iphone 15 plus tok

Útmutató: így tárold az iPhone-fotóidat, hogy még akkor se vesszenek el, ha elhagynád a telefonod

Ha már fotózás, akkor ne feledkezz meg telefonod egyik legértékesebb részének, a kamera védelméről sem. iGlass Case 2.0 tokjaink kameravédő funkcióval is rendelkeznek, és már a közelgő új szériára is kapható iPhone 15 Plus tok kiegészítő és sok más:

 

Ha a kamerád védelméről már gondoskodtál egy kameravédős kiegészítővel, mint például az új iPhone 15 Plus tok – amihez lassan jönnek az új iPhone-ok is – akkor a következő fontos kérdés az, hogyan is védd meg a fotóidat. Mert ha olyan vagy, mint a legtöbb ember, akkor valószínűleg Te is az iPhone-odat használod a fő, és egyetlen kamerádként. Ez nem is csoda, hisz az Apple folyamatosan fejleszti mind a szoftvert, mind a hardvert, hogy a lehető legjobb képeket készíthesd, még akkor is, ha nem vagy profi fotós. De mi történik akkor, ha több száz, sőt, több ezer fényképet tárolsz az iPhone-odon? Persze, ott is hagyhatod őket, de egy idő után fel kell szabadítanod egy kis helyet, az emlékektől pedig senki sem szeretne megválni. Ha nem akarod egyszerűen törölni az összes régebbi fotódat, akkor gyorsan készíthetsz róluk biztonsági másolatot a felhőben. Ez messze a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, mégis sokan nem tudják, hogyan is kell. Most itt van minden, amit tudnod kell!

 

Így használd az iCloudot a fotóid backup-olására

 

Messze a leggyorsabb módja az iPhone-on lévő összes fénykép biztonsági mentésének az Apple iCloud szolgáltatásának használata.

(A telefonod védelmének pedig a leggyorsabb módja, ha rendelsz egy iPhone 15 Plus tok vagy más kiegészítőt a webshopról, miközben olvasol. Kamera nélkül ugyanis fotózni sem tudsz majd…)

Ahogy a nevéből is kiderülhet, az iCloud egy felhőalapú rendszer, amelyet az adatok online tárolására használhatunk. Így a jegyzeteid, a beállítási preferenciáid és természetesen a képeid is a felhőben lehetnek anélkül, hogy helyet foglalnának az iPhone-odon.

Íme, hogyan kezdheted el használni az iCloudot képeid tárolására:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-odon.
  • Válaszd ki a neved a képernyő tetején.
  • Jelöld ki az iCloudot.
  • Menj a Fotók menüpontra.
  • Engedélyezd a Szinkronizálás ezen az iPhone-on funkciót.

És ennyi, kész is vagy. Az iPhone elkezdi feltölteni a fényképeket a felhőbe. Ez segíthet felszabadítani némi helyet az iPhone-odon, és az összes feltöltött fényképedhez hozzáférhetsz az összes Apple-eszközödön. Ha pedig már amúgy is az iCloud-beállításokban vagy, néhány beállítást is módosíthatsz. Kiválaszthatod például az iPhone-tárolás optimalizálása lehetőséget, amely eltávolítja a teljes felbontású fényképeket az iPhone-odról, miután feltöltötted őket az iCloudba, és alacsonyabb felbontású változatokat tárol, amelyek alkalmasak az iPhone képernyőjén való megtekintésre. Ezzel elég sok helyet takaríthat meg az iPhone-odon, de ne aggódj, mivel a teljes verziók automatikusan újra letöltődnek, ha szerkesztéshez vagy megosztáshoz szükséged van rájuk.

 

Gyakran felmerülő kérdések az iCloud kapcsán

 

Bár az Apple iCloud szolgáltatása tökéletes funkciónak tűnik a sok képpel rendelkező emberek számára, érdemes tudnod, hogy ez a szolgáltatás nem teljesen ingyenes. Az Apple legfeljebb 5 GB tárhelyet ad ingyen, de ez nem sok, ha sok fényképet tervezel tárolni. Sőt, ez alig elegendő ahhoz, hogy az iPhone-odról biztonsági másolatot készíts a felhőben arra az esetre, ha vissza kell állítanod a gyári beállításokat.

Ha maroknyi képnél és videónál többel rendelkezük, akkor frissítenünk kell a csomagot az iCloud+ szolgáltatásra előfizetve. A választott csomagtól függően akár 2 TB tárhelyet és egyéb biztonsági előnyöket is kaphatsz, mint például az iCloud Private Relay, az Apple Hide My Email funkciója és az egyéni e-mail tartományok. A 2 TB-os csomag havi 10,99 dollárba kerül, de választhatsz 50 GB-os vagy 200 GB-os csomagot is havi 0,99 dollárért, illetve havi 2,99 dollárért.

Egyesekben még mindig sokszor felmerül a kérdés, hogy vajon biztonságos-e a felhőben tárolni a privát fotóinkat, adatainkat. Mert hogy az csak “ott úszik”, és “ki tudja, ki fér hozzá.” De megnyugatunk: az adatok felhőben való tárolása sokkal biztonságosabb, mint a merevlemezen való tárolás. A szervereket külső, szigorúan őrzött raktárakban helyezik el, ami szinte lehetetlenné teszi a lopást. Nagymértékben titkosítottak, ami rendkívül megnehezíti a hackertámadásokat.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha a kamerádat is megvédenéd, ne feledd, hogy már kaphatóak újdonságaink, mint például a kameravédős és MagSafe kompatibilis iPhone 15 Plus tok és sok más a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük