magsafe tok

Útmutató: mit csinálj, ha vízbe ejtetted az iPhone-odat?

A külső védelem biztosítása már egy jó lépés, bármilyen iPhone-t is használsz. Szerezz be hozzá például első lépésként egy MagSafe tok kiegészítőt:

 

Spoiler: nem, nem az az első, hogy tedd rizsbe, de lehet, hogy tényleg segíthet.

Az iPhone, mint szinte minden más elektronikus eszköz, nem vízálló. Ha véletlenül vízbe ejted, jó eséllyel valami rossz fog történni vele, ha nem követed a megfelelő lépéseket. Persze a legtöbb modern iPhone legalább ellenáll a víznek, ami nagy előny. Azonban még mindig jó ötlet, ha minél távolabb tartod magad a veszélytől. Ha mégis véletlenül vízbe ejtetted az iPhone-odat, vagy tudni szeretnéd, mit tegyél, ha ez valaha is megtörténik, íme néhány tipp, hogy pillanatok alatt megmentsd szeretett készülékedet. Ha pedig már megmentés, akkor gondoskodj a sérülésektől való védelemről is, például egy minőségi MagSafe tok beszerzésével.

Ha valóban vízbe ejted az iPhone-t, az is lehetséges, hogy semmi sem fog történni – volt már példa iPhone-ra, amely hónapokig túlélte a mély merülést -, de nincs rá garancia, hogy ilyen szerencsés leszel, ezért a legjobb, ha megjegyzed a következő lépéseket.

 

Kapcsold ki mielőbb

 

Ha az iPhone vízbe esett, azonnal ki kell kapcsolnod. Ha az iPhone-odnak van home gombja az előlapon, akkor az oldalsó gomb megnyomásával és nyomva tartásával tudod kikapcsolni. Ha Face ID-val ellátott újabb modellt használsz, akkor az oldalsó és a hangerő-növelő gombot is nyomva kell tartanod. Ha az iPhone túlságosan nedves, és már nem kapcsolható ki a gombokkal, akkor a következőkkel kapcsolhatod ki:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess lefelé, és menj az Általános menüpontra.
  • Görgess ismét lefelé, és koppints a Kikapcsolás elemre.
  • Az iPhone kikapcsolásához húzd a csúszkát jobbra.
  • Ha kikapcsoltad, távolítsd el az iPhone-odról a MagSafe tok kiegészítőt vagy a tartozékokat. Szintén magától értetődő, de mindenképpen távolíts el minden olyan töltőkábelt vagy külső tartozékot, amely az iPhone-hoz van csatlakoztatva.

 

Távolítsd el a SIM tálcát

 

Az iPhone kikapcsolása után ki kell venned a SIM tálcát. Vedd ki, és hagyd kint, amíg befejezed a következő lépéseket. Ezt akkor is tedd meg, ha eSIM-et használsz.

 

Várj…

 

Nagyon fontos, hogy az iPhone-t nagyon sokáig kikapcsolva tartsd. Attól függően, hogy mennyi ideig volt víz alatt, körülbelül 24-48 órán keresztül kell kikapcsolva tartani.

 

Tisztítsd meg

 

A következő lépés az iPhone tisztítása. A nedves foltokat, szennyeződéseket és szennyeződéseket egy ronggyal kell eltávolítani. Győződj meg róla, hogy sima, tiszta anyagból készült, például lencsetisztító vagy mikroszálas kendővel teszed ezt meg. Ha valami durvábbat használsz, véletlenül megkarcolhatod az iPhone-odat. Töröld tisztára, majd ha kívülről száraznak tűnik, térj rá a következő lépésekre.

 

Hagyd megszáradni

 

Fontos, hogy hagyjuk az iPhone-t magától megszáradni. Ne használj semmilyen hőforrást, például ne tedd radiátorra vagy hajszárító alá. A folyamatot azonban hő hozzáadása nélkül is felgyorsíthatod. Például használhatsz szilikonos gélcsomagokat, ha van ilyen a kezed ügyében. Ezek a csomagok csodákat művelnek, amikor az iPhone kiszárításáról van szó.

Bár a szilikon gélcsomagok messze a legjobban működnek erre a célra, rizst is használhatsz: mivel a rizs is felszívja a nedvességet, általában tényleg segíthet az iPhone kiszárításában, de egy kicsit tovább tart. Attól függően, hogy mennyi ideig volt vízben az iPhone, körülbelül 24-48 órát kell hagynod, hogy minél jobban megszáradjon.

 

Kapcsold vissza

 

Ha legalább egy-két napig rizsben vagy zselés csomagban hagytad az iPhone-t, próbáld meg újra bekapcsolni. A SIM-tálcát is visszateheted, és megpróbálhatod felmérni a kárt. Remélhetőleg elég gyorsan cselekedtél, és nem került annyi víz a készülék belsejébe, hogy károsítsa az iPhone-t.

 

Távolítsd el a maradék vizet

 

A jó hír az, hogy ebben számos alkalmazással segíthetsz. Ilyen például a Sonic. Ez az alkalmazás különböző frekvenciájú hanghullámokat hoz létre, így segít kiüríteni a vizet az iPhone-odból.

 

Ha az iPhone még mindig nem akar működni, vagy csak úgy-ahogy, akkor beszélned kell az Apple Supporttal, akik talán tudnak néhány személyre szabott tippet adni, hogy ismét megfelelően működjön, bár ha az iPhone túlságosan sérült, akkor érdemes lehet megfontolni egy új készülék beszerzését is.

Szerencsére a legtöbb iPhone manapság már elbír egy kis vizet is. Mégis, ha tényleg a lehető legegészségesebben szeretnéd megőrizni, a fenti lépésekkel próbáld megmenteni. Természetesen a legjobb tipp, amit adhatunk, hogy légy óvatos, és soha ne ejtsd vízbe az iPhone-odat – és persze mindig használj megfelelő védőkiegészítőket, mint például az üvegfólia és a MagSafe tok.

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva végigböngészheted MagSafe tok és egyéb iGlass kiegészítőink teljes választékát a webshopon iPhone-od külső védelmének biztosításához.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük