applewatch fólia

Autóbaleset, fel nem ismert szívbetegség – Újabb megható esetek az Apple Watch életmentő képességeiről (Ha Neked is van, itt egy AppleWatch fólia is)

Ha Apple Watch tulajdonos vagy, akkor először is számodra is elengedhetetlen kiegészítő egy AppleWatch fólia, mert a készüléked betörésétől való félelemnél aligha tudunk nagyobb stresszt, ami pedig szintén nem túl egészséges:

 

A számtalan funkciójáról híres Apple Watch az egészség őrzőjeként is kivívta magának a maga helyét. Az egyik figyelemre méltó képessége a pitvarfibrilláció (AFib), egy olyan szabálytalan szívritmus észlelése, amely tünetmentes, de potenciálisan életveszélyes lehet. Jeff és Ellen Priest a dél-karolinai Summerville-ből nemrégiben csatlakozott azon személyek egyre növekvő listájához, akiknek életét megóvta ez az innovatív készülék; egy 82 éves férfi az Egyesült Királyságból pedig arról számolt be, hogy az okosórája megmentette az életét, miután elütötte egy autó. Olvass tovább a két megható esetről és csekkold AppleWatch fólia tippünket is, ha Neked is van ilyen csodálatos készüléked és nem szeretnéd betörni.

 

Egy fel nem ismert szívbetegség észlelése

 

A sors különös fintora, hogy Jeff Priest kapott egy riasztást az Apple Watch óráján, amely az AFib jelenlétét jelezte, egy olyan állapotot, amiről nem is tudott. Jeff, a Dél-Karolinai Aiken Egyetem 65 éves, nyugdíjas provizora kezdetben elhárította a figyelmeztetést, és a készülék esetleges hibájának tulajdonította. Ellen, az éber felesége azonban komolyan vette a figyelmeztetést. Ez egy visszatérő téma; az Apple Watch többször észlelt AFib-et olyan felhasználóknál is, akik teljesen egészségesnek érezték magukat, bemutatva ezzel azt a képességét, hogy olyan mögöttes egészségügyi problémákat is fel tud fedni, amelyek egyébként észrevétlenek maradnának.

A szabálytalan szívveréssel jellemezhető AFib a 65 év alattiak körülbelül 2%-át, a 65 év felettiek jelentős 9%-át érinti, így a korai felismerés kulcsfontosságú. Az AFib időszakos jellege gyakran elkerüli a hagyományos teszteket, de az Apple Watch hosszabb ideig naponta viselve folyamatos egészségügyi megfigyelővé válik. A készülék AFib History funkciója rögzíti az észlelt szabálytalanságok időtartamát, értékes információkat szolgáltatva az orvosi konzultációkhoz.

Bár az AFib önmagában egyes esetekben nem feltétlenül jelentkezik észrevehető tünetekkel, súlyos szövődményekhez, például szívelégtelenséghez és stroke-hoz vezethet. Jeff Priest esete jól példázza a csendes veszélyt, mivel annak ellenére diagnosztizálták, hogy teljesen normálisnak érezte magát. Azonnali orvosi ellátást és kezelést kezdeményeztek, megelőzve ezzel a lehetséges szövődményeket. Jeff még a szívállapotát is nyomon tudta követni az Apple Watch segítségével, hosszabb kórházi tartózkodás nélkül.

 

Életmentés autóbaleset után

 

Egy másik történetben, amelyben az Apple Watch életmentőnek bizonyult, egy 82 éves brit férfi, Tony Jauncey osztja meg történetét. Tony közúti baleset áldozata lett, egy körforgalomban ütötte el egy autó. Az eset súlyossága ellenére Tony sérülésekkel megúszta, és az Apple Watch-nak köszönheti, hogy gyorsította a sürgősségi segítségnyújtást.

Az Apple Watch 2018-ban bevezetett esésérzékelő funkciója automatikusan érzékeli, ha viselője erősen elesik, és hívást kezdeményez a segélyszolgálatnak. Tony esetében az óra esésként értelmezte a baleset hatását, és azonnal megkérdezte, hogy akarja-e felvenni a kapcsolatot a segélyszolgálattal. Ez a gyors válasz felbecsülhetetlennek bizonyult, mivel gyorsan kapcsolatba lépett a mentőszolgálattal, még mielőtt Tony kézzel beavatkozhatott volna.

Tony, bár megsérült, nemcsak a technológiát, hanem a helyszínen jelenlévőktől – köztük három szolgálaton kívüli ápolótól – kapott segítséget is dicséri. Ez az eset kiemeli a viselhető eszközökben, különösen az Apple Watch-ban rejlő lehetőségeket, amelyek nem csupán életmódbeli kütyük, hanem megbízható egészségügyi társak, amelyek azonnali életmentő akciókra képesek.

Ez a két történet jól példázza az Apple Watch innovatív szerepét, amely túlmutat egy egyszerű okosórán. Proaktív egészségügyi társsá fejlődött, amely szükség esetén beavatkozik, és bizonyos esetekben létfontosságú mentőövet kínál. Mivel a technológia egyre inkább összefonódik az egészségüggyel, ezek a történetek kiemelik a viselhető eszközök, különösen az Apple Watch fontosságát, amelyek nem csak nyomon követik, hanem meg is védik az életünket. Ezeknek az eszközöknek a csendes ébersége a remény jelzőfényévé válik az olyan emberek számára, mint Jeff Priest és Tony Jauncey, bizonyítva, hogy néha egy csuklótárs életmentő lehet. (Na és persze egy AppleWatch fólia is mellé…)

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted iGlass AppleWatch fólia termékünket a maximális lelki nyugalmad érdekében okosóra tulajdonosként.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük