applewatch szíj

A watchOS 10.2-nek köszönhetően ismét váltogathatunk a számlapok között okosóránkon – Megmutatjuk, hogyan és AppleWatch szíj kiegészítőt is mutatunk eszközöd mellé

Ha Apple Watch tulajdonos vagy, akkor először is számodra is elengedhetetlen kiegészítő egy sportos AppleWatch szíj:

 

Igencsak izgalmas ez a hét az Apple szoftverkiadások terén. Az Apple az iOS 17.2-tel ugyanis néhány korai karácsonyi ajándékkal kedveskedett nekünk, köztük a régóta várt Napló alkalmazással a harmadik féltől származó alkalmazásokban használható javaslatokkal, valamint a NameDrop-szerű megosztási lehetőséggel a jegyek és beszállókártyák megosztásához, továbbá új időjárás- és óra-widgetekkel. Ez azonban nem minden, amit ezen a héten kaptunk. Amilyen szórakoztató az iOS 17.2, az Apple most más eszközeihez is kiadott frissítéseket, köztük az iPadOS 17.2-t az iPadre, a macOS Sonoma 14.2-t a Macre, a tvOS 17.2-t az Apple TV-re és a watchOS 10.2-t az Apple Watch-ra. Most ennek egy régi-új funkcióját mutatjuk be, és Applewatch szíj tippet is adunk, ha a számlapok mellett az órád külsejét is csinosítanád.

A watchOS 10.2-vel az Apple a legújabb, S9-cel működő Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 készülékekre ígért néhány további funkciót, és visszahozott egy apró, de sokak által erősen hiányolt funkciót is, amely a watchOS 10 újratervezésével eltűnt.

Az Apple Watch a kezdetek óta kínálja a többféle watch face használatának lehetőségét, így a nap folyamán változtathatsz a dolgokon. Lehet, hogy például az Infograph óraarcot szeretnéd használni, hogy sok információt láss a munkanapod során, de a nap végén egy nyugodtabb és lazább, Snoopy-szerű arccal szeretnél lazítani.

Sajnálatos módon a watchOS 10 megnehezítette az egykor egyszerű folyamatot. Hagyományosan az óralapok közötti váltás olyan egyszerű volt, mint a képernyő szélén balra vagy jobbra húzni. A watchOS 10 megjelenésével azonban ez a kényelmes funkció rejtélyes módon eltűnt.

Hogy ez az eltűnés szándékos volt-e vagy csak egy figyelmetlenség, az továbbra sem világos. Mindazonáltal az Apple elismerte a kihagyást, és újra bevezette az óralapok közötti lapozás lehetőségét, visszaállítva ezzel az Apple Watch kezdete óta elérhető funkciót.

Van azonban egy kis kikötés a funkció visszatérésével kapcsolatban – ez nem az alapértelmezett viselkedés. A watchOS 10.2-re való frissítés nem fogja automatikusan aktiválni; manuálisan kell engedélyezni.

 

applewatch szíj

 

Szerencsére ennek a hasznos funkciónak az aktiválása egyszerű folyamat, ha tudod, hol kell keresni. Kövesd az alábbi lépéseket a funkció újraaktiválásához:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az Apple Watch-on.
  • Görgess lefelé, és válaszd ki az Óra menüpontot.
  • Kapcsold be a “Swipe to Switch Watch Face” funkciót.

Furcsa módon ez az egyik olyan beállítás, amelyet csak az Apple Watch Beállítások alkalmazásban találsz meg; az iPhone-on nem jelenik meg a Watch alkalmazásban – legalábbis az iOS 17.2-ben nem.

 

Milyen újításokat hozott még a watchOS 10.2?

 

A watchOS 10.2-ben egy másik jelentős változás egy beígért funkciót vezet be az idén megjelent legújabb Apple Watch modellek számára. Az Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 szeptemberi bemutatásakor az Apple elkötelezte magát az S9 chip továbbfejlesztett képességei mellett, beleértve az új Double-Tap gesztus bevezetését és a Siri-kérések közvetlen feldolgozásának lehetőségét a viselhető eszközön. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csak a hangjukat használva kérjenek és naplózzanak egészségügyi adatokat.

Ezek a funkciók azonban nem voltak azonnal elérhetőek. A Double-Tap gesztus a watchOS 10.1 októberben vált elérhetővé, és míg a készüléken lévő Siri a kezdetektől fogva működött, az egészségügyi funkciók csak a watchOS 10.2-ben debütálnak.

Az Apple legújabb modelljeinek felhasználói számára ez azt jelenti, hogy mostantól olyan kérdéseket tehetnek fel a Sirinek, mint “Mennyit aludtam az elmúlt éjszaka?” vagy “Mennyi a jelenlegi súlyom?”. Továbbá utasíthatod Sirit, hogy rögzítse az olyan adatokat, mint a súlyod vagy a testhőmérsékleted.

A watchOS 10.2-ben van még néhány kisebb fejlesztés, többek között a Most lejátszás képernyő megjelenítése, ha elég közel vagy egy olyan HomePodhoz vagy HomePod mini készülékhez, amely az Apple Music vagy a Podcasts zenéit játssza. Úgy tűnik, hogy ez az Apple Watch Series 6 vagy újabb modellekben és az Apple Watch Ultrában található Ultra Wideband chipet használja ki, mivel csak ezeken a modelleken érhető el.

Neked van Apple Watch készüléked? Örülsz az újításoknak?

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted iGlass Sport Band AppleWatch szíj termékünket okosórád felturbózásához.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük