iphone 11 pro max üvegfólia

Vigyázz! Ezek az iOS 17 beállítások villám sebességgel meríthetik az akksidat

Ha régebbi iPhone-t használsz, például egy iPhone 11 Pro Maxot (szerintünk sokan, mert az iPhone 11 Pro Max üvegfólia még mindig nagyon népszerű) vagy a széria egy másik tagját, akkor lehet, hogy mostanában már Te is elkezdted tapasztalni a lassulást vagy a gyorsabb merülést, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy azonnal le kell cserélned az egész telefont. Ha inkább még kimaxolnád és ezen iOS 17-eznél, akkor először is gondoskodj a védelméről például egy iPhone 11 Pro Max üvegfólia használatával:

 

Az Apple legutóbbi iOS 17 frissítései rengeteg új és praktikus funkciót tartalmaznak. Azonban sok iPhone-felhasználó számára, akik a nap folyamán az akkumulátor lemerülésével küzdenek, néhány ilyen újítás hozzájárulhat a problémához. A Zárolási képernyő widgetek és a billentyűzet rezgései, más néven a haptikus visszajelzések több energiát fogyasztanak az akkumulátorból, mint gondolnád. Ha ez a helyzet, íme, hogyan kezelheted hatékonyan ezeket a funkciókat. A cikk végén pedig iPhone 11 Pro Max üvegfólia tippet is adunk, ha például épp ilyen, kissé régebbi, de még mindig szuper készüléken használod az iOS 17-et.

Képernyőzár widgetek

A képernyőzár widgeteket eredetileg az iOS 16-ban vezették be, és az iOS 17-ben továbbfejlesztették, hogy interaktívak legyenek. Praktikus eszközként szolgálnak, mivel a lényeges információkat egy pillantással könnyen elérhetővé teszik, anélkül, hogy fel kellene oldani az iPhone-odat.

Ezek a widgetek különböző típusokban léteznek, és olyan beépített funkciókat kínálnak, mint az Óra, az Időjárás és a Naptár, valamint számos, az egészségügyi és pénzügyi alkalmazásokban elérhető, harmadik féltől származó widgetet.

Ha azonban több widget van a zárolási képernyőn, a hozzájuk tartozó alkalmazásoknak a háttérben kell futniuk. Ha a Lock Screen túlzsúfolt widgetekkel, és az akkumulátor gyorsan lemerül, néhány ilyen widget lehet a bűnös. Íme, hogyan lehet hozzáadni és eltávolítani a Lock Screen widgeteket:

 

Widgetek hozzáadása a zárolási képernyőhöz:

 • Nyomd meg hosszan a Lock Screen (Zárolási képernyő) gombot, amíg meg nem jelenik a Testreszabás gomb.
 • Koppints a Lock Screen (Zárolási képernyő) lehetőségre.
 • Koppints a Widgetek hozzáadása lehetőségre.
 • Válaszd ki az egyes kívánt widgeteket a Zárolási képernyőhöz való hozzáadáshoz.
 • A kiválasztás megerősítéséhez koppints az X-re a Widget hozzáadása mezőben.
 • Koppints a képernyő jobb felső sarkában a Kész elemre.

 

Widgetek eltávolítása a zárolási képernyőről:

 • Nyomd meg hosszan a Lock Screen (Zárolási képernyő) gombot, amíg meg nem jelenik a Testreszabás gomb.
 • Koppints a Lock Screen (Zárolási képernyő) lehetőségre.
 • Koppints a widget mezőre, és nyomja meg a mínusz (-) gombot a widget eltávolításához.
 • Az eltávolítás megerősítéséhez koppints az X-re a Widget hozzáadása mezőben.
 • Koppints a képernyő jobb felső sarkában a Kész elemre.

Billentyűzetrezgés

Az iOS 17-ben bevezetett új funkció, a billentyűzetrezgés nem biztos, hogy mindenki számára elengedhetetlen. Még az Apple is figyelmeztet, hogy “a billentyűzetrezgés befolyásolhatja az iPhone akkumulátor élettartamát”. Itt olvashatod, hogyan kapcsolhatod be vagy ki a billentyűzetrezgést:

 • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
 • Érintsd meg a Hangok és haptika elemet.
 • Koppints a Billentyűzet-visszajelzés lehetőségre.
 • Kapcsold ki/be a Hang és/vagy a Haptika funkciót.

 

Bár a Lock Screen widgetek kétségtelenül javíthatják a használhatóságot, a billentyűzet haptikája pedig újszerűvé és szórakoztatóvá teszi a billentyűzetet, ezeknek is van egy kompromisszumuk. Ha az iPhone akkumulátor élettartamának megőrzése elsődleges fontosságú, fontold meg a Zárolási képernyő widgetek eltávolítását és a haptikus visszajelzés minimalizálását, ahol csak lehetséges.

 

Ha további akksi megőrző tippekre vagy kíváncsi, akkor a blogon még rengetegből csemegézhetsz. Meséltünk például a Wi-Fi assziszensről, mely az előnyök ellenére következetes aktiválásával kapcsolatban hátrányok is felmerülhetnek, és az egyik legjelentősebb probléma az akkumulátor gyorsabb lemerülése. De mutattunk olyan felesleges alkalmazásokat is, amik nagyjából csak arra jók, hogy merítsék a telefont. EBBEN a cikkben pedig elolvashatod, hogyan előzd meg értékes iPhone-od akkumulátorának károsodását. Jó olvasgatást és iPhone-ozást!

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megtekintheted iPhone 11 Pro Max üvegfólia és más kiegészítőinket, ha még megőriznéd régebbi, de jól szuperáló készülékedet.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük