iphone 11 pro max üvegfólia

Gyorsabban merül az iPhone-od, de nem tudod, itt van-e az akksicsere ideje? Így derítsd ki! (Ha még megtartanád régebbi iPhone-od, iPhone 11 Pro Max üvegfólia tippet is adunk)

 

Ha régebbi iPhone-t használsz, például egy iPhone 11 Pro Maxot vagy a széria egy másik tagját, akkor lehet, hogy mostanában már Te is elkezdted tapasztalni a lassulást vagy a gyorsabb merülést, de ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy azonnal le kell cserélned az egész telefont. Ha inkább még kimaxolnád, akkor először is gondoskodj a védelméről például egy iPhone 11 Pro Max üvegfólia használatával:

 

Márciustól kezdve az Apple megemelte az iPhone-akkumulátorok cseréjének árát. Akár csak kíváncsi vagy, hogyan bírja az akkumulátor állapota, akár már konkrét problémáid vannak az akkumulátor élettartamával vagy váratlan leállásokkal, könnyen ellenőrizheted az állapotot az iOS-beállításokban. Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan láthatod az iPhone-akkumulátorod egészségi állapotát és tippeket adunk arra vonatkozóan, hogy mikor van itt az ideje a cserének – ami lehet, hogy elég, ha az akksidat érinti, és nem az egész telefont. A cikk végén iPhone 11 Pro Max üvegfólia tippet is adunk, ha például épp ilyen, kissé régebbi, de még mindig szuper készüléket használsz.

Az iPhone 14 termékcsalád a garancián kívüli akkumulátorcsere magasabb, 99 dolláros költségével indult. A március 1-jei változással azonban az Apple 20 dollárral megemelte az összes régebbi iPhone-modell akkumulátorcseréjének díját a hivatalos szervizekben. Ez az iPhone 13-tól az iPhone X-ig 89 dollárra, az iPhone SE, iPhone 8 és korábbi iPhone modellek pedig 69 dollárra drágultak.

Ha egy-két évente frissíted az iPhone-odat, akkor remélhetőleg nem lesz gondod a gyorsan merülő akkumulátorral, hacsak nem egy hibás akkumulátorral rendelkező készülékbe futottál bele. De azok számára, akiknek két éves vagy annál idősebb iPhone-juk van, az alacsony akkumulátor-egészségesség egy ponton elkerülhetetlenné válik a kémiai öregedés miatt, azzal együtt, hogy hány töltési cikluson mentek keresztül.

 

Így láthatod az iPhone akkumulátor állapotát

 

iphone-11-pro-max-uvegfolia

 

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-on
  • Lapozz lefelé, és koppints az Akkumulátorra
  • Most válaszd az Akkumulátor állapota és töltése lehetőséget
  • Az akkumulátor aktuális kapacitása a kijelző tetején lesz látható.

Mikor érdemes akksicserében gondolkoznod?

 

Nagyjából azt mondanánk, hogy amikor az akkumulátor kapacitása az eredeti kapacitás 80%-a alá csökken, érdemes megfontolni a cserét. Ugyanez a helyzet, ha figyelmeztetést látsz az akkumulátor állapotának romlásáról, vagy ha nem veszi fel a töltést. A fent látható “Akkumulátor állapota és töltés” szakasz alatt figyelmeztetést kell látnod, ha az akkumulátor állapota romlott, és olyan problémákat okoz, mint a váratlan leállások és/vagy a csúcsteljesítmény fenntartására való képtelenség.

Az Apple szerint az iPhone akkumulátorok “úgy vannak kialakítva, hogy normál körülmények között, 500 teljes töltési cikluson keresztül az eredeti kapacitás akár 80%-át is megtartsák”.

Amikor az iPhone akkumulátor kapacitása az eredeti kapacitás 80%-a alá csökken, automatikusan alkalmazásra kerül a “teljesítménykezelés” nevű funkció. Ez a váratlan leállások megelőzésére szolgál, de ki is kapcsolható a kis “Tiltás” gomb (a “Csúcsteljesítménykapacitás” alatti szöveg végén) segítségével.

Fontos tudni, hogy az iPhone-ok akksijai körülbelül a 80%-os állapotig nevezhetők jónak, ami nagyjából 500 töltési ciklust, azaz “kört” jelent. De mi is az a ciklus?! Minden alkalom, amikor az iPhone-od együttesen 100%-ra töltődik, egy töltési ciklussal egyenlő. Tegyük fel, hogy reggel 100%-on indulunk el dolgozni. Mire hazaérünk, a telefonunk 50%-ra merül. Holnap pedig mindez megismétlődik: 50+50=100 – ez számít egy teljes töltési körnek. Egy üres akkumulátor gyorsan fel tudja venni a töltést, de egy majdnem teli akkumulátor nem. Ez a jelenség megmagyarázza, hogy miért tart az utolsó 10% töltés gyakran hosszabb ideig.

A teljesen vagy majdnem teljesen feltöltött akkumulátort úgy kell elképzelni, hogy egy folyamatos stresszhelyzetben van. Ez idővel csökkenti az akkumulátor egészségét. Ha az iPhone-odat maximális töltöttségi szint mellett is bedugva hagyod (akár gyorstöltővel, akár hagyományos töltővel), akkor idővel károsítod az akkumulátort. Azonban az iOS akkumulátor- és töltéskezelő funkciója gondosan kezeli a töltési ciklust. Ha éjszakára töltőn hagyod a telefont, az újabb modellek megtanulják a rutinod, és megvárják, hogy épp ébredés előtt töltse fel az utolsó 10%-ot.

Ha úgy látod, itt az akksicsere ideje, akkor könnyen lehet, hogy ezzel kihúzhatod az iPhone-od cseréjét még néhány hónappal, vagy akár évvel. Ebben a cikkünben meséltünk például arról, miért lehet előnyös megtartani a régebbi iPhone-odat, ITT pedig megnézheted azt is, mekkora pontosan az egyes iPhone-modellek akkumulátor kapacitása.

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megtekintheted iPhone 11 Pro Max üvegfólia és más kiegészítőinket, ha még megőriznéd régebbi, de jól szuperáló készülékedet.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük