iPhone 15 Plus tok

Mi mindenre használhatod az iPhone 15 USB-C csatlakozóját?

Ha Te is valamelyik USB-C iPhone 15-öt szerezted be, akkor nézd meg új iPhone 15 Plus tok és más, az új szériához készült kiegészítőinket a webshopon:

 

Az USB-C port bevezetése az új iPhone 15 sorozatú telefonokon vitathatatlanul az idei iPhone-ok legjelentősebb újdonsága. Míg az USB-C port olyan nyilvánvaló előnyökkel jár, mint a kényelem, a gyorsabb töltés és az adatátviteli sebesség, ebben a bejegyzésben néhány kevésbé nyilvánvaló és egyedi módot mutatunk be, amelyekkel teljes mértékben kihasználhatod az USB-C-t a vadonatúj iPhone 15 vagy iPhone 15 Pro készülékeden. Vágjunk is bele, mielőtt pedig belekezdenél, ne feledkezz meg arról sem, hogy már kaphatók a kiegészítőink az egész új szériára, mint az iPhone 15 Plus tok és sok más.

 

Mi mindent tölthetsz az USB-C-vel?

 

Az iPhone-ok szabványos Lightning portja tavalyig eléggé korlátozott volt abban a tekintetben, hogy csak az iPhone töltésére volt használható, és nem sok másra. Emellett lassúak voltak az iPhone töltésében és az adatok külső eszközökre történő átvitelében is. Az USB-C portnak az újabb iPhone 15 modellekhez való hozzáadásával azonban nemcsak gyorsabb és hatékonyabb töltést, hanem gyorsabb adatátviteli sebességet is kaphatsz, mármint ha valóban olyan kábelt kapsz, amely támogatja azt az új iPhone 15 dobozában található alapértelmezett kábel helyett.

Az igazi nagy dobás azonban az ún. fordított töltés, amely lehetővé teszi, hogy az USB-C kábel egyik végét az iPhone-odhoz, a másik végét pedig bármely más eszközhöz, például egy másik iPhone-hoz, az AirPodshoz vagy akár egy Android telefonhoz csatlakoztasd, és az iPhone ténylegesen feltölti ezeket az eszközöket. Az Apple itt valami klassz dolgot valósított meg: az iPhone-od tudni fogja, hogy melyik eszköznek van kevesebb töltése, amikor egy másik telefonhoz vagy laptophoz csatlakoztatod, és ezután automatikusan ad vagy kap töltést az akkumulátor szintjének megfelelően. Az iPhone 15 akár 27 wattot is képes fogadni az USB-C porton keresztül, de maga is körülbelül 4,5 wattot képes leadni. (A Lightning csak 0,3 wattot tudott kezelni). Ez azt jelenti, hogy tulajdonképpen a tartalék iPhone-akkumulátort is használhatod a csatlakoztatott kiegészítők táplálására és töltésére. Ha az AirPods-od lemerülne, egy kis szűkösségben bedughatod a telefonodba, és a telefonod feltölti az AirPods tokban lévő energiát. Akár egy másik személy iPhone-jának akkumulátorát is feltöltheted – csak légy tisztában azzal, hogy ez eltart egy darabig.

 

Univerzális USB-C töltés

Most, hogy már van egy iPhone 15-öd, valószínűleg közel állsz ahhoz, hogy minden eszközöd töltéséhez ugyanazt az egyetlen kábelt használhasd. Majdnem minden iPad rendelkezik USB-C porttal, és az összes Mac már egy évtizede rendelkezik USB-C-vel. A legújabb Mac-ek az Apple MagSafe töltőjével érkeznek, de az egyik USB-C portra csatlakoztatva is tölthetők. A legújabb generációs Apple TV USB-C távirányítóval érkezik, és az Apple most adta ki az új AirPods Pro-t USB-C töltőházzal.

A Lightninggal ellentétben az USB-C nem szabadalmaztatott. Az Apple-eszközök töltéséhez bármilyen, a piacon kapható USB-C töltőkábelt vagy tartozékot használhatsz.

 

Csatlakoztatás külső kijelzőhöz

Az iPhone 15 USB-C-vel közvetlenül egy képernyőre is kimenetet adhatsz. Használj USB-C HDMI-kábelt, és jelenítsd meg iPhone képernyődet 4K tévén vagy monitoron, képernyőtükrözéssel. Ha filmet nézel egy videóstreaming-szolgáltató alkalmazásban, a film automatikusan kitölti a tévé méreteit, a lejátszásvezérlés pedig az érintőképernyőn történik.

 

Helyi tárhely bővítése hordozható USB-C merevlemezekkel és SD-kártyákkal

 

Csatlakoztass egy USB-C merevlemezt vagy SD-kártyaolvasót, és böngészheted a fájlokat közvetlenül az iPhone Fájlok alkalmazásával. Ha nyaralni mész, és magaddal viszel egy külön fényképezőgépet, közvetlenül az SD-kártyáról importálhatod a fényképeket az iPhone fotótárába. Ezután ürítsd ki az SD-kártyát, és fotózz tovább, miközben a telefon nagy érintőképernyőjén szerkeszted és feltöltöd a készített képeket.

 

Hardveres billentyűzetek és vezetékes internet csatlakoztatása

 

Néha a vezeték nélküli nem elég – és egyszerűen csak be kell csatlakoznod. Az USB-C az iPhone-on szinte minden elképzelhető alapvető kiegészítőt támogat, anélkül, hogy speciális illesztőprogramokra vagy további konfigurációkra lenne szükség. Ez azt jelenti, hogy csatlakoztathatsz egy hardveres billentyűzetet, egyszerűen működni fog.

 

Vezetékes fejhallgató

 

Mostanra a világ nagy része áttért a Bluetooth vezeték nélküli fejhallgatók, például az AirPods használatára. De ha még mindig a vezetékeshez ragaszkodsz, akkor idáig nehéz dolgod volt. A Lightning fülhallgatók működtek a telefonnal, de semmi mással nem. Most minden sokkal egyszerűbb. Az iPhone 15 bármilyen USB-C fejhallgatóval működik, beleértve az Apple új USB-C EarPods fülhallgatóit is. Ezek a fejhallgatók minden USB-C porttal rendelkező számítógéppel működnek, így végre ugyanazt a vezetékes fejhallgatót használhatod a telefonodon, az iPadeden és a Maceden is. Manapság egyre több csúcskategóriás fejhallgató és hangszóró is USB-C csatlakozóra épül.

 

Köszönjük a figyelmed! Nézd meg a webshopon exkluzív iPhone 15 Plus tok és más kiegészítőinket is.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük