iPhone 11 Pro Max üvegfólia

Neked be van kapcsolva ez az egy beállítás az iPhone-odon? Lehet, hogy ez meríti túl gyorsan az akksidat

Ha régebbi iPhone-t használsz, például egy iPhone 11 Pro Maxot vagy a széria egy másik tagját, akkor lehet, hogy mostanában már Te is elkezdted tapasztalni a lassulást vagy a gyorsabb merülést, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy azonnal le kell cserélned az egész telefont. Ha inkább még kimaxolnád, akkor először is gondoskodj a védelméről például egy iPhone 11 Pro Max üvegfólia használatával:

 

Az iPhone-od rendelkezik a Wi-Fi Asszisztens nevű hasznos funkcióval, amelynek célja, hogy intelligensen kezelje a gyenge Wi-Fi jelekből adódó kapcsolódási kihívásokat. Ez a funkció egy gyakori dilemmát old meg – a stabil internetkapcsolat iránti vágy és az inkonzisztens Wi-Fi közötti egyensúlyozás. A Wi-Fi Asszisztens az Apple iOS 9 megjelenése óta része az iPhone repertoárjának, így az elmúlt évtizedben kiadott bármely iPhone vagy iPad készülékkel kompatibilis. Csak az iPhone 4S és néhány korai iPad nem tartozik a jogosultsági körbe, így az ilyen régebbi készülékek felhasználóinak mindenképpen érdemes elgondolkodniuk a frissítésen – bár valószínűleg ilyen már nemigen van. A Wi-Fi Asszisztens aktiválás után zökkenőmentes átváltást végez a mobiladatokra, ha a Wi-Fi jel gyenge vagy instabilnak bizonyul. Ez biztosítja, hogy a csatlakozási élményt ésszerű teljesítménnyel tartsd fenn, enyhítve a gyenge Wi-Fi körülményekkel járó frusztrációt. Nézd meg, milyen hátrányokkal járhat mégis, és hogy Neked érdemes-e bekapcsolnod, vagy jobb, ha kikapcsolod. A cikk végén pedig iPhone 11 Pro Max üvegfólia tippet is adunk, ha például épp ilyen, kissé régebbi, de még mindig szuper készüléket használsz.

A Wi-Fi Asszisztens zökkenőmentesen integrálódik az iPhone szinte minden alkalmazásába, beleértve az olyan első féltől származó alkalmazásokat, mint a Mail és a Safari, valamint a népszerű közösségi médiaplatformokat, például a Facebookot. Ugyanakkor tartózkodik az adatintenzív, harmadik féltől származó alkalmazásokkal való kapcsolattól, például a videó- és hangstreaminggel vagy a nagyméretű mellékletek letöltésével megbízott e-mail alkalmazásokkal. Az Apple beépített néhány védelmi intézkedést a Wi-Fi Assist-be. Nevezetesen, tartózkodik a működéstől az adatroaming során, hogy elkerüljük a túlzott díjakat. Emellett nem aktiválódik a háttérben futó alkalmazásfrissítések alatt, megelőzve ezzel a felesleges adatforgalmat.

Az előnyök ellenére a Wi-Fi Asszisztens következetes aktiválásával kapcsolatban hátrányok is felmerülhetnek, és az egyik legjelentősebb probléma az akkumulátor gyorsabb lemerülése.

 

A Wi-Fi asszisztens elérésének módja

 

Íme egy egyszerű útmutató a Wi-Fi Asszisztens kereséséhez és állapotának ellenőrzéséhez:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone készülékeden.
  • Válaszd ki a Mobilhálózati szolgáltatás menüpontot.
  • Görgess le az aljára, ahol be- vagy kikapcsolhatod a Wi-Fi asszisztenst. Ez a szakasz a funkció által a legutóbbi statisztikák visszaállítása óta felhasznált mobiladatokat is megjeleníti.
  • A lehetséges akkumulátorproblémák elsődleges oka a Wi-Fi Asszisztens állandó aktivitásában rejlik. Állandóan teszteli a Wi-Fi jel erősségét, és mobilhálózati kapcsolatokat keres, hogy kitöltse a hiányosságokat, még akkor is, ha a Wi-Fi jel erős.

Ha folyamatosan gyengébb Wi-Fi jelekkel rendelkező területeken tartózkodsz, a Wi-Fi Assist ideiglenes engedélyezése hasznos lehet. Fontos azonban, hogy ne felejtsd el kikapcsolni, amikor nincs rá szükség. Bár ez egy kissé manuális feladat, de a zökkenőmentesebb böngészési vagy zenehallgatási élményért cserébe megéri. Célszerű kísérletezni a beállítással, hogy felmérjük annak hatását az akkumulátor teljesítményére.

Bár a Wi-Fi Asszisztens kétségtelenül javítja a felhasználói élmény konzisztenciáját, ennek ára a megnövekedett akkumulátor- és adatfelhasználás. Ezek a legtöbb iPhone-felhasználó számára kritikus szempontok. Fontos, hogy a funkció alapértelmezés szerint engedélyezve van.

Az adatfelhasználásra gyakorolt hatás attól függ, hogy milyen gyakran találkozol gyenge Wi-Fi hálózatokkal. Az akkumulátor élettartamára gyakorolt hatás azonban univerzális. Ha folyamatosan erős Wi-Fi hálózatokhoz csatlakozol, a Wi-Fi Assist kikapcsolása logikus lépéssé válik. Tekintsd át a Wi-Fi Assist kikapcsolását egy időre, és figyeld meg, hogy észlelsz-e zavarokat a kapcsolódásban vagy javulást az akkumulátor élettartamában. Ha nincsenek jelentős hátrányok, akkor lehet, hogy a rendszeres használat során nincs is rá szükség. Az akkumulátorteljesítmény optimalizálására vonatkozó további stratégiákért fedezd fel a felesleges és energiaigényes alkalmazásokat, valamint néhány alkalmazásbeállítási tippet az akkumulátor lemerülésének minimalizálására.

Neked be van kapcsolva ez a funkció, kísérleteztél már vele?

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megtekintheted iPhone 11 Pro Max üvegfólia és más kiegészítőinket, ha még megőriznéd régebbi, de jól szuperáló készülékedet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük