iphone 15 pro max magsafe tok

Forró a helyzet: súlyos túlmelegedésről számoltak be az első iPhone 15 tulajdonosok (nyugi, nem az iPhone 15 Pro Max Magsafe tok használata okozza)

Oké, túlmelegedés, de nem az iPhone 15 Pro Max Magsafe tok elkerülése fogja ettől megvédeni a telefonodat. Amitől viszont biztosan megvédi, azok a súlyos törések és karcolások, amik igencsak sokba kerülnének Neked. Itt már be is szerezheted az iPhone 15 Pro Max Magsafe tok kiegészítőt, hogy mindezt megúszd:

 

Ajjaj: az idei iPhone 15 Pro Max most a legforróbb termék – de úgy tűnik, szó szerint. Bár nem szokatlan, hogy az új termékek bevezetésekor akad néhány bökkenő, ez az új készülék egészen új szintre helyezte ezt, ugyanis több korai felhasználó is arról számolt be, hogy az új iPhone 15 készülékek szokatlanul nagy mennyiségű hőt termelnek – még akkor is, ha hozzájuk sem érnek. Az X-en (azaz a korábbi Twitteren) és a Reddit-en több jelentés is felbukkant olyan emberektől, akik úgy találták, hogy iPhone-juk kellemetlenül felforrósodik, olyannyira, hogy “szinte túl forró ahhoz, hogy megérintse”. Annyit már előre leszögeznénk, hogy ezt nem tudod majd elkerülni az iPhone 15 Pro Max Magsafe tok mellőzésével, szóval a készülék mellé attól még érdemes tokot használnod. De tényleg valós probléma ez a túlmelegedés?

Bár a legtöbb jelentés a nagyobb iPhone 15 Pro Max készülékről szól, úgy tűnik, hogy a probléma az iPhone 15 Pro készüléket is érinti, ami nem meglepő, tekintve, hogy mindkettő ugyanazt az A17 Pro chipet használja. Mivel azonban a Pro Max felhasználók valószínűleg komolyabb teljesítményű alkalmazásokat futtatnak – mi másért is választották volna ezt a modellt – ezért érthető, hogy erre még több a panasz.

Míg a korai jelentések az USB-C gyorstöltést jelölték meg lehetséges bűnösként, az Apple közösségi fórumain közzétett bejegyzés szerint több felhasználó extrém hőfokot tapasztalt még akkor is, amikor nem tettek mást, mint telefonáltak, vagy akár csak látszólag állni hagyták az új iPhone 15 Pro készüléküket. A melegedési problémák egy része az új iPhone első beállításakor és használatakor fellépő szokásos feldolgozással függhet össze – egy Reddit-felhasználó aggodalmait néhány kommentelő az iCloud biztonsági mentés visszaállítása alapján oszlatta el, ami általában teljesítményigényes folyamat. Úgy tűnik azonban, hogy ennél még többről van szó… Ahogy egyre több felhasználó tapasztalt és jelentett túlmelegedési problémákat az új iPhone készülékekkel, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy ez nem tartozik a szokásos “bevezetési” időszakhoz.

 

Milyen problémákat idézhet mindez elő?

 

Gondolhatnánk, hogy csak kellemetlen, oké, meleg az iPhone-unk… de azért ez potenciálisan komolyabb problémát is okozhat: más tesztek azt mutatják, hogy az iPhone így nagy terhelés alatt már két perc után akár 25%-ot veszít a teljesítményéből, 20 perc után pedig akár 34%-ot is, és úgy tűnik, hogy az Apple újonnan újratervezett GPU-ja lesz a legnagyobb bűnös. Mások azt feltételezték, hogy ez pusztán az iPhone 15 Pro titánium anyaga miatt van, amely lehetővé teszi a hő hatékonyabb távozását. Ennek viszont nincs sok értelme a hőkamerás felvételek fényében. Egy másik, Steve Moser nevű fejlesztő által megosztott elmélet szerint a probléma közvetve összefügghet az Apple amerikai iPhone-modellekre vonatkozó, kizárólag eSIM-es kialakításával, mivel egyesek megfigyelték azt a tendenciát, hogy a nemzetközi iPhone 15 Pro modellek jobban túlmelegednek, mint az Egyesült Államokban értékesítettek. Mondjuk ez nekünk nem jó hír.

 

Mit tehetsz, ha felforrósodik az iPhone 15-öd?

 

Szerencsére nem fog annyira felmelegedni, hogy égési sérülést okozzon, de azért érdemes pár dologra így is odafigyelni. Bár az iOS-nek le kell állítania az iPhone-t, ha az felmelegszik annyira, hogy komoly károkat okozhasson a belső alkatrészekben, jó ötlet, ha a lehető leghűvösebb helyen tartod.

Ha úgy gondolod, hogy az iPhone 15 Pród – vagy bármelyik iPhone modelled – túlságosan felforrósodik, a legbiztonságosabb, ha kihúzod a készüléket a konnektorból, és egy időre teljesen kikapcsolod. Hagyd a készüléket egy viszonylag hűvös helyen, amíg kellemesebb hőmérsékletre nem csökken. Ne próbáld meg erőszakkal lehűteni úgy, hogy a hűtőszekrénybe vagy a fagyasztóba teszed. Ha a túlmelegedés csak töltés közben jelentkezik, akkor lehet, hogy lassabb töltési sebességet kell választanod. Próbálj meg egy kisebb teljesítményű USB-A töltőt használni USB-A-ból USB-C-be csatlakoztatott kábellel.

Bízunk benne, hogy az Apple már tud a problémáról és kiküszöböli azt egy következő iOS 17 frissítéssel.

 

Köszönjük a figyelmed! Hogy egy problémával már biztosan kevesebb legyen, a webshopon már beszerezheted iPhone 15 Pro Max Magsafe tok kiegészítőnket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük