iphone 15 plus magsafe tok 2-iglass-iphone-uvegfolia

Újabb kiszivárgott képeken a feltételezett iPhone 16 dizájn

Nem vártál az iPhone 16-ig? Ha inkább a tavalyi széria valamelyik tagját szerezted be, akkor a jó hír, hogy már kaphatók iPhone 15 Plus MagSafe tok és egyéb iPhone 15 kiegészítőink:

 

A pletykák már javában keringenek arról, hogy az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro idén mivel is lepnek meg minket. Míg a standard modell korai kiszivárgott prototípusai már adtak némi bepillantást, az idei modellek általános dizájnja továbbra is megfoghatatlan maradt. A kezdeti prototípusok arra utaltak, hogy visszatérnek a kétkamerás elrendezéshez, elhagyva az iPhone 13-nál bevezetett átlós elrendezést. Ez a váltás állítólag azért történt, hogy az egész iPhone 16-os termékcsaládban támogassák a térbeli videofelvételt, amely funkció az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellekkel debütált. A tényleges tervezési irány azonban bizonytalan maradt. A neves tech insider Sonny Dickson nemrég megosztott eddig soha nem látott képeket a teljes iPhone 16 termékcsalád, köztük az iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max dummy egységeiről. Ezek az egységek fényt derítettek a lehetséges dizájnváltozásokra. Most megmutajuk őket, de bemutatunk egy iPhone 15 Plus Magsafe tok opciót is azoknak, akik már pont mostanában váltottak készüléket.

A dummy egységek minimális változásokat mutatnak az iPhone 16 Pro modellek kamerasorozatában, és láthatóan jelen van a sokat pletykált Capture gomb is. Emellett a méretek is valamivel nagyobbnak tűnnek, igazodva a 6,3 hüvelykes és 6,9 hüvelykes kijelzőkről szóló jelentésekhez ezeknél a modelleknél.

 

iphone 15 plus magsafe tok

 

A legjelentősebb felfedezés azonban az iPhone 16 és iPhone 16 Plus modellek öntőformáiból származik, amelyek az iPhone XS-korszakra emlékeztető kamerasorozattal rendelkeznek. A dizájn egy pillér alakú kiemelkedést mutat be, amely széles és ultraszéles lencséknek is otthont ad. A 2018-as dizájnnal ellentétben a lencsék különállóak és túlnyúlnak a dudoron, a vaku pedig a dudoron kívül helyezkedik el. Ez a dizájn tiszteleg az iPhone X előtt, miközben megőrzi egyediségét.

Továbbá az iPhone 16 és az iPhone 16 Plus a hangerőszabályzó felett egy Action gombot mutat, amely a hagyományos gyűrűs/csendes kapcsolót váltja fel. A Pro modellekhez hasonlóan ezek is rendelkeznek a Capture gombbal, amely néhány centivel az oldalsó gomb alatt található a jobb oldalon.

Az Action gomb bevezetése a standard iPhone 16 készülékeken előre látható volt, követve az Apple azon szokását, hogy a prémium modelleken jelentős felhasználói felületbeli változtatásokat vezet be, majd a következő évben a standard modellekre is kiterjeszti azokat. Hasonlóan ígéretes a Capture gomb beépítése minden modellbe. Míg egyesek azt feltételezték, hogy ez kizárólag az iPhone 16 Pro termékcsaládra korlátozódhat, az általános jelenléte szélesebb körű integrációra utal.

Szóval úgy tűnik, az Apple mostanra megállapodott a dizájnról és a felhasználási területről. Utóbbi esetében minden iPhone 16 modellhez jár majd az új Capture Button, ami megkönnyíti a marketinget és a fejlesztők számára a bevezetést. Az előbbi esetében az Apple az összes modellben egy kapacitív gomb mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy a tényleges gombban nincsenek mozgó alkatrészek, ehelyett a haptikus alapú “Taptic Engine”-re támaszkodva szimulálja a fizikai gomb érzetét.

Ez egy másodlagos része a felhasználói felületnek, mégis, ha sikeres lesz, láthatjuk, hogy a kapacitív gombok a fizikai hangerő-, bekapcsoló- és műveleti gombokat helyettesítik a jövőbeli iPhone-okban, ahogy az Apple víziója a “port és gomb nélküli” okostelefonról egyre közelebb kerül.

Ami a Dickson által megosztott képek forrását illeti, azok eredete továbbra is tisztázatlan. Az ehhez hasonló dummy egységeket jellemzően harmadik fél vállalatok gyártják előzetes specifikációk alapján. Bár lehet, hogy nem tükrözik pontosan a végterméket, a tartozékgyártók precizitásra törekszenek, hogy olyan öntőformákat hozzanak létre, amelyek igazodnak az Apple esetleges specifikációihoz.

Összefoglalva, bár a kiszivárgott dummy egységek betekintést nyújtanak az iPhone 16 termékcsalád lehetséges kialakításába, óvatosan kell kezelni őket. Mindazonáltal értékes támpontokat nyújtanak a lehetséges dizájnváltozásokat és funkcióintegrációkat illetően, így a rajongók bepillantást nyerhetnek abba, hogy mi állhat előttünk.

Te mit szólnál ehhez a dizájnhoz? Írd meg kommentben!

 

Köszönjük a figyelmed! Ha nem szeretnél az iPhone 16-ig várni és pont nemrég frissítettél, akkor nézd meg iPhone 15 Plus Magsafe tok és más újdonságainkat is a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük