megjelent az ios 1204-iglass-iphone-uvegfolia

Megjelent az iOS 12: új funkciók, kompatibilis készülékek & tudnivalók!

Hivatalos: végre itt az iOS 12! Az idei WWDC-n beharangozott szoftverfrissítést szeptember 17. hétfő óta már le is tölthetjük Apple-készülékeinkre. Az iGlass most összefoglalta, hogy mi mindent érdemes tudni a legfrissebb iOS-ről!

Először is fontos tudni, hogy az iOS 12 az iOS 11-gyel ellentétben nem számít jelentős frissítésnek, hiszen utóbbi rengeteg új funkciót és eszközt hozott – ezzel együtt viszont megannyi hibát is. Az Apple-t folyamatos támadások érték az iOS 11 által okozott bugok és az akksi rohamos merítése miatt: az iOS 12 elsődleges célja tehát a szoftver újjáépítése és stabilizálása volt. Ennek ellenére így is meglepően sok és izgalmas újdonságot tartalmaz, melyeket főként az iPhone X és újabb készülékek tulajdonosai élvezhetnek ki. Nézzük is, pontosan mik ezek!

Újítások és előnyök

megjelent az ios 1202-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 12 vitathatatlanul egy nagyon fontos újítás és mindenképpen sokkal gyorsabbá, hatékonyabbá teszi az iPhone-okat.

Az új hasznos, vagy éppen vicces funkciók közül pedig érdemes kiemelni az új Animoji és testreszabható Memoji karaktereket, a beépített alkalmazások (például a Hangjegyzetek, a Könyvek és a Részvények) fejlesztéseit, az új szintre emelt AR (kiterjesztett valóság) élményeket és a csoportosított értesítéseket.

megjelent az ios 1205-iglass-iphone-uvegfolia

Alkalmazás szerint csoportosított értesítések az iOS 12-ben

Fontos újítás még az okosabbá tett Siri és a mindennapokat megkönnyítő Siri Shortcuts alkalmazás, valamint az új digitális egészséget támogató eszközök: a Képernyőidő és a továbbfejlesztett Ne zavarjanak! üzemmód is.

Az iOS 12 újdonságainak részletes működéséről már korábban beszámoltunk Nektek ITT. Kattints, ha még többet szeretnél megtudni!

Kompatibilis készülékek

megjelent az ios 1203-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 12 általi teljesítményjavulások a régebbi készülékeket használók számára lesznek iGazán látványosak. Épp ezért fontos, hogy az iOS 12 telepíthető minden eszközre, amely az iOS 11-et is támogatta, valamint természetesen a legújabb iPhone XS, XS Max és XR készülékekre.

Az iOS 12-t támogató készülékek listája az eddigi leghosszabb az Apple történetében – íme:

• iPhone XS, XS Max & iPhone XR

• iPhone X

• iPhone 8 & 8 Plus

• iPhone 7 & 7 Plus

• iPhone 6s & 6s Plus

• iPhone SE

• iPhone 6 & 6 Plus

• iPhone 5s

• 9.7-, 10.5-hüvelykes & 12.9-hüvelykes iPad Pro

• 9.7-hüvelykes iPad (2018)

• 5. generációs iPad

• iPad Air & iPad Air 2

• iPad mini 2, 3 & 4

• 6. generációs iPod Touch

Így töltsd le

megjelent az ios 1201-iglass-iphone-uvegfolia

Az iOS 12 az Apple többi szoftverfrissítéséhez hasonlóan ingyenesen letölthető a kompatibilis készülékekre. A frissítés megtalálható a…

  1. Beállítások
  2. Általános
  3. Szoftverfrissítés

menüpontban. Alternatív megoldásként pedig egy iTunes-szal felszerelt számítógéphez vagy Mac-hez csatlakoztatva is telepíthető.

Szerintünk mindenképp érdemes letölteni, hiszen amellett, hogy az iOS 12 kifejezetten gyorsítja a készülékeket (igen, még az iPhone 5s-t is!), a rendszeres szoftverfrissítés segít az akkumulátor egészségének minél tovább történő megőrzésében, ezért nem érdemes azt sokáig halogatni.

Te frissítettél már? Mik a tapasztalataid? Írd meg hozzászólásban!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük