iphone 11 pro tok

“Csak tedd rizsbe az iPhone-od, bármi baja esik” – Vagy mégsem?! Figyelmeztetést adott ki az Apple a népszerű módszer ellen

Ha egy régebbi iPhone-od van, akkor még fontosabb, hogy nagyon vigyázz rá és betartsd a megfelelő előírásokat. Ehhez pedig a védelem is hozzá tartozik, ehhez most itt van egy szuper iPhone 11 Pro tok ajánlás:

 

“Csak tedd rizsbe az iPhone-od, ha beázik!” (Vagy ha nagyjából bármi baja lesz…) – Ha Apple-ös vagy, akkor szinte biztos, hogy Te is találkoztál már ezzel a tanáccsal. De tényleg jó ötlet? Most az Apple egy nemrégiben kiadott tanácsadásában óva intette az iPhone-felhasználókat a vízben megsérült készülékek szárítására általánosan alkalmazott módszertől: a rizsbe merítéstől. Az ősrégi technikát, amelyet gyakran gyors megoldásnak tartanak a nedvességnek kitett elektronikai eszközök esetében, az Apple most az iPhone-okra gyakorolt potenciális káros hatása miatt nem ajánlja, amint azt egy nemrégiben megjelent, folyadékérzékelős riasztásokkal foglalkozó támogatási cikk is kiemelte. Nézd meg, miért nem ajánlják és csekkold iPhone 11 Pro tok és más kiegészítőinket is, hogy ne csak a beázástól, de mindenféle külső balesettől védve legyen szeretett iPhone készüléked.

Az Apple figyelmeztetése arra irányul, hogy a fogyasztókat hatékonyabb és biztonságosabb megoldások felé terelje a víznek való kitettség kezelésében. Hangsúlyozza az ajánlott gyakorlatok betartásának fontosságát a készülék épségének és működőképességének megőrzése érdekében.

Ha egy iPhone vízzel érintkezik, a felhasználók két figyelmeztetés egyikével találkozhatnak, attól függően, hogy az iPhone Lightning vagy USB-C csatlakozóval rendelkezik-e:

“Folyadékot észleltek a Lightning-csatlakozóban”.

vagy
“Folyadékot észleltek.”

 

Ez a figyelmeztetés akkor jelenik meg, ha USB-C kábelt használ az adott felhasználó.

Az Apple iránymutatása szerint az iPhone Lightning- vagy USB-C-csatlakozójának kiszárítására az az optimális módszer, ha a csatlakozóval lefelé fordítva óvatosan a kezünkhöz ütögetjük. Ezt követően az iPhone-t (és a kihúzott kábelt) legalább 30 percre jól szellőző helyre kell helyezni. Ha a folyadékérzékelő riasztás továbbra is fennáll, a felhasználóknak akár 24 órán át is hagyniuk kell száradni az iPhone-t és a kábeleket. Ha nem követi ezt az előírást, a csatlakozó csapjai maradandóan károsodhatnak, és ezáltal az iPhone is károsodhat.

Azon felhasználók számára, akik a folyadékérzékelésre vonatkozó figyelmeztetés ellenére feltétlenül szükségesnek tartják az iPhone töltését, az Apple lehetővé teszi a figyelmeztetés felülbírálását. Bár ezt az Apple elismeri, nem ajánlott, mivel a lehetséges károsodás kockázatával jár.

Alternatív megoldásként a vezeték nélküli töltés akkor is járható út marad, ha az iPhone vagy a töltőkábelek nedvesek. Az Apple azt tanácsolja, hogy az iPhone hátlapja legyen száraz, mielőtt Qi-tanúsított töltőre helyeznénk.

A rizs használatától való óvatosság mellett az Apple azt is tanácsolja a felhasználóknak, hogy ne alkalmazzanak idegen tárgyakat, például vattakorongokat a portok vagy kábelek szárításához. Továbbá a sűrített levegő vagy hőforrások, például hajszárító használata is elmarad.

 

Mit tegyél helyette?

 

Ha az iPhone vízbe esett, azonnal ki kell kapcsolnod. Ha az iPhone-odnak van home gombja az előlapon, akkor az oldalsó gomb megnyomásával és nyomva tartásával tudod kikapcsolni. Ha Face ID-val ellátott újabb modellt használsz, akkor az oldalsó és a hangerő-növelő gombot is nyomva kell tartanod.

Az iPhone kikapcsolása után ki kell venned a SIM tálcát. Vedd ki, és hagyd kint, amíg befejezed a következő lépéseket. Ezt akkor is tedd meg, ha eSIM-et használsz. Nagyon fontos, hogy az iPhone-t nagyon sokáig kikapcsolva tartsd. Attól függően, hogy mennyi ideig volt víz alatt, körülbelül 24-48 órán keresztül kell kikapcsolva tartani. Az erre vonatkozó útmutatónkat ITT olvashatod végig.

Az iPhone-ok növekvő vízállósága ellenére az Apple által ajánlott gyakorlatok betartása továbbra is kulcsfontosságú. A rizs és más hagyományos módszerek választása az iPhone-ok maradandó károsodásának kockázatát rejti magában. Váratlan vízhatás esetén az idő és a türelem tekinthető a leghatékonyabb gyógymódnak. Az ajánlott irányelvek betartásával a felhasználók hozzájárulhatnak iPhone-jaik hosszú élettartamának biztosításához.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha egy régebbi modell az, amit szeretnél óvni a balesetektől, akkor nézd meg a webshopon szilikon iPhone 11 Pro tok, bőr iPhone 11 Pro tok vagy más szériákhoz készült prémium kiegészítőinket is.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük