iPhone 15 Plus Magsafe tok

iPhone 16 kamera: Erre a két újításra igazán érdemes várnunk

Nem vártál az iPhone 16-ig? Ha éppen a tavalyi széria valamelyik tagját szerzed be, akkor a jó hír, hogy már kaphatók iPhone 15 Plus MagSafe tok és egyéb iPhone 15 kiegészítőink:

 

Az iPhone 16-ra egyre nagyobb a várakozás, még akkor is, ha a megjelenés még hónapokig várat magára. Az Apple továbbra is elkötelezett a kamerarendszer fejlesztése iránt, így minden iPhone-sorozat az elődjéhez képest fejlődik ebben az aspektusban is. Két találgatás kiemelkedik a többi közül, ami az iPhone 16 kameráját illeti – ha a pletykák igaznak bizonyulnak, akkor ilyen téren biztosan nem okoz majd csalódást az idei széria. Nézzük is, mik ezek és nézd meg iPhone 15 Plus Magsafe tok tippünket is, ha Te pont tavaly váltottál iPhone-t.

 

1: A tetraprizmás lencse az iPhone 16 Pro-hoz

Az előző iPhone 15 Pro Max-ban az Apple bevezette a tetraprizmás lencsét, amely lehetővé tette az 5x optikai zoomot. Sajnos ez a funkció nem terjedt ki az alap iPhone 15 Pro-ra. A pletykák szerint azonban az iPhone 16 Pro-ban is megjelenhet a tetraprizma lencse beépítése.

A MacRumors által megosztott dokumentáció szerint az iPhone 16 Pro-ban használni tervezett modulok nagyban hasonlítanak az iPhone 15 Pro Max-ban találhatóakra. Emellett az iPhone 16 Pro méretének növeléséről is spekulálnak, amely a szokásos 6,1 hüvelykes kijelzővel szemben 6,3 hüvelykes kijelzővel büszkélkedhet. Ez a méretbeli kiigazítás biztosíthatja a szükséges helyet a tetraprizmás lencse számára, ami potenciálisan lehetővé teszi a továbbfejlesztett teleobjektíves képességeket.

 

2: 48 megapixeles ultra széles kamera

Az iPhone 15 trendjére építve, ahol a standard modellek 12MP-ről 48MP-re növelték a fő kamerát, az iPhone 16 Pro a pletykák szerint folytatja ezt a trendet. Az Ultra-Wide kamera felbontása 12MP-ről 48MP-re nőhet mind az iPhone 16 Pro, mind a nagyobb iPhone 16 Pro Max esetében.

Bár a magasabb megapixelszám nem garantálja a jobb képeket, hozzájárul a nagyobb részletességhez és felbontáshoz. Ez a fejlesztés nem befolyásolja a zoomolási képességeket, de jobb teljesítményt ígér a gyenge fényviszonyok mellett a szélesebb felvételek készítéséhez. A további rögzített adatok az Apple számítógépes fotómotorjának javára válnak, ami összességében jobb képminőséget eredményez.

Ming-Chi Kuo, egy elismert Apple-elemző szerint az Ultra-Wide kamera továbbra is 12MP-es formátumban rögzíti majd a képeket, de az érzékelt minőség várhatóan magasabb lesz. A telefotó kamera azonban várhatóan 12MP marad. A pletykák szerint Jeff Pu elemző szerint az Apple az iPhone 17-re tartogathatja a 48MP-es teleobjektív bevezetését.

 

Az iPhone 16, bár a hírek szerint dizájnban nem hoz majd óriási változást, így is számos várható meglepetést tartogat, mint például a sokat emlegetett Capture gomb. Ez a várva-várt Capture Button túlmutat az egyszerű fotó- és videófelvételen. A források szerint ez az érintésérzékeny gomb különböző gesztusokat fog támogatni, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy az ujjukat a peremén mozgatva nagyítsanak és kicsinyítsenek. Érdekes módon a gomb nem kapacitív, hanem mechanikus lehet, felül érintésérzékeny felülettel, amely az Apple nem-Pro iPad modelljein található Touch ID gomb koncepciójára hasonlít. Ezenkívül nyomásérzékeny lesz, és a digitális fényképezőgépek hagyományos zárógombjához hasonlóan működik majd. A felhasználók egy enyhe vagy részleges megnyomással fókuszálhatnak, majd a teljes megnyomással fényképet készíthetnek vagy elindíthatják a felvételt.

Ezeket a pletykákat mindenképpen óvatosan kell megközelíteni, tekintettel arra, hogy a termék még mindig a fejlesztés stádiumában van, és a végleges változat eltérhet a korai spekulációktól. Bár az iPhone 16 körülbelül nyolc hónapra van a hivatalos megjelenéstől, ezek a pletykák izgalmat keltenek a lehetséges fejlesztésekkel kapcsolatban, amelyeket az Apple hozhat a közelgő zászlóshajó készülékéhez. Ha eddig azt fontolgattad, hogy kihagyod az iPhone 15-öt, hogy várd az iPhone 16-ot, ezek a spekulációk minden bizonnyal még jobban feldobják a várakozást.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha nem szeretnél az iPhone 16-ig várni és pont idén frissítesz vagy már megtetted, akkor nézd meg iPhone 15 Plus Magsafe tok és más újdonságainkat is a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük