iphone 13 tok

Rég fennálló biztonsági problémát oldhat meg az “Ellopott készülék védelme” funkció, ami az iOS 17.3 bétában bukkant fel

Még mielőtt rátérnénk az iPhone-od és a Te biztonságodra, gondoskodj készüléked tökéletes külső védelméről is például egy iPhone 13 tok beszerzésével:

 

Az iOS 17.3 első bétája, amelyet tegnap bocsátottak ki a fejlesztők rendelkezésére, tartalmaz egy új “Lopott eszköz védelme” funkciót, amely további biztonsági szintet nyújt abban az esetben, ha valaki ellopta az iPhone-odat, és megszerezte a készülék jelszavát is.

Az iOS 17.3 béta verziójának egyik legfontosabb funkciója az “Ellopott készülék védelme”. Ez egy átgondolt és kreatív megoldás az iPhone-felhasználók védelmének kiegyensúlyozására anélkül, hogy megakadályozná őket abban, hogy azt tegyék, amit csak a készülékükkel szeretnének, és meglepően jól egyensúlyba hozták. Ha Te is félsz az iPhone-od ellopásától (mondjuk, ki nem?), akkor olvass tovább a funkció részleteiért, és ne feledkezz meg iPhone-od külső védelméről sem, melyhez most egy iPhone 13 tok kiegészítőt mutatunk, amely ugyan a lopás ellen nem, de a törések és karcolások ellen tökéletesen véd.

 

Régóta megoldásra váró biztonsági probléma

 

Az Apple már régóta élen jár a biztonsági és adatvédelmi funkciók terén, amelyek célja, hogy megvédjék mind a készülékeinket, mind az adatainkat. A felhasználók egyöntetűen úgy gondolják, hogy ez az iPhone egyik legfontosabb erőssége az Androiddal szemben. Vannak azonban olyan esetek, amikor az Apple biztonsági intézkedései visszafelé sülhetnek el. Az egyik ilyen volt, amikor egy tolvaj olyan taktikát alkalmazhatott, hogy megszerezte a jelszavadat, mielőtt ellopta volna a telefonodat, és erre volt is példa a hírekben.

Az ezzel kapcsolatos szalagcímek némelyike meglehetősen túlzó volt, de a probléma valós volt. A tolvaj talált valamilyen ürügyet, hogy kölcsönkérje a telefonodat – például felajánlotta, hogy lefotóz téged és a barátaidat egy bárban -, majd utána kikapcsolta a Face ID-t. (Az Apple egy másik biztonsági funkciójának köszönhetően ez olyan egyszerű, mintha néhány másodpercig lenyomva tartaná a bekapcsoló és a hangerő-emelő gombot, hogy megjelenjen a kikapcsolási és vészhelyzeti képernyő, majd a törlés gombra koppintana.) Ők vagy egy bűntársuk ezután megfigyelhetnék, ahogyan beütöd a jelszavadat, amikor megnézed a fényképet, és később ellophatnák a telefonodat.

Ha ez megtörtént, teljesen ki tudtak zárni téged az Apple-fiókodból.

Ilyenkor kétféleképpen is vissza tudsz jutni az Apple-fiókodba, ha elvesztetted a jelszavadat. Az első egy meglehetősen áthatolhatatlan módszer, amellyel meggyőzheted a vállalatot, hogy az vagy, akinek mondod magad. Minden jelentés szerint ez egy fájdalmas, időigényes, sorsolásos folyamat – ahol lehet, hogy szerencséd lesz, de az is lehet, hogy nem.

A helyreállítási kulcs a második módszer. Ennek segítségével megbízhatóan, azonnal vissza tudsz jutni – de ezután ez az egyetlen bizonyíték, amelyet a vállalat elfogad. Ha nincs helyreállítási kulcs, nincs hozzáférés, és pont.

Ha tehát egy tolvaj végignézi, ahogy beírod a jelszavadat, majd ellopja a telefonodat, akkor bekapcsolhatod a helyreállítási kulcs opciót (Beállítások > A saját neved > Jelszó és biztonság > Jelszó és biztonság > Fiókhelyreállítás > Helyreállítási kulcs), és ezután teljesen ki leszel zárva a saját Apple-fiókodból.

 

Hogyan működik az ellopott eszköz védelme

A funkció további védelmet nyújt, amikor ki vagy téve ennek a taktikának – vagyis amikor nyilvános helyen vagy, nem pedig olyan helyen, amelyről az iOS tudja, hogy az otthonod vagy a munkahelyed. A funkciót Neked kell engedélyezned. Ha engedélyezve van, két dolog történik.

Először is, az Apple többé nem engedi, hogy a készülék jelszavát használd érzékeny dolgokhoz, például a mentett jelszavak eléréséhez. Ehelyett a Face ID-t vagy a Touch ID-t kell használnod ehhez. Másodszor, a legérzékenyebb műveletekhez biometrikus feloldás szükséges, és egyórás késleltetést alkalmaznak.

Az olyan műveleteknél, mint az Apple ID jelszó módosítása, az Apple ID biztonsági beállításainak frissítése, a jelszó vagy a Touch/Face ID beállítások módosítása, valamint a Find My vagy az Ellopott eszköz keresése védelem kikapcsolása, az egyórás biztonsági késleltetés a megszokott helyeken kívül lép életbe. Ez azt jelenti, hogy e késleltetés után egy második biometrikus hitelesítésre lesz szükség.

Ha tehát az ismert helyektől távol az iPhone 15-ön szeretnéd megváltoztatni Apple ID jelszavad, először a Face ID-t kell használnod a kéréshez. Másodszor, az iPhone várni fog egy órát, majd a megerősítéshez ismét megkér, hogy használd az Face ID-t.

Az Apple elmondta, hogy idővel további dokumentációt tervez megosztani az ellopott eszközök védelméről, hogy tisztázza a funkció működését. A lehetőség az összes iPhone-modellen elérhető lesz, amelyek kompatibilisek az iOS 17-tel, beleértve az iPhone XS-t és az újabbakat is. Az iOS 17.3 valószínűleg januárban vagy februárban jelenik meg a nyilvánosság számára.

 

Az iPhone 13 tok – melyet IDE kattintva szerezhetsz be – csak egy a számos iPhone kiegészítőnk közül, mellyel az iPhone-od külső védelmét segítjük – ugye erről sem feledkezel meg?

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük