iphone 15 pro átlátszó tok

Így előzd meg, hogy gyorsan öregedjen az iPhone-od akksija – Szokások, amiket érdemes betartani

Készülünk az új iPhone kiegészítőinkre, mint például az iPhone 15 Pro átlátszó tok, és felmerült bennünk, hogy mi is az iPhone-osok egyik legégetőbb problémája, kérdése. És mi más is lenne a válasz, mint az akksi. Az iPhone kiváló társunk a mindennapi életben, de az akkumulátor élettartama gyakran okozhat fejtörést. Hosszabb használati idő elérése érdekében itt van néhány tipp, amelyek segítenek a jobb akkumulátor teljesítmény elérésében, valamint néhány jól ismert mítosz, amelyeket itt az ideje végre elfelejteni. Olvass tovább a tippekért, amíg az iPhone 15 Pro átlátszó tok és más iGlass kiegészítőinkre várunk!

 

1. Szabályozott Hőmérséklet

 

Az iPhone akkumulátora nem szereti a túlmelegedést. Kerüld a hosszan tartó közvetlen napfényt, és ne hagyd a kocsidban a forró nyári napokon. Ugyancsak fontos, hogy ne tegyél ki hidegnek sem az eszközt, mert az is negatív hatással lehet az akkumulátor teljesítményére.

 

2. Optimalizált akkumulátor-töltés

 

Az iPhone egy klassz funkcióval, az Optimalizált akkumulátortöltéssel rendelkezik. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy az iPhone megtanulja a töltési szokásaidat, így lassabb ütemben tud tölteni, amint eléri a 80%-ot. Ez csökkenti az akkumulátor elhasználódását, és növeli az élettartamát, mivel a lítium-ion akkumulátor teljes töltöttségen tartása nagyobb igénybevételt jelent. Ez azt jelenti, hogy míg az iPhone-odnak 30-40 percig is eltarthat, amíg eléri a 80%-os töltöttségi szintet, addig a 100%-os töltöttségi szint eléréséhez legalább néhány órára van szüksége, amit érdemes elkerülni.

Ezt a funkciót az Apple az akkumulátor öregedésének megakadályozására fejlesztette ki, így használata nem okoz gondot, és nagyon jól működik, ha rendszeres időbeosztást tartasz be. Azonban jó ötlet lehet kikapcsolni, ha gyorsabb töltést szeretnél, amikor úton vagy.

 

3. Ne iPhone-ozz töltés közben

 

Gyorsabban öregítheti az akkumulátort az iPhone töltés közbeni használata. Ez feleslegesen még több hőt termelhet, ami az iPhone akkumulátorának idő előtti öregedéséhez vezethet, és akár véglegesen károsíthatja azt.

Bár nem kell aggódnod, ha azért veszed fel az iPhone-t, hogy elküldj egy gyors szöveges üzenetet vagy ellenőrizd az e-maileket, ha hosszabb ideig szeretnéd használni az iPhone-t, vagy ha igényesebb alkalmazásokat, például játékokat tervezel feltölteni, akkor jobb, ha előbb kihúzod a konnektorból.

 

4. Automatikus Frissítések Kikapcsolása

 

Az automatikus frissítések letiltása segíthet az akkumulátor élettartamának meghosszabbításában. Az iPhone beállításaiban kapcsold ki az automata app frissítéseket, és csak akkor engedélyezd őket, amikor a telefonod töltésen van.

 

-iGlass iPhone 15 Pro átlátszó tok és egyéb kiegészítők hamarosan, stay tuned!-

 

5. Alacsony töltöttségű Mód Aktiválása

 

Az Alacsony energiafogyasztású üzemmód egy hasznos funkció, amelynek köszönhetően az akkumulátor hosszabb ideig bírja a nap folyamán. Ez azt jelenti, hogy nem kell majd olyan gyakran töltened az iPhone-odat, és minél ritkábban töltöd az iPhone-t, annál kevésbé fog öregedni az akkumulátorod.

Íme, hogyan használhatod az Alacsony energiafogyasztás módot:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess lefelé, és válaszd az Akkumulátor lehetőséget.
  • Aktiváld az Alacsony energiafogyasztású üzemmódot.

A Vezérlőközponthoz is hozzáadhatsz egy Alacsony energiafogyasztás mód gombot, hogy gyorsan be- vagy kikapcsolhasd. Mindössze annyit kell tenned, hogy a Beállítások > Vezérlőközpont menüpontra mész, és hozzáadod a Vezérlőközponthoz az Alacsony energiafogyasztás üzemmód vezérlőt.

 

6. Tartsd 20 és 80% között

 

Az egyik aranyszabály az akkumulátor lehető legegészségesebb állapotának megőrzéséhez az, hogy soha ne essünk túlzásokba. Ez azt jelenti, hogy ne engedd az akkumulátorodat 20% alá, és ne töltsd az iPhone-odat 80% fölé – és különösen kerüld el, hogy hosszabb időre bármelyik szélsőértéknél hagyd.

Igaz, az optimalizált akkumulátortöltésnek köszönhetően nem feltétlenül kell elkerülnöd a 80%-os értéket, de ha igazán óvatos akarsz lenni, akkor el tudod és valószínűleg el is kell kerülnöd. A 80%-os töltöttségnek több mint elégnek kell lennie ahhoz, hogy egész nap kitartson, különösen, ha az Alacsony energiafogyasztás üzemmódot használod.

 

7. Mítoszok elfelejtése

 

Számos mítosz kering az akkumulátor élettartamáról. Például a teljes lemerítés és feltöltés állítólag jó az akkumulátornak, de valójában az optimális töltési ciklusokat követve jobb eredményt érhetünk el. Továbbá, a túlzottan sűrű töltés szintén hosszú távon ronthatja az akkumulátor állapotát. Ha valamit évek óta hallassz, és nem vagy biztos benne, inkább olvass utána, mintsem bedőlj a rég elfelejteni való tippeknek.

 

Záró gondolatok: az iPhone akkumulátora érzékeny része az eszköznek, és néhány egyszerű szokás bevezetésével jelentősen meghosszabbíthatod annak élettartamát. Tartsd szem előtt ezeket a tippeket és hiteles információkat, hogy a jövőben még hosszabb ideig élvezhesd az iPhone-od használatát.

 

Maradj velünk, mert közelegnek az iGlass újdonságok, mint például az iPhone 15 Pro átlátszó tok, mely biztosítja majd, hogy az eszközöd nemcsak védelmet kap, hanem hozzájárulhatsz az akkumulátor hosszabb élettartamához is. Az iglass.hu kínálatában megtalálod a minőségi tokokat, amelyek stílusos megjelenést nyújtanak és segítenek megőrizni az akkumulátorod egészségét.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük