tul gyorsan merul az iphone od ezt allitsd be hogy tovabb birja az akksi05-iglass-iphone-uvegfolia

Túl gyorsan merül az iPhone-od? Ezt állítsd be, hogy tovább bírja az akksi!

Az iPhone-unk rengeteg feladatot lát el nap mint nap: egyszerre köt össze a barátainkkal, segít a munkánkban, játssza le a kedvenc zenéinket, tölti be a kedvenc honlapjainkat, készít rólunk szelfiket, vetíti a legújabb sorozatokat és még sorolhatnánk – nem is csoda, hogy mára szinte nélkülözhetetlenné vált.

Azonban bármennyire is szeretjük, egyet el kell ismernünk: az akkumulátor élettartama még mindig nem fejlődött eleget az évek során ahhoz, hogy mindezzel képes legyen tartani a lépést. Az a hír járja, hogy a 2018-as iPhone-ok már gyorstöltővel érkeznek (ezzel 30 perc alatt akár 50%-ra tölthetjük őket), de addig is elhoztunk Nektek néhány iGlass-tippet, hogyan előzhetitek meg, hogy készüléketek túl gyorsan lemerüljön!

akku-iglass-iphone-uvegfolia

  1. Kapcsold ki az „Emelés ébresztéshez” funkciót

Bármilyen kényelmes is legyen az iOS 10-ben bemutatkozott funkció, amely bekapcsolja a kijelzőt, akárhányszor csak megemeljük a telefont, mondanunk sem kell, milyen hatással van ez az akksira.

Menj a Beállítások>Kijelző és fényerő menübe és kapcsold ki az Emelés az ébresztéshez funkciót.

  1. Kapcsold ki a „Jelentős helyek”-et és korlátozd a helymeghatározást

Talán nem sokan hallottatok még a Jelentős helyekről, hiszen az meglehetősen mélyen rejtőzik az iPhone beállításai között. Ez a funkció minden helyet megjegyez, ahol jártál – a folyamatos helymeghatározás pedig természetesen sokat pazarol az akkuból.

A Beállítások>Adatvédelem>Helymeghatározás (görgess a menü aljára)>Rendszerszolgáltatások fül alatt megtalálhatod és tilthatod a Jelentős helyeket.

Ugyanitt hasznos lehet átnézni, melyik app-oknak engedélyezed a helymeghatározást, hiszen egyrészt nem biztos, hogy a térképeken kívül mindegyiknek szükséges tudnia, mikor és hol jársz, másrészt pedig szintén értékes százalékokat takaríthatsz meg a szelektálással.

  1. Csekkold az akkumulátorhasználatot

tul gyorsan merul az iphone od ezt allitsd be hogy tovabb birja az akksi04-iglass-iphone-uvegfolia

A gyors merülés egyik fő oka, hogy egyes alkalmazások alapjáraton is rengeteg energiát fogyasztanak.

Szerencsére az iOS-ben van lehetőségünk, hogy irányítsuk őket: keresd meg a Beállítások>Akkumulátor>Akkumulátorhasználat menüt, ahol megnézheted, az elmúlt 24 órában és 7 napban melyik app mennyit használt el az akksiból. Ha valamelyiket túlságosan soknak érzed, fontold meg a törlését vagy szegd meg a szabályt és kényszerítsd a leállítását az alkalmazáskezelőben.

  1. Ne engedd az alkalmazásfrissítést a háttérben

Az alkalmazások háttérben való frissítése jelentős befolyással van az iPhone üzemidejére. Ha bekapcsolod, az értesítések folyamatosan betöltődnek a háttérben, ami a legtöbb esetben felesleges, hiszen úgyis megjelennek, ha megnyitod az adott alkalmazást.

A beállítást teljesen vagy egyes alkalmazások számára is tilthatod a Beállítások>Általános>Alkalmazásfrissítés a háttérben menüpont alatt.

  1. Szabadulj meg a felesleges kapcsolatoktól

A vezeték nélküli kapcsolatok – a Wi-Fi, a mobilinternet és a Bluetooth – szintén nagy hatással vannak az akku üzemidejére.

Ha olyan helyen vagy, ahol egyébként sem találsz használható Wi-Fi-t, jobb, ha a Vezérlőközpontban kikapcsolod azt – ellenkező esetben ugyanis az iPhone-od folyamatosan keresi, hová csatlakozhat, amely extra gyors merüléshez vezethet. Ha egyáltalán nem használsz pl. Bluetooth-t, akkor viszont ne a Vezérlőközpontból, hanem a Beállításokból kapcsold ki, hogy ne kelljen vele többet foglalkoznod.

  1. Kapcsold ki a „Hey Siri”-t

tul gyorsan merul az iphone od ezt allitsd be hogy tovabb birja az akksi02-iglass-iphone-uvegfolia

Bár a Hey Siri lehetőség sokszor hasznos lehet, amikor nem tudjuk elérni az iPhone-unkat, (pl. vezetés, főzés közben) legtöbbször csak felesleges energiát használ azáltal, hogy folyamatosan hallgat és figyel, mikor szólítod már.

A Beállítások>Siri és keresés menüben leállíthatod a „Hey Siri felismerését”.

  1. Kapcsold be az Alacsony töltöttségű módot

tul gyorsan merul az iphone od ezt allitsd be hogy tovabb birja az akksi03-iglass-iphone-uvegfolia

Beállítások>Akkumulátor>Alacsony töltöttségű mód.

Ez a beállítás korlátozza az animációkat és a vizuális effekteket (ezt az Általános>Kisegítő lehetőségek>Mozgás csökkentése menüben manuálisan is bekapcsolhatod), sőt, el is végez néhányat a korábbi lépések közül. Ha egyébként nem használod épp az iPhone-t vagy már merülőben van, életmentő lehet.

  1. Vissza a mozgással

Hacsak nem vagy fitnesz-rajongó, a Beállítások>Adatvédelem>Mozgás és fitnesz pontban kapcsold ki az Edzettségi állapot nyomon követését, hogy az iPhone-od érzékelőinek ne kelljen lépést tartania minden mozdulatoddal és így értékes plusz időt takaríthasson meg.

Persze esetenként jó szórakozás és hasznos is, ha megnézzük, mennyire voltunk aktívak egy adott napon, de a hétköznapokban célravezetőbb, ha nem tartjuk bekapcsolva.

  1. Állítsd be a fényerőt

Ezzel nemcsak az akksidnak, hanem a szemednek is jót tehetsz: az automatikus fényerő helyett válaszd mindig a számodra megfelelő megvilágítást. Az iPhone-od megköszöni majd, ha nem használod ki mindig a maximumot!

Bár aprónak tűnő beállításokról van szó, sok kicsi sokra megy: ha legalább egy részét megfogadod a tippjeinknek, biztosak vagyunk benne, hogy kevesebbet fogsz majd aggódni a gyorsan merülő iPhone-od miatt.

Téged is zavar, hogy kevés ideig bírja az akksid? Mit próbálsz tenni ellene?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük