iphone 15 plus tok

Szuper hasznos iPhone tárhely-felszabadító tipp: Így szabadulj meg a duplikált fotóktól, gyorsan

Épp erre az évre lett egy új iPhone-od? Ha Te már lecsaptál egyre a tavalyi szériából, itt beszerezheted iPhone 15 Plus tok és más MagSafe tokjainkat új befektetésed egész éves védelméhez:

 

Egy előző cikkünk során bepillanthattunk abba, hogyan tisztíthatod meg az iPhone-odat, és szabadíthatod fel a tárhelyet. Ma visszatérünk egy olyan funkcióhoz, amit az iOS 16-ban vezettek be, és amiről már több mint egy éve beszélünk, de sokan még mindig nem használják: a duplikált képek összevonásának lehetőségéhez az iPhone Fotók alkalmazásában. Nézzük is, hogyan működik pontosan, hogyan csináld és mire jó, na és mutatunk egy iPhone 15 Plus tok terméket is, hogy biztonságban készíthesd, rendszerezhesd azokat a fotókat.

Az iPhone Fotók alkalmazás vitathatatlanul mindenki által leggyakrabban használt alkalmazások egyike. Mindazonáltal túlságosan könnyű duplikált képeket gyűjteni, különösen, ha különböző forrásokból importálod őket, vagy rengeteget screenshotolsz, szerkesztgetsz fotókat, munka miatt mindig lemented ugyanazokat a dolgokat visszalapozás helyett, és még sorolhatnánk. A képek rendszerezése a Fotók alkalmazásban kettős célt szolgál – nemcsak értékes tárhelyet szabadít fel, hanem javítja is a fotókönyvtár navigálhatóságát, ami rendszerezettebbé és hatékonyabbá teszi azt. Mivel borzasztóan egyszerű duplikált, sőt, tripla vagy négyszeres változatokat felhalmozni ugyanabból a képből, így ha nem figyelsz, könnyen egy labirintussá válik az egész filmtekercsed.

Szerencsére a duplikátumok összevonásának funkciója gyorsan segítségünkre siet, hogy gyorsan helyreállítsa a rendet a fotókönyvtárunkban. Ennek a képességnek a jelentősége még inkább nyilvánvalóvá válik, amikor beleásod magad a folyamat részleteibe. Meglepő lehet, hogy hány véletlenül felhalmozott duplikált kép van.

 

Hogyan csináld?

 

A duplikált fotók törlésének folyamatát elindítva látogass el a Fotók alkalmazásba, majd válaszd ki az Albumok fület. Az Eszközök alatt találod a Duplikátumok lehetőséget.

Miután kiválasztottad ezt a lehetőséget, megjelenik az összes duplikált fotód, lehetőséget adva arra, hogy azokat egyenként válaszd ki. Egy nemrégiben végzett példában 72 duplikált fotó és 4 duplikált videó bukkant fel. Ha teljes takarítást akarsz, akkor nyugodtan vond össze mindet. A funkció működési alapelve, hogy a folyamat intelligensen egyesíti a metaadatokat, védelmet nyújtva az adatvesztés ellen.

Amint kiválasztottad a fotókat és videókat, amelyeket össze szeretnél vonni vagy duplikátumoktól megszabadítani, felmerül egy másik döntés. Választhatsz, hogy csak a pontosan azonos duplikátumokat vonod össze – olyan fényképeket, amelyek csak a feliratok vagy a fotók készítési ideje kivételével azonosak lehetnek. Vagy bízhatsz az Apple intelligenciájában, hogy az összefűzés során olyan fényképeket vagy videókat vonjon össze, amelyek hasonlónak tűnhetnek, de egy kicsit különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például különböző fájlformátumok vagy felbontások, apró szerkesztési módosítások. Mi azt javasoljuk, hogy nyugodtan megbízhatsz az Apple-ben, és mindent összefűzhetsz, ha csak nem például fotós vagy és még a legapróbb hajszálnyi eltéréseknek is jelentősége van.

A duplikált fotók összevonásának előnyei nem csupán az iPhone-on található értékes tárhely felszabadítására terjednek ki. Potenciálisan megmenthetnek havi iCloud-díjak alól, lehetővé téve egy gazdaságosabb tárhelytervre váltást. Ráadásul a folyamat biztosítja, hogy a fotóid rendezettebbek és könnyebben elérhetők legyenek.

Az Apple ügyesen tervezte meg a fotókönyvtár tisztításának folyamatát, felhasználóbaráttá és hatékonnyá téve azt. Tekintettel arra, hogy a felhasználók többsége számtalan fotót készít, előfordulhat, hogy rendszeresen, talán havonta vagy két havonta is használni fogod ezt a funkciót. Ennek a képességnek a használata összhangban van a digitális élmények általános irányvonalával, amely a digitális élmények egyszerűsítése és eszközeink funkcionalitásának optimalizálása érdekében szolgál.

 

Na, ki meri leírni, hogy hány darab fotó van a galériájában? Neked gyorsan megtelik a tárhelyed, vagy már előre egy nagyobb kapacitással bíró készüléket választasz, hiszen az a fajta vagy, aki rengeteg fotót felhalmoz?

 

Köszönjük a figyelmed, reméljük hasznosnak találtad a tippet és ne felejts el körülnézni iPhone 15 Plus tok és más iPhone 15 kiegészítőink között sem, hogy ne csak a tárhelyed, de a lelkiismereted is tiszta legyen, hogy biztonságban van értékes telefonod.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük