iphone 15 pro max magsafe tok

Az iOS 17 segít megvédeni a szemed: így működik a Képernyő távolság funkció

Igen-igen, iPhone 15 (és az iGlass iPhone 15 Pro Max Magsafe tok, többek között, de ne szaladjunk ennyire előre), de az idei év egyik nagy dobása mégiscsak az iOS 17 operációs rendszer, amely új funkciókat hozott a még jobb, és egészségesebb iPhone-élmény érdekében. Az iPhone és iPad iOS 17 új egészségügyi funkciói közül az egyik segíthet megelőzni a szem megerőltetését mindenki számára, valamint csökkentheti a rövidlátás (rövidlátás) kockázatát a gyerekeknél. Íme, hogyan kell használni az iPhone képernyőtávolságot, és hogyan működik, amíg az iPhone 15 Pro Max MagSafe tok és az új széria megjelenésére várunk.

Az iPhone vagy iPad túl közelről történő nézegetése a rövidlátás egyik kockázati tényezője. A gyerekek (és néha a felnőttek is) könnyen belemerülhetnek egy tevékenységbe, és túl sokáig tarthatják túl közel a készüléket. A Screen Distance az iPhone vagy iPad TrueDepth kameráját használja arra, hogy érzékelje, ha a felhasználó hosszabb ideig túl közel tartja a készüléket, és ezután figyelmeztetést ad ki, hogy távolodjon el.

Először is, milyen messziről kell(ene) néznünk a kijelzőnket? Az Apple kiemeli, hogy a legjobb, ha a készülékeket legalább 12 hüvelyk, azaz 3,48 cm távolságra tartod a szemedtől. De persze könnyű megszokni, hogy ennél közelebb használjuk őket. Legalábbis szerintünk a legtöbben tuti nem olyan messziről nézzük, pláne a kisebb, mini vagy SE iPhone-okkal rendelkezők. Ezért az iOS 17 és az iPadOS 17 rendszerben van egy praktikus új funkció, a Screen Distance, amely megkönnyíti az iPhone és iPad egészséges távolságban való használatának szoktatását. A gyerekek esetében ez csökkenti a rövidlátás kockázatát, mindenki más számára pedig segít csökkenteni vagy megelőzni a szem megerőltetését.

Az Apple így írja le a funkció működését:

“A Screen Distance a képernyő és a szemed közötti távolság mérésével működik. A kamera nem rögzít képeket vagy videót, és az összegyűjtött adatok a készüléken maradnak, és nem kerülnek megosztásra az Apple-lel”.

 

Hogyan használd a Képernyő távolság funkciót az iOS 17-ben?

Az iOS 17 jelenleg bétaverzióban van. Ne feledd, hogy a funkciók még változhatnak a béta-időszak alatt.

  • Az iOS 17-et futtató, Face ID-val rendelkező iPhone vagy iPad készüléken nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Válaszd a Screen Time (Képernyőidő) menüpontot, most nézd meg alul, és koppints a Screen Distance (Képernyőtávolság) lehetőségre
  • Most koppints a Folytatás, majd a Képernyőtávolság bekapcsolása lehetőségre.

 

iphone 15 pro max magsafe tok

Kép: Appleinsider

 

Miután megérintetted a “Képernyőtávolság bekapcsolása” lehetőséget, már készen is állsz. Miután elhúztad az arcodtól a túl közeli telefont, koppints a “Folytatás” gombra a képernyőtávolság felugró ablakból való kilépéshez.

Az emberek általában hajlamosak este túl közel tartani az iPhone-jukat, amikor lefekvés előtt a telefonjukon görgetnek. És ez a funkció nagyon hasznos lehet ennek a szokásnak a megváltoztatásában. Az Apple ugyan nem ad meg pontos időt, hogy mennyi idő alatt van még rendben, ha az iPhone-t és az iPadet 30 cm-nél közelebb tartjuk az arcunkhoz, de szerintünk 5 percnél tovább nem igen érdemes, és jelezni is fog a funkció. Szóval nem kell aggódnod amiatt, hogy a jelzés túl agresszív, vagy idegesítő. A korai felhasználók megerősíthetik, hogy a figyelmeztetés csak akkor jelenik meg, ha a telefont legalább néhány percig nagyon közel tartod az arcodhoz.

 

Mi a véleményed a képernyőtávolságról? Bekapcsolod majd ezt a funkciót? Oszd meg gondolataidat a hozzászólásokban, amíg várjuk az iPhone 15-öt és a menő iGlass iPhone 15 Pro Max Magsafe tok és más kiegészítőinket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük