Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga10-iglass-iphone-uvegfolia

Így fog működni az iOS 12 egyik legjobb újdonsága

Korábban írtunk már arról, hogy a „digitális egészség” vált az okostelefon-gyártók legújabb küldetésévé. Ez nem is csoda, hiszen tény, hogy sokan 0-24 online vagyunk és a kezünkhöz már szinte hozzánőtt az iPhone-unk – és akármennyire szeressük is, fontos, hogy megtaláljuk az egészséges határokat.

Az Apple is észbekapott, hogy ideje tenni valamit az iPhone-függőség ellen, így született meg az iOS 12 Screen Time, vagyis Képernyőidő funkciója, amely épp arra szolgál, hogy kevesebbet használjuk készülékünket. Az iGlass-nél most összeszedtük Nektek mindazt, amit a Képernyőidőről tudni érdemes!

Alkalmazáshasználat egy pillantásra

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga01-iglass-iphone-uvegfolia

Amint megnyitjuk a Képernyőidő menüt, az megjelenít egy gyors, átlátható jelentést az aktuális alkalmazáshasználati szokásainkról.

Egy legördülő menü segítségével kategóriákra vagy app-okra lebontva nézhetjük meg, hogy mit és mennyi ideig használtunk. Emellett egy kis nyíl jelzi majd azt is, ha többet vagy épp kevesebbet használtuk a telefonunkat a megszokottnál.

Részletes információ

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga02-iglass-iphone-uvegfolia

Az egyszerű „átfogó” kép természetesen nem minden – ha szeretnénk, a Képernyőidő pontos és részletes képet is ad az iPhone-unk használatáról.

Nemcsak listázza az összes alkalmazást, amit az elmúlt napon vagy héten használtunk, hanem a böngészőn belül az egyes oldalakon eltöltött időbe is betekintést enged.

Nem csak alkalmazásokra

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga03-iglass-iphone-uvegfolia

A Screen Time nevéhez híven nem csak az app-használatunkon tartja rajta a szemét.

Például megmutatja azt is, hányszor vettük fel a telefont egy nap. Ez pedig tovább bontható óránkénti és heti fogadott hívásokra.

Idegesítő app-ok kiszűrése

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga04-iglass-iphone-uvegfolia

Te is érezted már úgy, hogy szinte belefulladsz az értesítésekbe? A Screen Time segíthet a legrosszabb „támadók” elnyomásában.

A funkció számon tartja, hány értesítést kapsz naponta vagy hetente – így láthatod, főként mely alkalmazások küldik ezeket, ráadásul a spam-gyanúsakkal az élen.

Beállítható korlátozások

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga05-iglass-iphone-uvegfolia

Most, hogy látjuk mindezt, felmerül(HET), hogy kevesebbet szeretnénk (legalábbis kellene) használnunk az iPhone-unkat. Na de mégis hogyan?!

A Képernyőidő lehetővé teszi, hogy kategóriák szerint „alkalmazás korlátokat” állítsunk be, méghozzá saját magunknak. Túl sok időt töltesz az Instagramon való nézelődéssel? Beállíthatsz egy bizonyos időkorlátot a közösségi médiának. Ha az idő lejár, a Screen Time értesítést küld, hogy ideje letenni a telefont és befejezni.

Pihenőidő

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga06-iglass-iphone-uvegfolia

Az egyes app limitek mellett érkezik egy általánosabb „Downtime” mód is, ami letiltja az alkalmazások többségét (kivéve, amit nem szeretnénk) és csak telefonálni enged majd. Ez egy hasznosabb alternatíva lehet a jelenlegi Ne zavarjanak módra – igaz, ezutóbbi is frissül az iOS 12-ben.

Minden eszközre odafigyel

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga07-iglass-iphone-uvegfolia

Egy igazi Apple-függő nem csak az iPhone-ját használja naphosszat. A Screen Time automatikusan minden iOS-eszközön eltöltött időt figyelembe vesz, ahol be vagyunk jelentkezve az Apple ID azonosítónkkal.

Rád hagyja az irányítást

Igy fog mukodni az ios 12 egyik legjobb ujdonsaga08-iglass-iphone-uvegfolia

Sokunk számára inkább kiábrándító lehet látni, mennyi időt is töltünk az iPhone-unk nyomkodásával.

A Screen Time azonban nem bírál, sőt, javaslatokat sem tesz: szimplán megadja az adatokat és az eszközöket a saját korlátaink beállítására, így nem kell attól félnünk, hogy a használatával esetleg csak rosszul érezzük majd magunkat.

A Screen Time funkció várhatóan szeptemberben érkezik az iOS 12-vel együtt. Olvasd el ITT, milyen újításokat hoz még a szoftverfrissítés!

Te hasznosnak tartod ezt a funkciót? Be fogod kapcsolni magadnak?

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük