iphone 15 magsafe tok

Kiszivárgott fotók az iPhone 15 állítólagos USB-C portjáról – Mi már készülünk az iPhone 15 MagSafe tok és más kiegészítőkre, ezt tudjuk eddig

Már jó ideje rebesgetik, hogy az iPhone 15 széria – sokkal inkább a jogi szabályozások, mintsem az Apple saját döntése miatt – végre USB-C töltőporttal érkezik majd. Mi már gőzerővel dolgozunk az iPhone 15 MagSafe tok és más kiegészítőinken, így természetesen árgus szemekkel figyelünk minden ilyen és hasonló kiszivárgást. Most több Twitter bejegyzés is megerősíteni látszik ezt a hírt, amit már sokan vártak, és már-már sokan biztosra is vettek. Nézzük is, mi látott pontosan napvilágot és mennyire lehet mindez valós, miközben az iPhone 15 MagSafe tok megjelenésére készülünk!

Az iPhone 15 USB-C port alkatrészeinek állítólagos fotóit pontosabban két Twitter-fiók is közzétette, bár ezek eredete ismeretlen. Az egyik fiók egy mérnöké, aki úgy tűnik, hogy jelentős szakértelemmel rendelkezik az Apple készülékekhez, és videókat posztol az általa elvégzett eszkabálásokról, módosításokról.

 

iphone 15 magsafe tok

 

A nevezett Twitter-felhasználó lipilipsi, akinek a fiókja a Fix Apple nevet viseli, két USB-C portról posztolt fotókat, amelyekre áramköröket és szalagkábeleket csatoltak, az egyik állítólag az iPhone 15 alapmodellhez, a másik pedig az iPhone 15 Plushoz készült.

Egy másik Twitter-felhasználó, John011235 ugyanazokat az alkatrészeket posztolta ugyanezekkel a címkékkel, plusz egy harmadikat, amelyet iPhone 15 Pro Maxként azonosítottak.

Egyik fióknak sincs megbízható előélete az Apple alkatrész-szivárgások terén, így lehet, hogy nem a tényleges iPhone 15 alkatrészekről van szó, de ezek az adatok összhangban vannak. Akárhogy is, úgy tűnik, nem maradt kétség afelől, hogy mind a négy modell USB-C porttal rendelkezik majd a Lightning portok helyett.

Az USB – C iPhone egykor lehetetlennek tűnt, de a pletykák szerint hamarabb jön, mint gondolnánk. A szabályozási herce-hurcák és a Lightning-csatlakozó korlátai közepette az iPhone 15 és az iPhone 15 Pro várhatóan idén ősszel USB-C-re váltanak. Több oka is van annak, hogy az Apple a jelek szerint megváltoztatta álláspontját az USB-C iPhone kiadásával kapcsolatban. Az egyik, amit azonban nehéz figyelmen kívül hagyni, a világszerte fenyegető törvényhozás. Több éves huzavona után az Európai Unió hivatalosan is megállapodott a “közös töltőport” szabványról. 2024-től kezdve az EU 27 országában értékesített összes okostelefonon kötelező lesz USB-C-t használni a töltéshez. Ez vonatkozik az iPhone-ra és még az olyan mellék kiegészítőkre is, mint az AirPods.

Ha már kiegészítők, akkor hadd említsük meg, hogy már javában készül az iPhone 15 MagSafe tok – ugye Te is figyelsz minket?

A törvény célja az elektromos hulladék csökkentése azáltal, hogy lehetővé teszi az okostelefon-tulajdonosok számára, hogy új telefonra való frissítéskor megtarthassák a meglévő töltőelemeket és kábeleket. Az Apple-nek lett volna lehetősége arra, hogy az uniós piacra külön USB-C modellt készítsen, de egyértelműen több értelme volt globálisan bevezetni az új portot. Különösen azért, mert az amerikai törvényhozók is hasonló törvényjavaslatot tettek.

Rendkívül valószínű, hogy az Apple a törvényi előírás nélkül is megtette volna az átállást előbb vagy utóbb, hiszen az iPad és a MacBookok esetében is átvette az USB-C-t – még akkor is, ha utóbbiak később MagSafe töltőportot is kaptak. Ezt a nézetet erősíti, hogy az uniós törvény csak 2024-ben lép életbe, az Apple pedig ehelyett idén vált. A több Apple-termék tulajdonosainak nagy előnye, hogy egyetlen töltőt és kábelt használhatnak az összes fő eszközükhöz. Egyesek számára a változás nem jelent majd változást, mivel ők egyszerűen csak vezeték nélküli töltést használnak – de azok számára, akiknek egy hosszú nap során gyors töltésre van szükségük, az USB-C kényelmesebb töltést tesz lehetővé.

Te örülsz az USB – C iPhone-nak? Mit gondolsz, valósak a kiszivárgások? Írd meg hozzászólásban, Te mit gondolsz, vitassuk meg, amíg az iGlass iPhone 15 MagSafe tok és más kiegészítőket várjuk!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük