iphone 15 átlátszó tok

2. rész: dolgok, amiket nem tudtál az Apple-ről

Az előző részt nagyon sokan szerettétek, ezért amíg várjuk az iPhone 15 széria (és az iPhone 15 átlátszó tok, többek között az iGlass tarsolyából) megjelenését, újabb fun-facteket hoztunk Nektek az Apple-ről. Mert hogy a vállalat még bőven tartogat érdekességeket a múltból. Na meg persze a jövőből is, ahogyan mi is, az olyan új termékeinkkel, mint az iPhone 15 üvegfóliák, az iPhone 15 átlátszó tok és sok más, na de most nem ezért vagyunk itt, hanem az Apple miatt. A vállalatot 1976. április 1-jén alapította két olyan fiatalember, akik ma már a technológiai világ leghíresebb emberei közé tartoznak: Steve Wozniak és Steve Jobs. Együtt építették fel a történelem egyik legnagyobb technológiai vállalatát – egy olyan céget, amely a legtöbb korabeli vállalkozást sikeresen felülmúlta. Nézzük is a meglepő Apple tények cikkünk 2. részét további meghökkentő adatokkal.

 

2018-ban csaknem 850 ezer iPhone-t adtak el naponta

 

Erős kezdésnek néhány őrült számadat: a ZDNet jelentése szerint az Apple 2018 utolsó negyedévében összesen 849 450 iPhone-t adott el naponta, amiről a legtöbb vállalat még csak álmodni sem mer. (Erről még mi sem, bár ki tudja milyen lesz az iPhone 15 átlátszó tok. Na jó, ennyire talán nem nagy, de ha minden színben mindenki beszerzi majd?:))

Ez azt jelenti, hogy az Apple átlagosan óránként 35 393, percenként pedig 590 iPhone-t adott el. Ne feledjük, hogy a jelentés szerint az iPhone-okat még 2018-ban átlagosan 796 dollárért adták el.

 

Az iPod majdnem nem az Apple terméke lett

 

Ma már el sem tudnánk képzelni az Apple-t az ikonikus iPod nélkül. Ez a kis eszköz volt az Apple egyik legsikeresebb terméke egészen az iPhone megjelenéséig. Azok a régi szép idők, akinek volt, tudja, milyen életérzés is volt!

Az iPod azonban majdnem más cégé lett. Az iPod “atyja”, Tony Fadell olyan cégekhez vitte el a hordozható zenelejátszó ötletét, mint a RealNetworks és a Phillips, mielőtt az Apple-t megkereste volna. Sajnos (inkább szerencsére) ezek a cégek elutasították az ötletet, mert nem látták a benne rejlő lehetőségeket. Akárcsak a Blockbuster, amely nem volt hajlandó megvenni a Netflixet, ezek a cégek valószínűleg néhány évvel később megbánták ezt.

 

Percenként fél millió dolláros bevétele volt

 

Még egy döbbenetes számadat, mert nem győzünk betelni azzal, hogy valójában mennyire gazdag az Apple. A vállalat az elmúlt években folyamatosan növekedett, olyannyira, hogy 2021-ben szó szerint percenként több százezer dollárt keresett. A CNBC szerint 2021 első negyedévében pontosan percenként összesen 691 234,57 dollárt, ami több mint 243 millió forint, csak hogy érzékeljük. Ami még ennél is durvább, hogy az Apple ezzel tulajdonképpen csak  a második helyen állt a CNBC listáján. Az első helyet az Amazon szerezte meg, amely ugyanebben az időszakban percenként 837 339,25 dolláros bevételt ért el.

 

Közelebb áll a Samsunghoz, mint gondolnád…

 

Ha okostelefon-háborúról van szó, valószínűleg az Apple és a Samsung az első két vállalat, amelyek először eszünkbe jutnak. A két “ellenség” vállalat azonban valójában többet dolgozik együtt, mint azt elsőre gondolnánk. Például az iPad összes Retina kijelzőjét a Samsung készíti. Nem csak ez, de az A8 Bionic chip 30%-át, amelyet az Apple az iPhone 6-ban használt, a Samsung készítette.

És bár igaz, hogy az Apple igyekszik maga is gyártóvá válni, a vállalat még mindig szorosan együttműködik a Samsunggal az újabb Apple-termékek számos alkatrészének elkészítésében.

 

A MacBook Pro képes megállítani egy golyótámadást

 

Kinek ne a lövés elleni védelem jutna eszébe, ha meglát egy MacBook Prót… Valószínűleg az égvilágon senkinek, mégis, amellett, hogy az Apple ikonikus személyi laptopja, a MacBook Pro történetesen golyóálló is. Egy 22plinkster nevű YouTuber tette fel a kérdést azt vitatva, hogy képes-e egy MacBook Pro megmenteni az életünket. Nagy meglepetésére a válasz az volt, hogy igen, képes. Mit is mondhatnánk, tartsd észben, ha épp szükséged lesz rá.

 

Köszönjük a figyelmed! Te mióta vagy iPhone-os? Mennyit ismertél ezek közül? Írd meg a véleményed, amíg az iPhone 15 átlátszó tok és más újdonságaink bemutatására készülünk.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük