iphone 13 pro kameravédő

Ezek az iOS 18 leghasznosabb és legmenőbb újításai – Összefoglaltuk a lényeget!

Egy nagy közönségkedvenc iPhone-on, mondjuk az iPhone 13 Prón fogod kipróbálni az iOS 18 szuper újításait? Mielőtt továbblépsz, ne feledkezz meg az iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tokod beszerzéséről, hogy a telefonod se sérüljön mindeközben:

 

A 2024-es Worldwide Developers Conference (WWDC) Keynote során az Apple bemutatta az utóbbi idők leglenyűgözőbb szoftverfrissítését. Az iOS 18, az iPadOS 18 és más operációs rendszerek új funkcióival és fejlesztéseivel, valamint a nagy teljesítményű Apple Intelligence bevezetésével együtt az idei keynote igazán emlékezetes volt. Bár számos új funkciót várunk, az iOS 18 egyik aspektusa kiemelkedik: az a könnyedség, amellyel néhány érintéssel vagy a Siri segítségének megkérésével megtalálhatjuk a fotóinkat, e-mailjeinket és egyéb fájljainkat. Nézd meg, mik lesznek a frissítés leghasznosabb újításai, és ha ezen a népszerű modellen akarod kipróbálni, akkor iPhone 13 Pro kameravédő funkciós kiegészítőinkre is vess egy pillantást.

Ez így van; hamarosan mögöttünk maradnak azok az idők, amikor fáradságos munkával kellett mindent átválogatnunk az iPhone-unkon, hogy megtaláljunk valami konkrét dolgot. Az iOS 18-zal az iPhone segít a fájloktól kezdve az alkalmazásokon át az értesítésekig mindent kezelni. Íme, hogyan segít majd az iPhone-od átlátni a káoszon!

 

Hogyan segít az iOS 18 az iPhone rendetlenségének kezelésében?

 

iphone 13 pro kameravédő

Mindannyian tudjuk, milyen rendetlenséget tudnak okozni az iPhone-jaink. Bár az iPhone tárhelyének lehető legtisztább állapotban tartása fontos az optimális teljesítmény érdekében, mindannyiunknak vannak tucatnyi képernyőképek, fotók vagy fájlok, amelyeket már régen törölni kellett volna.

Szerencsére az iOS 18 rendszerrel már nem kell annyira aggódnod a rendetlenség miatt. Az új szoftverfrissítés számos olyan funkciót hoz, amelyek célja, hogy megkönnyítsék a rendetlenség átvágását és annak megtalálását, amit valójában keresel. Íme néhány példa:

 

A Fotók alkalmazás mostantól intelligensebb és jobban rendszerezett

Az Apple Intelligence mellett, amiről mindjárt szó lesz, az Apple jelentősen javította a Fotók alkalmazás szervezési képességeit.

Kezdetnek minden egy lapon lesz. Többé nem kell majd az albumok és a könyvtár lapok között váltogatnod, hogy megtaláld a keresett pillanatokat.

A könyvtárad alatti új gyűjtemények megkönnyítik a legfrissebb képeid megtalálását. Találsz majd gyűjteményeket az elmúlt napokra, az emberekre és a háziállatokra vonatkozóan, valamint kitűzött gyűjteményeket, hogy gyorsan elérd kedvenc képeidet.

Az egyik legjobb és legegyszerűbb változás, hogy a képernyőképeket kiszűrheted a Könyvtáradból. Ez a funkció eltávolítja a zavaró képernyőképeket, így a tökéletes kép megtalálására összpontosíthatsz.

 

Az Apple Mail mostantól könnyebben navigálható

A Mail alkalmazás is kap egy jelentős frissítést, amiről sokan nem is tudtuk, hogy szükségünk van rá. Az új kategorizálási funkció megkönnyíti a fontos e-mailek megtalálását.

Négy új kategória jelenik meg a Mail alkalmazás tetején: Elsődleges, a személyes levelek és az időérzékeny értesítések számára; Tranzakciók, ahol az összes nyugtát és vásárlási visszaigazolást találjuk; Frissítések, ahol az összes friss hír és közösségi média értesítés található; és Promóciók, ahol az összes hírlevelet, kupont és marketing e-mailt tároljuk.

Természetesen az összes üzenetet egyszerre is megtekintheted, ha szeretnéd. De ez az apró változtatás megkönnyíti a Mail alkalmazás használatát azáltal, hogy automatikusan rendszerezi a leveleidet.

 

A Vezérlőközpont testreszabhatóbb, mint valaha

Ha már adtál vezérlőelemeket a Vezérlőközponthoz, akkor tudod, hogy elég zsúfolt tud lenni az összes elérhető lehetőséggel.

De mostantól az iPhone és iPad Vezérlőközpontja testreszabhatóbb, mint valaha. Kezdetnek három különböző oldallal rendelkezik, ahol megtalálod a szokásos vezérlőelemeket, a médialejátszót és a csatlakozási lehetőségeket, például a Bluetooth és a Wi-Fi vezérlését.

Ezenkívül mostantól szinte bármilyen vezérlőelemet törölhetsz vagy hozzáadhatsz, sőt, további oldalakat is hozzáadhatsz. Eltávolíthat olyan vezérlőelemeket, amelyeket korábban nem tudott, és új vezérlőelemeket adhat hozzá olyan speciális funkciókhoz, mint a Személyes hotspot vagy a Rövidítések.

Így a legfontosabb vezérlőket kéznél tarthatod, minden mástól pedig megszabadulhatsz. Ráadásul amint a fejlesztők elkezdik frissíteni alkalmazásaikat az iOS 18-hoz, harmadik féltől származó alkalmazásokat és vezérlőelemeket is hozzáadhatsz a Vezérlőközpontodhoz.

 

Az Apple Intelligence fokozza a fontos dolgokra való összpontosítást

Az iOS 18 új funkciói mellett az Apple bevezette az Apple Intelligence-t, a mesterséges intelligenciához való hozzáállását.

Ez az új technológia számos hatékony lehetőséget kínál, többek között a linkek vagy fájlok könnyebb megtalálását, valamint a legfontosabb üzenetek és értesítések összefoglalóinak megjelenítését.

Az Apple Intelligence segítségével megkérheted Sirit, hogy azonnal mutasson meg neked fájlokat vagy képeket. Például kérhetsz egy képet, amelyen a párod kék inget visel, vagy azt, hogy játssza le azt a podcast epizódot, amelyet a barátod küldött neked a múlt héten. Ezzel a funkcióval nem kell majd átnézned a fotóidat vagy a régi üzeneteidet; Siri elintézi ezt helyetted.

Emellett az Apple Intelligence magában foglalja az Apple által személyes kontextusnak nevezett elemeket is. Ez azt jelenti, hogy a Siri megérti, mi van már az iPhone-odon. Ahelyett, hogy egy régebbi e-mailben keresnéd meg anyukád repülőjegyének adatait, megkérdezheted Sirit, hogy mikor száll le a járata, és az megkeresi az adatokat az iPhone-odon, és megmutatja neked.

Egy másik hasznos funkció az összefoglalók lesznek. Ezek az összefoglalók az értesítésekkel, üzenetekkel, sőt, még a webhelyekkel és a rögzített telefonhívásokkal is működni fognak. Siri képes lesz összefoglalni az üzeneteket, másodpercek alatt megadva a legfontosabb részleteket. Egy weboldalt is összefoglalhat, így nem kell mindent elolvasnod ahhoz, hogy megértsd a főbb pontokat.

Az egyik legmenőbb funkció az új értesítés-összefoglalók lesznek. Az iPhone elemzi az értesítéseket, és összefoglalót ad a legfontosabbakról, amelyek prioritást érdemelnek.

Természetesen továbbra is elolvashatod az összes értesítésedet, mint eddig, de így tudni fogod, ha van olyan frissítés, ami valóban a figyelmedet igényli.

 

Az iOS 18 forradalmasítja az iPhone-használatot

Kétségtelen, hogy az iOS 18 rengeteg újdonságot hoz, így az elmúlt évek legjelentősebb frissítése. Ráadásul az Apple Intelligence hatalmas előrelépést jelent az Apple számára.

A legjobb az összes változásban az, hogy elfelejtheted a zűrzavart, és a fontos dolgokra koncentrálhatsz. Bár mindannyiunknak igyekeznünk kell, hogy az iPhone-unkat a lehető legtisztábban tartsuk, ezek az új funkciók megkönnyítik a szükséges fájlok, fényképek vagy információk megtalálását és használatát, amikor szükséged van rájuk.

 

Köszönjük a figyelmed! Nézz körül a webshopon is iPhone 13 Pro kameravédő funkcióval is rendelkező MagSafe tok és további prémium kiegészítőinkért, hogy biztosan tudd még egy ideig használni a telefonod.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük