orankent 5761 okostelefont torunk ossze sokkolo adatok05-iglass-iphone-uvegfolia

Óránként 5761 okostelefon törik össze – sokkoló számok!

Érdekes jelentés látott napvilágot a törött okostelefonokat illetően: a kutatás azt vizsgálta, hogy a felhasználók hány készüléket törtek össze 2018-ban, mennyit költöttek ezek javítására és hogyan növekedtek drasztikusan a szervizelési költségek az elmúlt évek során. Az iGlass most elhozta a sokkoló (és tanulságos) adatokat!

Bár a SquareTrade kutatása csak az Egyesült Államokra vonatkozik, ez is bőven elég ahhoz, hogy következtetéseket vonjunk le az egész világra nézve. Mutatjuk is a számokat: az okostelefon-tulajdonosok csak idén több mint 50 millió kijelzőt törtek össze és 3,4 milliárd dollárt, azaz nagyjából 850 milliárd forintnyi összeget költöttek a javításukra.

orankent 5761 okostelefont torunk ossze sokkolo adatok02-iglass-iphone-uvegfolia

A jelentés szerint a hibás kijelzőkkel – beleértve a karcolásokat is – a felhasználók nem kevesebb, mint 66%-ának gyűlt meg a baja. A leggyakoribb ok természetesen a telefonok földre esése, de gyakori jelenetnek számít a zsebből való kirepülés, a vízbe dobás, az asztalról leverés és igen, a WC-be ejtés is.

Talán az egyik legsokkolóbb tény mégis az, hogy csak az USA-ban óránként (!) 5761 darab okostelefon törik össze. Kiderült az is, hogy a vásárlók közel fele alulbecsüli a javítási költségeket, így talán nem is annyira meglepő, hogy a “károsultak” 65%-a inkább úgy dönt: betört kijelzővel használja a tovább a telefonját; 59%-uk pedig inkább új készülékre vált, mintsem kijelzőcserére költsön.

orankent 5761 okostelefont torunk ossze sokkolo adatok03-iglass-iphone-uvegfolia

A kutatásból fény derült rá, hogy a felhasználók számításai szerint egy kijelzőcsere megúszható 150 dollár, azaz körülbelül 43 ezer forint alatt – ez azonban sajnos nagyon messze áll a valóságtól: csak az iPhone XR (amely az Apple újdonságai közül a legpénztárcabarátabb) kijelzőcseréje akár 130 ezer forintba is kerülhet itthon. A legkíméletlenebb összegek pedig természetesen az iPhone XS Max-nál jelennek meg: akár 170 forintba is kerülhet, ha ezt a készüléket töröd össze. (Arról, hogy mennyire is törékenyek az iPhone XS-ek, korábban már írtunk Nektek ITT.)

orankent 5761 okostelefont torunk ossze sokkolo adatok04-iglass-iphone-uvegfolia

És hogy mi ebből a tanulság? Természetesen nem az, hogy ne vedd meg az új iPhone-okat, azonban az extra védelmük szinte elengedhetetlen – és jóval olcsóbb is, mint egy kijelzőcsere.

Mi az iGlass-nél a lehető legkönnyebb megoldást szeretnénk nyújtani a karácsonyi iPhone-vásárlóknak, így ha december végéig nálunk veszed meg az iPhone-od, mi AJÁNDÉKBA adjuk hozzá a 360 fokos védelmet (iGlass Pro fólia + iGlass Case tok) és a megszokott kijelzőcsere garanciát! Ez azt jelenti, hogy amennyiben iGlass Pro alatt mégis betörne a képernyőd, mi a csere költségének 110%-át kifizetjük! Így nemcsak az extra védelmet biztosíthatod be, hanem azt is, hogy garantáltan nem kell majd a rekord drága kijelzőcserére költened.

Kattints IDE iPhone termékeinkhez, ha lecsapnál erre a limitált ajánlatra!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük