iphone 12 pro szilikon tok

Az iPhone-osok negyede még mindig nem frissített iOS 17-re – Hát ez meg hogy lehet?

Ha például egy iPhone 12 Prón próbálnád ki vagy már használod is az iOS 17-et, akkor nézd meg az egyik legnépszerűbb termékünket, amely nem más mint az iPhone 12 Pro szilikon tok, hogy mindezt biztonságban tehesd:

 

Az Apple nemrég nyilvánosságra hozta az iOS 17 bevezetésére vonatkozó adatokat, és a számok igencsak felkavarták a közvéleményt. Az elmúlt négy évben eladott iPhone készülékek körülbelül 25%-a nem frissült az iOS 17-re. Míg a legtöbben még mindig az iOS 16-nál tartanak, ezeknek a készülékeknek a meglepően magas 4%-a nem lépett tovább még az iOS 15-nél sem, annak ellenére, hogy képes lett volna rá. Nézd meg, miért lehet ez és csekkold fentebb iPhone 12 Pro szilikon tok ajánlásunkat is, ha ezen a népszerű iPhone-on iOS 17-eznél.

Az iPad-felhasználók esetében még elkeserítőbb a helyzet: az iPad-felhasználók mindössze 53%-a futtatja az iPadOS 17-et. Az elmúlt négy évben kiadott készülékek esetében mindössze 61% vette át a legújabb operációs rendszert. Ezek az Apple által 2024. február 4-én nyilvánosságra hozott adatok az App Store-ban tranzakciókat lebonyolító készülékeken alapulnak.

 

Az elmúlt négy évben bevezetett iPhone-ok

Az Apple 2018 óta kiadott bármelyik készülék esetében, beleértve az iPhone XS/XR modelleket is, az iOS 17-re való frissítés megvalósítható. Meglepő módon az iPhone 12 óta megjelent készülékeknek csak alig több mint háromnegyede kapta meg a frissítést:

 • 76% az iOS 17-en
 • 20% az iOS 16-on
 • 4% a korábbi verziókon

Figyelemre méltó az a 4%, amely még mindig az iOS 15-ön dekkol, amely egy több mint egy éve elérhető frissítés, és még olyan régi készülékekkel is kompatibilis, mint a 2017-es iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X készülékek.

 

Minden iOS-eszköz

Az összes aktív iOS-eszközt figyelembe véve, beleértve a régebbi iPhone-modelleket is, amelyek nem képesek az iOS 17 vagy akár az iOS 16 futtatására, a statisztikák eltérőek:

 • 66% az iOS 17-en
 • 23% iOS 16-on
 • 11% a korábbi verziókon

Bár az Apple nem határozza meg, hogy mit jelent a “korábbi”, fontos megjegyezni, hogy az iOS 13 vagy iOS 14 rendszert futtató iPhone modellek közül egyik sem frissíthető iOS 15-re. Csak a 2014-es iPhone 6 és a 2013-as iPhone 5s marad az iOS 12-re korlátozva.

 

Az elmúlt négy évben bevezetett iPadek

Meglepő módon az iPadOS 17, amely olyan régi modellekkel kompatibilis, mint a 2017-es iPad Pro, gyengébb elfogadottságot mutat, mint az iOS 17 az iPhone-okon:

 • 61% az iPadOS 17-en
 • 29% az iPadOS 16-on
 • 10% a korábbi verziókon

Az összes iPadOS készülék esetében, beleértve az iPadOS 17 futtatására alkalmatlan készülékeket is, a számok a következők:

 • 53% az iPadOS 17 rendszeren
 • 29% az iPadOS 16-on
 • 18% a korábbi verziókon

 

Oké… akkor mégis mi folyik itt?!

 

Ha ezt az elfogadási arányt a tavalyi iOS 16-hoz hasonlítjuk, amely ugyanebben az időben 81%-ot ért el, kérdéseket vet fel az iPhone- és iPad-felhasználók tétovázása a frissítéssel kapcsolatban.

Az egyik lehetséges magyarázat a jelentős változások vélt hiánya, mivel egyes felhasználók a frissítéseket pusztán kozmetikai jellegűnek, új emojiknak vagy háttérképeknek tekintik. Ez a szemlélet figyelmen kívül hagyja a legújabb kiadásba épített kulcsfontosságú biztonsági frissítéseket. Bár az iOS 16-hoz elérhetőek biztonsági javítások, ezek csak a kritikus biztonsági problémákat kezelik.

Egy másik szempont a készülék teljesítményével kapcsolatos lehetséges aggodalmak, különösen a régebbi modellekkel rendelkező felhasználók körében. A frissítéseket követően lelassuló iPhone-okkal kapcsolatos korábbi tapasztalatok hozzájárulhatnak ehhez a vonakodáshoz.

A korai iOS-kiadásokkal kapcsolatos minőségbiztosítási és stabilitási aggályok is szerepet játszhatnak. A felhasználók talán szívesebben várnak a későbbi verziók megjelenéséig, amelyek a kezdeti fázisokban jelentett hibákat orvosolják.

Érdemes megjegyezni, hogy nem minden iPhone tudja letölteni az iOS 17-et, és egyes felhasználók talán a későbbi kiadásokra várnak. Bár a frissítéssel való várakozásnak vannak jogos okai, sok korai alkalmazó értékeli az új funkciók felfedezését, amint azok elérhetővé válnak. Előretekintve, egyre nagyobb a várakozás az Apple következő frissítésére, az iOS 18-ra, amely a tervek szerint még idén megjelenik, és várhatóan a “valaha volt legnagyobb iOS frissítés lesz”!

 

Te frissítettél már iOS 17-re? Ha igen, bejön? Ha nem, miért nem?

 

Köszönjük a figyelmed! iPhone-osként nézz körül a webshopon, ahol beszerezheted iPhone 12 Pro szilikon tok és más iPhone kiegészítőinket minden modellre.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük