2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk04-iglass-iphone-uvegfolia

2018-as iPhone-összefoglaló: MINDEN, amit tudunk!

Egyre közeleg az új iPhone-ok bemutatója, ezért az iGlass-nél úgy gondoltuk, itt az ideje összegyűjteni minden fontos információt, amit eddig megtudhattunk az idei modellekről. Ha idén tervezel iPhone-t váltani vagy csak érdekelnek az újdonságok, akkor íme a mi összefoglalónk!

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk12-iglass-iphone-uvegfolia

A három új iPhone

Már egy ideje köztudott és szinte biztosra vehető, hogy az Apple idén ősszel három új iPhone-nal tervez előállni. Korábban felmerült az SE 2 gondolata is, ám ez egyelőre elvetésre került, így jelenleg ezekre a készülékekre számítunk:

  • egy 6,1-hüvelykes LCD-kijelzős,
  • egy 5,8-as OLED-kijelzős,
  • valamint egy 6,5-ös OLED-kijelzős iPhone.

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk11-iglass-iphone-uvegfolia

Az új iPhone-okban közös pont, hogy mindhárom edge-to-edge kijelzővel, vagyis szinte keret nélkül, valamint az iPhone X-ben bemutatott True Depth kamerarendszerrel (amely az arcfelismerés alapú feloldási lehetőséget, azaz a Face ID-t is működteti) érkezik. Ez egyben azt is jelenti, hogy 2018 hivatalosan is az ikonikus Home gomb, valamint a Touch ID (ujjlenyomatolvasó) végét jelöli.

Az új iPhone-ok mindegyikén a legújabb, sok szempontból izgalmas iOS 12 fog futni – kattints IDE és olvasd el, milyen újításokat hoz a szoftverfrissítés!

A 6,1-es iPhone-t a maga Full Active LCD-kijelzőjével a pénztárcabarát opcióként, az 5,8-as OLED-modellt az iPhone X közvetlen, második generációs utódjaként, a 6,5-öset pedig egy továbbfejlesztett “X Plus” néven emlegetik. Nézzük meg őket egyesével is!

A 6,1-es LCD-iPhone

Az elemzők többsége szerint az LCD-iPhone az Apple idei fő terméke, egy igazi sztár lesz, hiszen a csúcsmodell iPhone X számos tulajdonságát megkapja majd jóval kedvezőbb ár mellett.

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk13-iglass-iphone-uvegfolia

Egy tokgyártó kiszivárgott fotója az LCD-iPhone-ról

A Full Active LCD-kijelző sokkal jobb élményt nyújt, mint az iPhone 8 vagy a 8 Plus, néhány dologból azonban kénytelenek leszünk engedni a költségek csökkentése végett: a készülék rozsdamentes acél helyett alumínium kerettel, egylencsés kamerával érkezik, sőt, az is felmerült, hogy a 3D Touch-ot is elhagyja. A vezeték nélküli töltés ennél a modellnél még szintén kérdéses, bár azt valószínűleg végül mindhárom iPhone támogatni fogja.

A készülék 64 és 256 GB-os opciókban, 699$-os (~197 ezer Ft) érkezhet – persze ne felejtsük el, hogy ez külföldre vonatkozik.

A közelmúltban számos forrás alátámasztotta, hogy a 6,1-es modell az iPhone 5C-hez hasonlóan színes változatokban jön ki, amit a megfizethetőség egyfajta jelzéseként is értelmezhetünk. A színváltozatokat tekintve egyelőre nem teljes az egyetértés, a legvalószínűbb azonban a Fehér, Fekete, Élénk Sárga, Rikító Narancs, Elektromos Kék és Szürkésbarna/arany felhozatal, melyekről már számos koncepciókép is készült.

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk08-iglass-iphone-uvegfolia 2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk09-iglass-iphone-uvegfolia

Kattints IDE, ha még többet szeretnél megtudni a 6,1-es pénztárcabarát iPhone-ról!

Az OLED-modellek

A második-generációs X és a nagyobb, “Plus” változat bemutatásával több mint valószínű, hogy az Apple úgy, ahogy van, beszünteti a jelenlegi, 2017-es iPhone X-et, mintsem lejjebb vigye annak árát és tovább gyártsa azt. Aggodalomra azonban semmi ok: az újdonságok az iPhone X minden tulajdonságát megöröklik és a vele azonos méretű változat állítólag még drágább sem lesz nála.

A két OLED-iPhone mindenben nagyon hasonló lesz az iPhone X-hez: a Face ID és a kijelző mellett megmarad a fenti, érzékelőknek kialakított “sziget”, vagyis a notch, a vezeték nélküli töltést támogató üveg hátlap és a duál-kamera is. Felmerültek a pletykák, hogy a meglévő Ezüst és Asztroszürke mellett idén végre tényleg megjelenik egy Arany színváltozat. Fontos újítás még, hogy a 64 és 256 GB mellett mindkettőből várható 512-es változat is (ez könnyen elképzelhető a Samsung legújabb Galaxy Note 9 modelljéből kiindulva).

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk10-iglass-iphone-uvegfolia 2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk07-iglass-iphone-uvegfolia

Az 5,8-as modell pontosan ugyanakkora lesz, mint a jelenlegi iPhone X, árban pedig annál némileg olcsóbban, 899 és 949$ körül kezdődhet. Szinte az egyetlen eddig ismert lényeges különbség, hogy a kamera érzékelői nagyobbak lesznek.

A 6.5-ös iPhone pedig méretben nagyon hasonlíthat az iPhone 8 Plus-ra, ami bár meglepő, de nem elképzelhetetlen: a szinte nem létező keret és a Home gomb hiánya teret adnak a nagyobb kijelzőnek a telefon fizikai méretének növekedése nélkül. Az iPhone X Plus akkumulátorának kapacitása akár 25%-kal is nagyobb lehet az eddigieknél. Árban a korábbi iPhone X által elfoglalt 999$-os kezdőárra számítunk – ez a készülék tehát elsősorban a “prémium üzleti” kategóriát célozza meg.

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk06-iglass-iphone-uvegfolia

A múlt héten merült fel a pletyka, miszerint a két OLED-iPhone támogatni fogja az Apple Pencilt. Ez felpörgethetné az eddig csak iPad-kompatibilis okosceruza eladásait, valamint közelebb hozná az iPhone-okat versenytársaikhoz is.

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk01-iglass-iphone-uvegfolia

Kattints IDE, ha még többet szeretnél megtudni a legnagyobb, 6,5-ös OLED-iPhone-ról!

Elnevezések

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk05-iglass-iphone-uvegfolia

Az iPhone-ok neveit illetően még semmi biztosat nem tudunk. Az LCD-iPhone-t sokan emlegetik iPhone 9-ként, azonban ezt a névválasztást az eddigi névadást tekintve valójában semmi sem indokolná. Az 5,8-as OLED-iPhone-t sokan iPhone XI-nek vagy simán iPhone X-nek nevezik, míg a 6,5-ös változat esetében a leggyakrabban felmerült név az iPhone X Plus, de olvastunk már iPhone Plus, iPhone Pro és iPhone Lite elnevezéseket is.

Megjelenés

A három új iPhone megjelenése az Apple szeptemberi keynote-ján, az új Face ID-s iPad Pro-k, az Apple Watch Series 4 és az AirPower vezeték nélküli töltőállomás kíséretében várható. A legvalószínűbb dátum egyelőre szeptember 12, az előrendelések pedig így 14-én kezdődnének el. Szóba került azonban, hogy az LCD-kijelzővel adódott nehézségek miatt a pénztárcabarát iPhone megjelenése akár októberre is csúszhat.

2018 as iphone osszefoglalo minden amit tudunk02-iglass-iphone-uvegfolia

Mindent összevetve annyit biztosan kijelenthetünk, hogy izgalmas ősz elé nézünk iPhone-szempontból. A fenti információk pedig természetesen egészen addig nem vehetők készpénznek, amíg az Apple meg nem erősíti azokat – és mint tudjuk, a vállalat az utolsó pillanatban is képes meglepetést okozni.

Te tervezel idén új iPhone-t venni? Szerinted melyik lesz a legjobb befektetés? Írd meg kommentben!

Köszönjük a figyelmed! Ha iPhone felhasználó vagy, Itt megtalálod iGlass kijelzővédő termékeinket.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük