airpods tok

Ezek az újítások jönnek az AirPods-odra az iOS 18-cal (És egy AirPods tok tipp, hogy biztonságban használhasd ki őket)

Ha már van AirPods-od és szeretnéd minél hatékonyabban megóvni értékes befektetésedet, szerezz be egy AirPods tok kiegészítőt, mielőtt az újdonságokra ugranál:

 

Az iOS 18 bemutatása rengeteg új funkciót hozott az iPhone számára, de az AirPods felhasználók számára is vannak izgalmas frissítések. A Worldwide Developers Conference (WWDC) Keynote Audio & Home szegmensében az Apple bemutatta, hogy az AirPods Pro viselése közben egy rázással vagy biccentéssel lehet válaszolni a Siri kéréseire, valamint az új Voice Isolation funkciót, amely biztosítja, hogy a hang bármilyen környezetben kristálytiszta maradjon, és a Spatial Audio funkciót a játékokhoz. De ez még nem minden, amit az AirPods a frissítéssel kaphat még idén. Bár ezek a változások talán nem olyan úttörőek, mint az iOS 17-ben, mégis van néhány olyan fejlesztés, amely feldobja az AirPods Pro élményét. Íme egy összefoglaló arról, hogy mire számíthatsz az AirPods esetében az iOS 18-ban és egy AirPods tok tipp, hogy biztonságban használhasd őket!

 

Kéz nélküli Siri interakciók

Az AirPods Pro (2. generációs) készülékhez érkezik

 

Azokra az esetekre, amikor a Siri-kérdésre való válaszadáshoz kényelmetlen felemelni a szavakat, az iOS 18 és az AirPods Pro készülékek gondoskodnak rólad. Ha igennel vagy nemmel válaszolsz, például arra, hogy válaszolj-e egy bejövő hívásra, akkor a bejövő hívásra egy finom bólintással válaszolhatsz igennel, vagy egy fejrázással nemmel.

Ezek a gesztusok már az első iOS 18 fejlesztői bétában is meglepően jól működnek, feltéve, hogy a megfelelő AirPods Pro firmware-frissítés telepítve van. Csak minimális oda-vissza mozdulatokra van szükség, így nem kell attól tartanod, hogy felhívod magadra a figyelmet. A rendszer különbséget tud tenni a tényleges bólintás vagy rázás és más gyors mozdulatok, például gyors pillantások között. A gesztusokat ki is kapcsolhatja, vagy akár fel is cserélheti őket, így a rázás az igen, a bólintás pedig a nem választható, ha ez a preferenciája.

Sajnos ez a funkció csak a legújabb AirPods Pro készülékekre korlátozódik, mivel bizonyos feldolgozási műveletekhez a H2 chipre van szükség. Az új AirPods azonban várhatóan még idén megjelenik, és azokban is megtalálható lehet a funkció támogatásához szükséges hardver.

 

Hangszigetelés

Az AirPods Pro (2. generációs) készülékekhez érkezik

 

Egy másik, egyelőre AirPods Pro-exkluzív funkció a Voice Isolation, amely a hívások során kiszűri a leghangosabb szél- vagy háttérzajt is, hogy a másik végén lévő emberek tisztán hallhassanak. Ez a funkció a H2 chipet használja a számítási hangalgoritmusok futtatására, amelyek eltávolítják a háttérzajt, így úgy hangzik, mintha egy csendes szobában lennél, még akkor is, ha olyan zajos környezetben állsz, mint a Times Square.

 

Továbbfejlesztett párbeszéd a filmekben és tévéműsorokban

Az AirPods (3. generációs), az AirPods Pro és az AirPods Max készülékekhez

 

A filmrajongók, különösen Christopher Nolan rajongói számára az iOS 18 új Enhance Dialogue funkciója nagy áldás lesz. Ez a funkció segít a színészek hangjának kiemelkedni a környező robbanások és egyéb hangeffektusok közül. Az Apple a gépi tanulást és a számítógépes audiót használja a beszéd érzékelésére az összes rendelkezésre álló csatornán, legyen szó egyszerű sztereó vagy Dolby Atmos keverésről, így még a suttogás is jobban hallhatóvá válik.

Az Enhance Dialogue az összes AirPodson elérhető lesz, de nem korlátozódik az Apple fülhallgatóira. Az iPhone beépített hangszóróival, illetve vezetékes fejhallgató vagy más Bluetooth fejhallgató és hangszóró használata esetén is működni fog. Az egyetlen követelmény az iPhone 11 vagy újabb iPhone 11, hogy kezelni tudja a hangalgoritmusokat.

 

Személyre szabott térbeli hangzás a játékhoz

Az AirPods (3. generációs), az AirPods Pro és az AirPods Max készülékekhez érkezik

 

Az Apple továbbfejleszti a Spatial Audio-t a játékokhoz, lehetővé téve a játékfejlesztők számára, hogy a játékosok belemerüljenek az akcióba ugyanazzal a hangtechnológiával, amely a zene és a filmek esetében is magával ragadó hangélményt teremt. A Dinamikus fejkövetéssel ellátott, személyre szabott térbeli hangzás gazdagabb hangzásvilágot és jobb hangminőséget tesz lehetővé a játékon belüli csevegéshez és streaminghez. Az Apple biztosítja a fejlesztők számára a szükséges eszközöket, és néhány népszerű cím, köztük a Tencent Games és az EA által készített Need for Speed: Mobile már most is az iOS 18 őszi megjelenésére készül.

 

Alacsony késleltetésű játék

AirPods Pro (2. generáció)

 

Az iOS 18 új játékmódot vezet be, amely javítja a teljesítményt, különösen Bluetooth játékvezérlők használata esetén. Ez az üzemmód az AirPods Pro készülékekre is kiterjed, és hihetetlenül alacsony késleltetést biztosít, így gyakorlatilag késleltetés nélkül hallhatsz mindent, ami történik. A Game Mode automatikusan aktiválódik, amikor szinte bármilyen játékot betöltesz az iOS 18-ban, így zökkenőmentes játékélményt biztosít.

 

Állítható adaptív hang

Az AirPods Pro (2. generáció) esetében

 

Az iOS 17-ben az Apple bevezette az AirPods Pro adaptív hangzását, egy olyan funkciót, amely dinamikusan keveri az aktív zajszűrést (ANC) és az átlátszóságot a környezeted és a hallgatott zene alapján. Az Adaptive Audio úgy állítja be az ANC-t, hogy több ANC-t biztosít, amikor zene szól, és kevesebbet, amikor nem, miközben figyeli a környezeti zajokat is, hogy meghatározza a zajszűrés megfelelő szintjét.

Az iOS 18 egy új, Testreszabható adaptív audió opciót hoz, amely lehetővé teszi az algoritmus finomhangolását, hogy kevesebb zajt (több ANC) vagy több zajt (nagyobb átláthatóság) engedjen be. Jelenleg az iOS 18 első bétája egy háromállású csúszkát kínál, de az Apple a végleges kiadás előtt részletesebb beállításokat is bevezethet.

Ezekkel a frissítésekkel az Apple az iOS 18-ban emeli az AirPods élményét, és minden eddiginél sokoldalúbbá és felhasználóbarátabbá teszi azokat. Legyen szó akár a kihangosított Siri interakciókról, a fokozott hangtisztaságról vagy a jobb játékhangzásról, minden AirPods felhasználónak van mit várnia a következő frissítésben.

Köszönjük a figyelmed! Ha Te már AirPods tulajdonos vagy, IDE kattintva beszerezheted AirPods tok kiegészítőnket készüléked tökéletes és stílusos védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Copyright | iGlass Minden jog fenntartva.