iphone 15 plus magsafe tok

Folytatódnak az iPhone 16 pletykák: 48MP ultraszéles-kameráról és “Caption”, videó készítésre való gombról szólnak a hírek

Nem vársz az iPhone 16-ig? Ha inkább az idei széria valamelyik tagját szerzed be, akkor a jó hír, hogy már kaphatók iPhone 15 Plus MagSafe tok és egyéb iPhone 15 kiegészítőink:

 

Bár még majdnem egy év van hátra az Apple iPhone 16-os termékcsaládjának bemutatásáig, a pletykafészek máris tele van találgatásokkal. A legújabb jelentések az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro modellek lehetséges funkcióira világítanak rá. Most beszámolunk a legújabb fejleményekről, de bemutatunk egy iPhone 15 Plus Magsafe tok opciót is azoknak, akik már pont idén váltottak.

A legújabb Power On hírlevélben Mark Gurman, a Bloomberg munkatársa a sokat emlegetett iPhone 16 “capture” gombjával foglalkozik. Bár a “Capture gomb” kifejezést nem használják kifejezetten, Gurman úgy írja le, hogy ez egy “új, dedikált gomb a videókészítéshez”. Ez egybevág a korábbi pletykákkal, amelyek kódneve “Project Nova”. Ez a funkció várhatóan mind a négy iPhone 16 modellben jelen lesz, az alapváltozattól az iPhone 16 Pro Maxig.

A hét elején a MacRumors bemutatta az iPhone 16 állítólagos korai prototípusait, amelyekből kiderült a gomb elhelyezése a jobb alsó oldalon. Ez a pozíció az USA-ban forgalmazott iPhone-okon az mmWave antennát fogja helyettesíteni, amely a bal oldalon, a hangerő és a Művelet gombok alatt talál majd új otthonra. Az Egyesült Államokon kívül értékesített iPhone-ok esetében, ahol az mmWave nincs, lehet, hogy nincs szükség erre a módosításra. Vannak azonban olyan spekulációk, hogy az Apple bevezetheti az mmWave-támogatást a nemzetközi iPhone 16 modellekben.

A Capture gomb várhatóan kapacitív lesz, egy nyomásfelismerésre képes erőérzékelővel. A gomb megnyomása és nyomva tartása zökkenőmentesen elindíthatná a Kamera alkalmazást, ami automatikus felvételt indítana. A gomb reagálhatna a különböző szintű nyomásra is, így gyors hozzáférést biztosítana a fénykép- és videomódokhoz a Kamera alkalmazásban. Hivatalos megerősítés azonban még nem érkezett ezekkel a funkciókkal kapcsolatban.

Az iPhone 16 egy másik aspektusára áttérve, egy Instant Digital néven ismert Weibo szivárogtató, annak ellenére, hogy vegyes tapasztalatokkal rendelkezik, izgalmas fejlesztéseket javasol az iPhone 16 Pro ultraszéles kamerájához. Az állítás szerint az iPhone 16 Pro egy jelentős, 48 megapixeles érzékelővel rendelkező ultraszéles kamerával büszkélkedhet.

Ha ez a jóslat igaznak bizonyul, akkor a teleobjektív lenne az egyetlen 12 megapixeles felbontású hátlapi lencse. Az ultraszéles kamera továbbfejlesztett 48 megapixeles érzékelője javítaná a fényfelvételt, különösen olyan kihívást jelentő körülmények között, mint a gyenge fényviszonyok, amikor 0,5x módban fényképezünk.

Figyelemre méltó, hogy az iPhone 14 Pro termékcsalád az előző évben bevezetett egy 48 megapixeles fő kamerát, amely a “pixel binning” technológiát használja, hogy a négy pixelből származó adatokat egyetlen “szuperpixelbe” egyesítse, ami jobb gyenge fényviszonyok között javított teljesítményt eredményez. Ez a technológia a teljes iPhone 15-ös termékcsaládra is kiterjedt. Most az iPhone 16 Pro modellekkel szemben nagyok az elvárások, hogy ezt a technológiát az ultraszéles lencsére is alkalmazzák.

Ha ezek a kamera-előrejelzések valóra válnak, akkor az iPhone 16 Pro modellek 48 megapixeles ProRAW-fotókat készíthetnek Ultra Wide módban, ami részletesebb nyers képfájlokat tesz lehetővé. Ez a fejlesztés nagyobb rugalmasságot biztosítana a szerkesztéshez és jobb minőséget a nagyméretű nyomatokhoz.

Ezt a jóslatot megerősíti Jeff Pu, a Haitong International Securities elemzője is, aki szerint az iPhone 16 Pro 48 megapixeles ultraszéles kamerával és Wi-Fi 7 támogatással is rendelkezik majd, bár ez csak 2025-ben várható.

Az ehhez hasonló jelentésekhez mindenképpen óvatosan kell viszonyulni, tekintve, hogy az iPhone 16 bemutatásáig még majdnem egy év van hátra. A funkciók és specifikációk terén a hivatalos bemutató előtt jelentős változások történhetnek. Maradj velünk további frissítésekért, ahogy az iPhone 16 várakozása egyre csak fokozódik – már akinek…

 

Köszönjük a figyelmed! Ha nem szeretnél az iPhone 16-ig várni és pont idén frissítesz vagy már megtetted, akkor nézd meg iPhone 15 Plus Magsafe tok és más újdonságainkat is a webshopon.

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük