iphone 15 plus tok

AI: Az Apple 50 millió dollár értékű éves szerződéseket kötött a nagy médiavállalatokkal, hogy a hírekből képezzék ki az AI-t

Ha már Apple újdonságok, akkor ne feledkezzünk meg az idén bemutatott 15-ös iPhone szériáról sem. Ha Te már lecsaptál egyre, itt beszerezheted iPhone 15 Plus tok és más MagSafe tokjainkat új befektetésed védelméhez:

 

Az “AppleGPT” eszközzel kapcsolatos hosszas spekulációk közepette az Apple elég jól titokban tartotta a generatív mesterséges intelligenciával kapcsolatos terveit. Tim Cook, az Apple vezérigazgatója következetesen hangsúlyozta az AI és a gépi tanulás alapvető szerepét az Apple technológiáiban, a személyes hang funkciótól kezdve egészen a balesetfelismerésig. Bár Cook elismeri az Apple AI-ambícióit, konkrét részletek továbbra sem állnak rendelkezésre, de most ismét azt hallottuk, hogy igencsak nagy befektetésre készül a vállalat etéren. Ha már csekkoltad az új iPhone 15 Plus tok és más kiegészítőinket és biztonságban az iPhone-od, akkor itt az idő, hogy az Apple ilyen terveiről is olvass egy kicsit.

A célzások arra utalnak, hogy az Apple a társalgási mesterséges intelligenciával kapcsolatos lépéseket fontolgat, esetleg a ChatGPT-hez hasonlóan. A Siri elismert fejlesztési lehetőségei miatt az Apple állítólag milliárdokat fektet be az AI-szerverekbe és a gépi tanulási kutatásokba. A pletykák szerint az iOS 18-cal megjelenő iPhone 16 továbbfejlesztett mikrofonnal rendelkezik majd a Siri mesterséges intelligencia képességeinek fokozása érdekében.

A legújabb fejlemények pedig arra utalnak, hogy az Apple fokozza erőfeszítéseit a generatív AI-rendszer képzésére. A The New York Times beszámolója az Apple és a nagy hír- és kiadószervezetek közötti tárgyalásokat tárja fel. Az Apple többéves, akár 50 millió dollárt is meghaladó licencszerződésekre törekszik, hogy hozzáférjen hatalmas tartalomarchívumokhoz.

A tárgyalásokat ismerő forrásokból kiderül, hogy az Apple olyan neves kiadókat keresett meg, mint a Condé Nast, az NBC News és az IAC (a People, a The Daily Beast és a Better Homes and Gardens tulajdonosa). A javasolt üzletek a hírcikkek archívumainak több évre szóló, legalább 50 millió dolláros licenceléséről szólnak.

Az emberi intelligenciához hasonlóan a generatív mesterséges intelligencia rendszerek tanításához a neurális hálózatokat felépítő különféle mintáknak való kitettségre van szükség. Ellentétben a Google-lal, amely a keresőmotorjából származó kiterjedt adatokat használja fel, az Apple a szigorú adatvédelmi irányelvek miatt korlátokba ütközik. Az Apple kiemelten kezeli a felhasználók adatainak védelmét, és nem szívesen nyúl az iCloudban tárolt ügyféladatokhoz. Következésképpen az Apple inkább hajlandó jelentős összegeket, például 50 millió dollárt befektetni külső adatforrásba, mintsem hogy veszélyeztesse a felhasználók adatvédelmét.

Figyelemre méltó, hogy ez a megközelítés összhangban van az Apple adatvédelmi elkötelezettségével, mivel elkerüli az ügyféladatok AI-képzésre történő kinyerését. Az Apple vonakodása attól, hogy analitikai adatokat gyűjtsön az olyan platformoktól, mint a Twitter/X, tovább hangsúlyozza a felhasználói adatvédelem iránti elkötelezettségét.

Bár az Apple által keresett konkrét tartalom részletei továbbra sem kerülnek nyilvánosságra, a neves hírkiadványokkal folytatott tárgyalások kurátori, szerkesztett és megbízható anyagokat kínálnak. A megkeresett kiadók listája a tartalom széles spektrumát jelenti, amely szöveges és képi tartalmakra egyaránt kiterjed.

A tárgyalások azonban még korai szakaszban vannak, és a siker egyelőre bizonytalan. Néhány kiadó langyos érdeklődést mutat, valószínűleg a Facebookkal és a Metával kapcsolatos korábbi tapasztalatok befolyásolták őket. Aggályosnak tartják a széleskörű és homályos feltételeket, az Apple tartalomhasználatáért való felelősségnek a kiadókra való átruházását, valamint a generatív mesterséges intelligencia alkalmazásának bizonytalanságát a konkurens alkalmazásokban és szolgáltatásokban, például az Apple News+-ban.

A fenntartások ellenére egyes vezetők optimisták, és arra hivatkoznak, hogy az Apple a licencszerződések megkötése előtt engedélyt kér, ami eltér más AI-vállalatok gyakorlatától, amelyek csak akkor szereznek engedélyeket, ha már jelentős tartalmakat szereztek a hírszervezetektől. Ez a proaktív hozzáállás pozitívan hat a kiadókra, bár a tárgyalások kimenetele még nem dőlt el. A tárgyalások előrehaladtával az Apple külső tartalmakat felhasználó generatív mesterséges intelligenciával való előretörése átformálhatja a mesterséges intelligencia fejlesztésének és a hírfogyasztásnak a helyzetét.

 

Te mit gondolsz, milyen lesz Apple-féle ChatGPT, ha megjelenik? Melyik most a kedvenc AI-eszközöd? Írd meg kommentben, és ne felejts el körülnézni iPhone 15 Plus tok és más iPhone 15 kiegészítőink között sem!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük