uj ipad pro macbook air es mas ime az elso velemenyek0-iglass-iphone-uvegfolia

Új iPad Pro, MacBook Air & más – itt vannak az első vélemények!

Közel egy hónapon át tartó találgatás után a múlt héten Brooklynban zajlott le az Apple októberi bemutatója. Az esemény többek között egy új Retina MacBook Air-t, egy új Mac minit és egy új iPad Pro-duót is magával hozott. Az iGlass most összefoglalta az újdonságokat az első véleményekkel együtt!

uj ipad pro macbook air es mas ime az elso velemenyek03-iglass-iphone-uvegfolia

Az új iPad Pro-k

uj ipad pro macbook air es mas ime az elso velemenyek02-iglass-iphone-uvegfolia

Az új iPad-ekről szóló pletykák már hónapok óta keringtek, így a keret nélküli tabletek megjelenése a legkevésbé sem volt váratlan.

Mik a legfontosabb tudnivalók?

 • Vadiúj, keret nélküli dizájn
 • 11 és 12,9 hüvelykes méretek
 • Edge-to-edge LCD-kijelző
 • Nincs Home gomb
 • USB-C a Lightning-csatlakozó helyett
 • Face ID a Touch ID helyett
 • A12X processzor

Az új iPad-ekhez kapcsolva megjelent a Smart Keyboard (okosbillentyűzet) és egy új Apple Pencil okosceruza is – ezutóbbi hasonlít az első verzióhoz, azonban mágnesesen képes a tablethez kapcsolódni és vezeték nélkül is tölthető.

Az első tesztek és visszajelzések szerint ez a mostani egyértelműen az eddigi legjobb iPad, ám az Apple marketingfogásai ellenére még mindig nem alkalmas arra, hogy teljes egészében helyettesítsen egy számítógépet. Előnyei között szerepel, hogy a grafikai teljesítménye egy Xbox One S-ével vetekszik, a processzora pedig a jelenleg elérhető asztali számítógépek 92%-ánál gyorsabb. Ennek ellenére érdemes megjegyezni, hogy bár a kamera nem számít az iPad-ek legfontosabb funkciójának, ez a modell valójában kevésbé fejlett kamerát kapott az elődjénél.

Ha nem tervezel Apple Pencil-re és/vagy okosbillentyűzetre beruházni, szerintünk ár-érték arányban érdemesebb a hagyományos iPad-nél maradni.

MacBook Air

uj ipad pro macbook air es mas ime az elso velemenyek05-iglass-iphone-uvegfolia

A MacBook Air évek óta nem kapott nagyobb újítást, most viszont ez a laptop esett át a legdrasztikusabb frissítésen.

A legfontosabb tudnivalók:

 • Retina kijelző
 • 20%-kal nagyobb trackpad
 • Két USB-C csatlakozó
 • Touch ID
 • Butterfly billentyűzet

A 13,3 colos MacBook Air nemcsak nagyobb felbontású Retina kijelzőt, hanem vadiúj, az ultravékony MacBook-ra emlékeztető külsőt is kapott. Az új modell a standard MacBook jellegzetes “pillangó” billentyűzetét is átvett, az akku pedig nem kevesebb, mint 13 órányi üzemidőt ígér. A MacBook Air most először három színváltozatban – ezüstben, asztroszürkében és aranyban – érhető el.

Mac mini

uj ipad pro macbook air es mas ime az elso velemenyek06-iglass-iphone-uvegfolia

Vége az új Mac minire való négy évnyi várakozásnak: az Apple végre lerántotta a leplet a teljesen átalakított asztali számítógépről is.

Mi lett új?

 • Négy, vagy akár hatmagossá bővíthető Intel processzor
 • Asztroszürke szín
 • Négy USB-C csatlakozó

iOS 12.1

6 ujdonsag ami meg csak most jon az ios 12 be03-iglass-iphone-uvegfolia

Múlt héten jelent meg továbbá az iOS 12.1 is, amely sok, az iOS 12 első változataiból kihagyott fontos újítást hozott magával. Ilyen például a Csoportos FaceTime, a duál-SIM kártya támogatása, valamint a rég várt, több mint 70 új Emoji is.

Az újdonságok mellett érdemes azt is megemlíteni, hogy a várakozásokkal ellentétben még mindig semmi hír nem érkezett a már tavaly bejelentett AirPower töltőszőnyegről, és a második generációs AirPods sem jelent meg.

Te beszerzel valamit a fenti újdonságokból vagy maradsz az iPhone-nál, ha Apple készülékekről van szó? Írd meg kommentben!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük