applewatch fólia

Még nagyobb, még drágább lehet az Apple Watch Ultra – Eddigi infók és egy AppleWatch fólia tipp

Már van okosórád, de még hiányzik az AppleWatch fólia? Kezdd ezzel:

 

A viselhető eszközök folyamatosan fejlődő birodalmában az Apple merész lépésre készül az Apple Watch Ultrával, amely a legmodernebb microLED technológiát vezeti be. A legújabb jelentések, köztük a TrendForce meglátásai nem csak technológiai ugrásra utalnak – az Apple Watch Ultra jelentős méretbővítésen is áteshet. A jelenleg 49 milliméteres magasságával az Apple Watch Ultra már most háttérbe szorítja az Apple Watch Series 9-et. Még akkor is, ha a legnagyobb, 45 milliméteres, masszív védelemmel burkolt modellel hasonlítjuk össze, az Ultra megőrzi dominanciáját. A TrendForce előrejelzése szerint azonban az OLED-ről a microLED-re való átállás figyelemre méltó, 10%-os növekedést indíthat el a kijelzőméretben. Ebben a cikkben megnézzük, mit tudunk még most a várva-várt Apple Watch Ultráról, és miért nem lehet soha elég korán elkezdeni gondolkodni egy AppleWatch fólia beszerzésén.

Összehasonlításképpen: a jelenlegi Apple Watch Ultra 1,93 hüvelykes kijelzőátmérővel büszkélkedhet. A 2,12 hüvelykes microLED panelre való spekulált váltással az Apple Watch Ultra 5 potenciálisan egy kolosszális, 54 mm-es modellként jelenhet meg.

Az Apple microLED technológiával kapcsolatos törekvéseiről szóló jelentések még 2018-ra nyúlnak vissza. A figyelemre méltó előrelépések ellenére, beleértve egy tajvani kijelzőgyár 2020-as létrehozását, a microLED kijelzőket egészen a közelmúltig nem tartották késznek a mainstream használatra.

A pletykamalom az év elején lendületet vett, amikor a DigiTimes utalt arra, hogy a microLED akár már 2025-ben debütálhat az Apple Watch Ultrában. A dél-koreai The Elec azonban mérsékelte a várakozásokat, és elárulta, hogy e fejlett kijelzők gyártása csak ugyanezen év utolsó negyedévében kezdődik meg. Ez az időzítés lemaradt a 2025-ös Apple Watch termékcsalád ablakáról, amely arról ismert, hogy a gyártást sokkal korábban kezdik meg.

Bár az Apple a microLED beépítését előbb-utóbb a teljes Apple Watch termékcsaládba tervezi, a kezdeti hangsúly az Apple Watch Ultrára helyeződik. Az indoklás egyértelmű: a magasabb árkategóriájú modell biztosítja a pénzügyi mozgásteret az innovatív képernyőtechnológiával járó költségek elnyeréséhez. A kiváló képernyő kétségtelenül növeli majd az Apple Watch Ultra prémium státuszát.

A microLED-re való átállás az Apple Watch Ultra 2-ben található 3000 nits-nél is fényesebb kijelzőt ígér. Az előnyök élénkebb színekre, élesebb betekintési szögekre és egy olyan képernyőre terjednek ki, amely úgy tűnik, mintha az Apple Watch tetején pihenne, nem pedig egy üvegréteg alatt rejtőzne.

A fejlődés ellenére a microLED-gyártás kihívásokkal küzd, különösen az alacsony hozamrátával. A gyártósorról kikerülő kijelzők közül sok hibás és selejtes. Az olyan beszállítók, mint az LG Display, aktívan foglalkoznak ezzel a problémával, akár javítási technikákkal, akár a kezdeti hozamok javításával.

Az alacsony hozam azonban hozzájárul a magasabb gyártási költségekhez. A TrendForce várakozásai szerint az Apple 2,5-3-szor többet fizet a microLED kijelzőkért, mint az Apple Watch Ultra jelenlegi OLED technológiájáért. Ez még az Apple ellátási láncra gyakorolt félelmetes befolyása mellett is potenciálisan 120 dollár körülire emelheti a képernyők darabonkénti költségeit, ami elkerülhetetlenül befolyásolja az első, ezzel az úttörő kijelzőtechnológiával ellátott Apple Watch Ultra teljes árát.

Mivel az Apple a microLED segítségével új korszakba lendíti viselhető eszközeit, az Apple Watch Ultra 2026 nemcsak technológiai kiválóságot ígér, hanem az okosórák területén is az életnél nagyobb jelenlétet sejtet.

 

És hogy miért kell az AppleWatch fólia?

 

Egy dolog biztos: a következő Apple Watch Ultra komoly beruházást igényel majd. Az ilyen beruházás védelme kritikus, és az AppleWatch fólia használata kiemelkedő módja ennek. Ezek a védők strapabíró anyagokból készülnek, és hatékony védelmet nyújthatnak az értékes Apple Watch-on esett karcok, repedések és egyéb sérülések ellen. Ráadásul az AppleWatch fólia kiegészítőinket úgy tervezzük, hogy gyakorlatilag észrevétlenek legyenek, így élvezheted az óra teljes funkcionalitását anélkül, hogy a védelem rovására menne.

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted jelenlegi modellekre való AppleWatch fólia és más prémium AppleWatch vagy iPhone kiegészítőinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük