iphone 12 kameravédő

Az iPhone 12-höz hasonló függőleges kamerákat kaphat az iPhone 16

Ha már az iPhone 12-nél tartunk és Te még pont a 16-os szériára vársz, akkor először is mindenképp gondoskodj egy iPhone 12 kameravédő funkcióval is ellátott tok vagy egy iPhone 12 kameravédő fólia beszerzéséről, hogy biztosan kibírja addig a telefonod:

 

Még májusban jelentették az elemzők, hogy az iPhone 16 az iPhone 12-hez hasonló, függőlegesen igazított kameradudort kaphat. Egy mai új pletyka szerint az Apple által tesztelt iPhone 16 egyik dizájnja nemcsak a kamera lencséit rendezi át, hanem az egész kamera szigetet is újratervezi. A mai jelentést a MacRumorson tette közzé valaki, aki még az iPhone 15 pletykaciklusból származó, egészen népszerű kiszivárogtató fiókhoz köthető. A jelentés hangsúlyozza, hogy az új részletek gyártás előtti információkból származnak, és hogy az Apple tervei változhatnak. De nézzük, hogy is állnak most és mutatunk egy iPhone 12 kameravédő funkciós tok ajánlás azoknak, akik biztonságban várnának még a 16-os szériára.

A jelentés szerint az iPhone 16-ot jelenleg két különböző kialakítású kameradudorral tesztelik. Az egyik kialakítás megegyezik a jelenlegi iPhone 15 kameradudorral, de a lencsék nem átlósan, hanem függőlegesen vannak elhelyezve (az iPhone 12-hez hasonlóan).

A másik dizájn azonban az iPhone 7 Plus és az iPhone X modellekhez hasonló, egységes, függőleges kameradudorral, amely mindkét lencsének otthont ad. A jelentés kissé homályos, és azt sugallja, hogy a “jelenleg várt dizájn” az iPhone 12 stílusú dizájn, de azt is mondja, hogy “az Apple fontolgatja” az iPhone X stílusú dizájnt is.

 

iphone 12 kameravédő

Koncepció képek: MacRumors

 

Az idei iPhone 15 Pro esetében az Apple módosította a három kameraobjektív elrendezését, és felcserélte a teleobjektív és az ultra széles lencse helyét. Ez a változtatás teszi lehetővé, hogy az iPhone 15 Pro térhatású videót rögzítsen a Vision Pro számára. Ha az Apple továbblép az iPhone 16 kamerák elrendezésének átrendezésével, akkor feltehetően azokkal a telefonokkal is lehet majd térbeli videót rögzíteni. Ezt a mai jelentés nem említi, de ez a logikus magyarázat erre a dizájnváltásra.

Az iPhone 16 legkorábbi ismert prototípusai egységesített hangerőszabályzó gombot tartalmaztak, amelyet a mára már törölt Bongo projekt részeként fejlesztettek ki, és eredetileg az iPhone 15 Pro-val együtt akarták kiadni. Az egységes gomb haptikus visszajelzést biztosított volna a felhasználóknak, de az év elején a megoldatlan technikai problémák miatt elvetették. A Bongo projekt törlése után az Apple az iPhone 16 esetében visszatért a mechanikus gombokhoz.

A Művelet gomb szintén az iPhone 15 Pro modellből származik. Az, hogy ezt a gombot már ilyen korán láthatjuk, arra utal, hogy az Apple tavaly úgy döntött, hogy fokozatosan kivezeti a némító kapcsolót, és azt tervezi, hogy az Action gombot az egész iPhone 16 termékcsaládban egységesíti. A Művelet gomb mérete a különböző konfigurációkban változott. Néhány dizájn és prototípus jelentősen nagyobb Action Button-t tartalmaz, amely a Project Atlas részeként jött létre, hogy az Action Button-t mechanikusról kapacitívra cseréljék, míg néhányan ugyanazt a gombot használják, amely az iPhone 15 Pro-n is megtalálható. A jelek egyelőre egy kapacitív Művelet gombra utalnak.

Az Apple egy új gombbal is kísérletezik a jobb oldalon: az iPhone 16 várhatóan egy teljesen új kapacitív Capture gombot tartalmaz majd, amelyet Project Nova kódnéven fejlesztettek ki. Ez a gomb a “tapintás-kapcsoló” funkcionalitás mellett erőérzékelővel is rendelkezik majd, bár egyelőre nem világos, hogy ez utóbbi mit takar. A Capture Button ugyanazon a helyen található, mint az Egyesült Államokban értékesített iPhone modellek mmWave kivágása, így az iPhone 16 esetében az mmWave antenna a készülék bal oldalára került.

És persze, amit sosem szabad elfelejtenünk: ez a jelentés is végül arra a következtetésre jut, hogy “az Apple dizájntervei még nem véglegesek”, és hogy “további változtatások mindig lehetségesek”.

Neked melyik dizájn tetszene, fontolgatod a 16-os szériát, mint következő iPhone-od?

 

 

Köszönjük a figyelmed. Csekkold prémium iPhone 12 kameravédő termékeinket is iPhone-od ezen értékes részének védelméhez, ha Neked épp ilyened van:

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük