ujiphoneok-iglass-iphone-uvegfolia

iPhone-bemutató 2018: minden, amit tudni érdemes!

Szeptember 12-e van, ez pedig nem jelent mást, mint azt, hogy elérkezett a minden almás által várva-várt Apple Special Event napja! Az Apple ma magyar idő szerint 19 órakor az Apple Park-ban található Steve Jobs Színházban kezdte meg vadiúj termékeinek bemutatását. Íme az iGlass exkluzív összefoglalója a Keynote-ról és mindarról, amit az újdonságokról tudni érdemes – tartsatok velünk!

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes01-iglass-iphone-uvegfolia

A mai nap előtt természetesen már hónapokkal ezelőtt megkezdődtek a találgatások, így mára szinte kialakult képet kaptunk minden várható termékről, beleértve a három új iPhone-t és a frissített Apple Watch-okat. Az újabb és újabb pletykák még ma délután is folyamatosan szivárogtak ki, a biztos kép összerakásához azonban nem maradt más hátra, mint kivárni a hivatalos bejelentéseket.

Az esemény előtt kiderült, hogy az Apple mától beszünteti az iPhone X-et, – ezt leváltja az Xs – az SE-t, a 6S-t és a 6S Plus-t. A honlapon ma délután már csak az iPhone 7, a 8, az Xr, az Xs, valamint az Xs Max voltak megtalálhatók.

A bemutató előtt már 10 perccel kezdett megtelni a Steve Jobs Theater, a sajtó képviselői pedig lassan elfoglalták helyeiket…

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes02-iglass-iphone-uvegfolia

Az esemény kettő, a Színház lépcsőin vonuló tömegről szóló, majd egy Mission Impossible témájú videóval vette kezdetét, majd megjelent Tim Cook, az Apple ügyvezető igazgatója.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes03-iglass-iphone-uvegfolia

Tim Cook ezúttal az Apple Store-okról szóló beszéddel nyitotta meg a bemutatót, ahol elmondta, hogy azok immár évente 500 millió látogatót fogadnak.

“Bármit teszünk, a vásárlót helyezzük a középpontba. Ezért van az, hogy az iOS nemcsak a világ legfejlettebb operációs rendszere. A legszemélyesebb is.” – mondta, hozzátéve, hogy idén szállítják a 2. milliárd iOS készüléket. “Ma a legszemélyesebb termékeink közül kettőről lesz szó. Kezdjük is az Apple Watch-csal.”

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes04-iglass-iphone-uvegfolia

Szó esett arról, hogy az Apple Watch ma már három területen is elengedhetetlenné vált: kommunikáció, fitnesz és egészség. Ezt pedig az Apple Watch Series 4-ről szóló bemutató videó követte.

A Series 4 modellek 32, illetve 35%-kal nagyobb, a szélekig kihúzott kijelzőket kaptak.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes05-iglass-iphone-uvegfolia

A teljesen újradizájnolt okosórákat 40, illetve 44 mm átmérőjű változatokban szerezhetjük be. A számlap teljesen megújult, ezentúl kontaktokat is adhatunk hozzá. A hangszóró is teljes átalakításra került és 50%-kal (!) lett hangosabb. A mikrofon a szemközti oldalra költözött, amely segít a hívások tisztaságában.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes06-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple Watch Series 4 nemcsak kívül, de belül is hatalmas fejlesztésen esett át: a 64-bites processzornak köszönhetően több, mint kétszer gyorsabb lesz elődjénél.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes07-iglass-iphone-uvegfolia

Az új Apple Watch automatikusan észleli az eséseket, elcsúszásokat, így azonnal Vészhívást kezdeményezhetünk ezen vészhelyzetek esetén.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes08-iglass-iphone-uvegfolia

A szívritmus-monitor három új funkcióval is bővül: jelzi az alacsony, illetve a rendszertelen szívverést, valamint EKG készítésére is képes – ez lesz az első ilyen hordozható eszköz a piacon. A 30 másodperc alatt elkészülő EKG-hoz nincs más dolgunk, mint a digitális koronára helyezni az ujjunkat. Ez egy, a színpadra lépő orvos szerint teljesen átírja a gyakorlati orvostudományt.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes09-iglass-iphone-uvegfolia

Az új Apple Watch akksijának élettartama megegyezik a már megszokottal, azaz 18 órát bír ki egyhuzamban. A Series 4 ezüst, arany, illetve asztroszürke alumínium változatokban kerül forgalomba. Az előrendelések most pénteken kezdődnek, a Series 3 pedig új, alacsonyabb áron lesz kapható már közvetlenül a bemutató után. A watchOS 5 szeptember 17-től váik letölthetővé.

Most pedig következzen az iPhone…

Tim Cook elmondta, hogy az iPhone jelenleg a világ elsőszámú és legszeretettebb okostelefonja 98%-os vásárlói elégedettség mellett. Ma pedig új szintre emelik az iPhone X-et az általuk valaha létrehozott legfejlettebb okostelefon bemutatásával.

Elsőként videón csodálhattuk meg az ARANY színű iPhone Xs-t.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes10-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone Xs arany, ezüst és asztroszürke színekbe lesz kapható. Az okostelefonokban valaha volt legstrapabíróbb üveggel felszerelve, IP68 vízállósággal – 2 méterig és 30 percig bírja bármilyen folyadékban (még sörben is!).

Miután bemutatásra került az iPhone Xs a maga 5,8-as Super Retina OLED-kijelzőjével, a kijelzőn megjelent a 6,5-ös iPhone Xs Max is.

Mit kell tudnunk? HDR kijelző, 3D Touch, True Tone kijelző, panoráma módban kétfelé osztható kijelző.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes11-iglass-iphone-uvegfolia

A Face ID technológia is fejlesztést kapott és olyan biztos lett az arcfelismerés, mint eddig még soha. A Face ID-t az A12 bionikus chip működteti, mely az iparág első 7 nanométeres chipje. A chip fejlesztése jóval komplexebbé és gyorsabbá teszi az eddigi rendszert (az alkalmazások például 30%-kal gyorsabban töltődnek majd be), az iPhone pedig okosabbá válik, mint valaha.

A híresztelések pedig igaznak bizonyultak: az új iPhone 512 GB-os tárhellyel is elérhető lesz.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes12-iglass-iphone-uvegfolia

Idén ősszel érkezik a Clips beépített alkalmazás, új Animoji-k, a fejlesztett Portré mód, valamint a Siri Shortcuts is – ezutóbbiról már korábban is beszámoltunk Nektek.

Új szintre emelkedik az AR, vagyis a Kiterjesztett Valóság, az A12 chip segítségével ugyanis az alkalmazások egy teljesen új generációja nyílik meg előttünk – ez elsősorban a játékokon keresztül került bemutatásra. “Ami eddig a nappalira volt korlátozva, most elérhető az iPhone-on.”

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes13-iglass-iphone-uvegfolia

Ezután David Lee a Nex Team-ből, valamint az NBA Steve Nash-e a HomeCourt-ot mutatták be, vagyis egy kosárlabdaedzést forradalmasító eszközt, amely minden szempontból képes analizálni a sportolók teljesítményét. Az AR által működtetett játékok pedig ezentúl multi-player módban is elérhetővé válnak, így azokat mindenki egy közös élményként élheti át.

A következő téma az iPhone kamerája mint a világ legnépszerűbb okostelefon-kamerája volt – nem véletlen, hogy még a Time magazin címlapja is ennek Portré módjával készült. Attól azonban “mindenki el fog ájulni, milyen képeket készíthet az iPhone Xs-sel”.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes15-iglass-iphone-uvegfolia

A 12 megapixeles duál-kamerarendszer fejlesztett TrueTone vakuval és vadiúj érzékelőkkel érkezik. A telefon első, 7 mp-es kamerája szintén új szenzorokat kap. A vadiúj Smart HDR funkció pedig új szintre emeli a HDR-t, amely főként a mozgó célpontok fotózásakor lesz kivehető – mind a részletek, mind az árnyékok sokkal jobban kivehetővé válnak általa. Az új “Bokeh” lehetőségek segítségével saját magunk állíthatjuk az egyes részletek mélységét a fotóinkon.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes16-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone Xs nem kevesebb, mint 4 mikrofonnal teszi lehetővé a Stereo hangzás felvételét.

Az akksi élettartamáról pedig: az Xs 30, az Xs Max pedig 1 óra 30 perccel tovább bírja majd az iPhone X-nél.

Bemutatásra került a régóta híresztelt Duál SIM-kártya is. Ennek segítségével két telefonszámunk lehet ugyanazon iPhone készüléken, valamint utazásnál is nagy hasznát vehetjük. A DSDS, vagyis a Dual Sim-Dual Standby pedig azt jelenti, hogy ezek közül mindkettő egyszerre “él”, a hívást pedig az éppen aktív kapja meg. A technológia nem fizikai, hanem eSIM-kártyát használ.

Képi összefoglaló az iPhone Xs-ről:

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes17-iglass-iphone-uvegfolia

Az Apple kiemelte még a környezetvédelem fontosságát is – az Apple immár 100%-ig megújuló energiaforrásokat használ, a környezetkímélőség jegyében pedig az iPhone Xs egyes alkatrészei is újrahasznosított anyagokból készültek. És mivel az Apple-nél ennyire kiemelt szempont a tartósság, egy újabb jó hír: az iOS 12 egészen az iPhone 5S-ig visszamenőleg futni fog!

Az iPhone Xs bemutatója véget ért, majd Phil bejelentette: minél több vásárlót el szeretnének érni, ezért most következzen MÉG EGY iPHONE.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes18-iglass-iphone-uvegfolia

Íme az iPhone Xr az okostelefonban valaha volt legfejlettebb, 6,1-es LCD-kijelzővel (Liquid Retina). Fehér, fekete, kék, korall és sárga, valamint Product RED (piros) színekben. Az iPhone Xr kijelzője nagyobb, mint az iPhone 8 Plus-é, hiszen keret nélkül, azaz edge-to-edge kijelzővel érkezik, ahogyan azt korábban már megjósolták.

A funkciók az iPhone X-szel szinte teljesen megegyeznek, egyedül a 3D Touch szűnik meg. Érkezik azonban helyette egy új funkció, az úgynevezett “Haptic Touch”. Ebben a készülékben is lesz Face ID, True Tone kijelző, és ugyanúgy nem lesz Home gomb.

A kamera az iPhone Xs-modellekkel ellentétben egylencsés lesz, de ugyanúgy 12 mp-es, és ugyanazt a széles látószöget és bokeh funkciót is kapja. Sőt, a TrueDepth rendszerű első kamerával is készíthetünk Portré fotókat.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes19-iglass-iphone-uvegfolia

Az akksija pedig másfél órával tovább bírja majd, mint az iPhone 8 Plus-é – hozzátennénk, eddig ezutóbbi volt az első helyen ebben a rangsorban.

Óriási nap tehát ez az iPhone-nak. Három új modell. iPhone Xs, Xs Max és Xr.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes20-iglass-iphone-uvegfolia

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes21-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone Xr 64, 128 és 256 GB-os tárhelyekkel, 749 dolláros árról indul, az előrendelések pedig csak október 19-étől adhatók le.

Az iPhone Xs 64/256/512 GB-os változatokban, 999 dollártól, az Xs Max pedig ugyanekkora tárhely opciókban, 1099 dollártól lesz kapható és szeptember 14-től már adható is le az előrendelések első hulláma.

Az iOS 12 hétfőn, szeptember 17-én, a macOS mojave pedig szeptember 24-én jelenik meg.

iphone bemutato 2018 minden amit tudni erdemes22-iglass-iphone-uvegfolia

Tim Cook a színpadra visszatérve említést tett még néhány kisebb HomePod fejlesztésről, majd összefoglalta a keynote főbb bejelentéseit, az esemény pedig véget ért.

Ez lett volna tehát a mi összefoglalónk. Úgy gondoljuk, túl nagy meglepetés nem ért minket idén, az Apple azonban ismét kitett magáért és három, igazán népszerűnek ígérkező iPhone bemutatóját láthattuk.

Ti mit gondoltok? Ezt vártátok az újdonságoktól vagy inkább csalódás volt a keynote? Mit fogtok elsőként beszerezni?

 

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük