iphone 15 plus tok

iPhone 17 Slim: Drágább, vékonyabb iPhone helyettesítheti a Plus modelleket jövőre

Neked pont valamilyen Plus modelled van? Ha a tavalyi széria ezen tagját szerezted be, akkor a jó hír, hogy kaphatók iPhone 15 Plus tok és egyéb iPhone 15 kiegészítőink:

 

Hetek óta keringenek ködös pletykák egy jövőbeli „iPhone Slim” modellről, és most úgy tűnik, hogy ezek egy lehetséges 2025-ös iPhone 17 modellként valósulhatnak meg. Wayne Ma és Qianer Liu, a The Information munkatársai szerint az Apple azt tervezi, hogy az idei modell után fokozatosan kivezeti a jelenlegi 6,7 hüvelykes iPhone Plus-t egy új, ultravékony modell javára 2025-ben, amely valószínűleg a nemrég megjelent M4 iPad Pro nyomdokaiba lép. Most megnézzük, mit tudunk róluk, de bemutatunk egy iPhone 15 Plus tok opciót is azoknak, akik már pont mostanában váltottak Plus készülékre.

A múlt héten bemutatott M4 iPad Pro az Apple eddigi legvékonyabb készüléke, amely körülbelül 0,2 mm-rel múlja felül a 2012-es iPod nanót. Bár bizonytalan, hogy az Apple a pletykált „iPhone 17 Slim” készülékkel ezt felülmúlja-e, úgy tűnik, a vállalatnak ez a célja.

Ez egybevág Jeff Pu korábbi jelentésével, aki az „iPhone 17 Slim”-et egy 6,6 hüvelykes kijelzővel, nem profi A18 vagy A19 chippel és 8 GB RAM-mal rendelkező készülékként emelte ki. Pu információi arra utalnak, hogy ez a modell az iPhone 16 Plus közvetlen utódja lehet, de új névvel és feltehetően vékonyabb kialakítással.

A The Information értesülései szerint azonban az „iPhone 17 Slim” valójában egy prémium készülék lesz, jelentősen magasabb árcédulával – esetleg még az idei iPhone 17 Pro Max-nál is magasabb árcédulával. Ma és Liu egyetért a Pu-val abban, hogy a belsőleg D23 kódnévre keresztelt készülék „jelentősen” vékonyabb lesz. Arra is utalnak, hogy az új modell több változtatást is tartalmaz majd a jelenlegi dizájn egyszerű karcsúsításán túl.

 

Ez lehet az iPhone 17 Ultra?

 

iphone 15 plus tok

Ez az új iPhone az Apple okostelefonok új dizájn-korszakát jelentheti, hasonlóan a 2017-es iPhone X-hez. Bár még semmi sincs megerősítve, „közvetlen kapcsolatokkal” rendelkező források szerint az Apple „jelentős újratervezést” tervez, olyan radikális ötletekkel, mint például a hátsó kamera áthelyezése a bal felső sarokból az iPhone hátlapjának felső közepére.

Bár az „iPhone 17 Slim” névvel dobálóznak, nem világos, hogy az Apple végül hogyan fogja hívni ezt az újítást. A vállalat talán még nem döntött a név mellett, nyitva hagyva annak a lehetőségét, hogy ez lehet az „iPhone Ultra”, amelyről eddig is folytak a találgatások.

Az „ultra” sokak számára a csúcskategóriás teljesítményt és teljesítményt sugallja, de más tulajdonságokat is jelenthet. Az Apple Watch Ultra 2 például ugyanazt a chipet használja, mint az Apple Watch Series 9, de robusztusabb és a “kalandos” életmódra tervezték.

 

Spekulációk az „iPhone 17 Slim”-ről

Ez a rendkívül vékony iPhone mégsem biztos, hogy profi szintű specifikációkkal rendelkezik majd – de a The Information megemlíti, hogy „az Apple legújabb generációs processzorával” rendelkezhet, valószínűleg A19 helyett A19 Pro-val. A beszámolók szerint emellett a videohívásokhoz és szelfikhez továbbfejlesztett előlapi kamerát, valamint a normál iPhone 6,1 hüvelyk és a nagyobb iPhone Plus és iPhone Pro Max modellek 6,7 hüvelyk közötti kijelzőméretet javasolnak. Emellett várhatóan alumíniumot használnak majd titán helyett.

Az elképzelés, hogy az Apple kínálatának legdrágább iPhone-ja ugyanazokkal a specifikációkkal rendelkezhet, mint a standard iPhone 17, meglepő, de nem példa nélküli. Ez a stratégia az eredeti, 2008-as MacBook Air-t idézi, amelyet nem a teljesítménye, hanem a dizájnja miatt értékesítettek prémium termékként.

Ha ezt az új modellt „iPhone 17 Ultra” névvel illetik, az „ultra” valószínűleg a dizájnt hangsúlyozná. Szinte el tudjuk képzelni, ahogy az Apple vezetői a színpadon kiemelik, hogy az új modell mennyire „ultravékony”.

 

M4 iPad Pro: Az „iPhone 17 Slim” előzménye?

A jelenlegi M4 iPad Pro a fejlett Apple-szilíciumot hihetetlenül vékony dizájnnal kombinálja. Bár keveseknek van szüksége ilyen teljesítményre egy iPadben, sokakat vonzhat a Tandem OLED kijelző és a vékony profil. Hasonlóképpen, egy ultravékony iPhone is inkább a dizájnja, mint a nyers teljesítménye miatt lehet vonzó. A mai, nem profi iPhone 15-ben lévő A16-os chip már most is elég erős, és mire eljutunk az A19-ig, valószínűleg a legtöbb felhasználó igényeit is kielégíti majd.

 

iPhone Plus: itt a vég?

Ha az „iPhone 17 Slim” nem is az iPhone Plus közvetlen leváltója, a források szerint az Apple a gyenge eladások miatt és a termékpaletta egyszerűsítése érdekében mégis nyugdíjazhatja az iPhone Plus-t.

Az Apple kísérletei, hogy alternatív méreteket vezessen be a standard modellekhez, nem voltak különösebben sikeresek. Az iPhone 12 mini például nem tudott jelentős piacot meghódítani, ami az iPhone 13 mini után annak megszüntetéséhez vezetett. Ezzel szemben a 6,7 hüvelykes iPhone 14 Plus egy nagyobb okostelefon-változatot kínált alacsonyabb áron, de nem teljesített olyan jól, mint várták.

Az iPhone Plus modellek gyenge eladási teljesítménye miatt az Apple talán fontolóra vette a kivonásukat, függetlenül az „iPhone Slim” bevezetésétől. Ugyanakkor az Apple is óvatos lehet a termékpaletta túlzott bővítésével kapcsolatban, és inkább az új luxus iPhone-modellt vezeti be, miközben a teljes választékot kezelhetően tartja.

 

Te mit gondolsz, jó iránynak tartanád az iPhone Slim-et a Plus modellek helyett?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha nem szeretnél az iPhone 17-ig várni és pont nemrég frissítettél egy Plus készülékre, akkor nézd meg iPhone 15 Plus tok és más újdonságainkat is a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük