iphone 15 magsafe tok

Trükközhet az Apple az USB-C sebességgel, milyen gyors is lehet valójában?

Ha a töltési sebesség még nem is bizonyos, az már igen, hogy nálunk már kaphatók az iPhone 15 MagSafe tok kiegészítők, érdemes már most beszerezni:

 

Oké, de milyen gyors porttal rendelkező iPhone-hoz is kell majd az az iPhone 15 MagSafe tok? Szinte már biztos, hogy az Apple teljes iPhone 15 termékcsaládja idén átáll a régóta várt USB-C-re. A közelmúltban megjelent pletykák sorozata azonban felcsillantotta a reményt, hogy az Apple talán a minimális USB-C szabványon túlmutató, gyorsabb töltési és adatátviteli sebességet biztosító portot tervez, legalábbis a drágább Pro modellekhez. Több jelentés is megjelent azonban arról, hogy az új iPhone 15 és iPhone 15 Plus modellek USB-C csatlakozói USB 2.0 adatátviteli sebességre lesznek korlátozva. Most egy újabb kiszivárogtató szólalt meg, nézzük, mik a fejlemények…

A kiszivárogtató Majin Bu, aki korábban már közzétett információkat az Apple várható új USB-C kábeleiről, azt állítja, hogy az iPhone 15 és iPhone 15 Plus készülékek dobozában található kábelek USB 2.0 adatátviteli sebességre korlátozódnak, amely legfeljebb 480 Mbps sebességű, ami megegyezik a jelenlegi Lightning port és kábel sebességével. A prémium kategóriás iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek várhatóan nagyobb USB-C átviteli sebességgel büszkélkedhetnek, és legalább olyan gyorsak lesznek, mint az USB 4 vagy a Thunderbolt 3. A nagyobb sebesség azt jelenti, hogy az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max modellek sokkal gyorsabban képesek lesznek videók és más típusú fájlok átvitelére, mint az alacsonyabb kategóriájú iPhone 15 és iPhone 15 Plus készülékek.

Az elmúlt hetekben több beszámolót is láttunk az iPhone 15-ről, illetve annak portjairól és kábeleiről: egy jelentés szerint az Apple szakítani fog a hagyományos “bármilyen színű töltőkábeled lehet, amíg fehér” politikájával. A cupertinói cég állítólag azt tervezi, hogy a hagyományos fehér opció mellett legalább négy új színben kínál majd iPhone töltőkábelt.

 

iphone 15 magsafe tok

 

A kiszivárogtató Kosutami nemrég tweetelt egy fotót öt különböző színű iPhone töltő/szinkronizáló kábelről, amelyek állítólag az iPhone 15 és iPhone 15 Plus új színkikészítéseihez hasonlítanak. A képen látható kábelek a szokásos fehér mellett fekete, sárga, lila és narancssárga színben pompáznak. A kiszivárogtató arra figyelmeztetett, hogy a “narancssárga” kábel valójában inkább korall vagy rózsaszínes árnyalatú lehet.

Természetesen az a tény, hogy az Apple csak USB 2.0-s kábelt mellékel, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a szabványos iPhone 15 modellek is képesek lehetnek az adatátviteli sebességre. Elvégre az Apple éveken keresztül lassabb, 5 W-os töltő téglákat pakolt a dobozba, miután az iPhone 18 W+ töltési sebességet ért el.

A kiszivárogtató Kosutami egy másik tweetje felfedte, hogy állításuk szerint egy USB4-es adatátviteli kábelről van szó, amelyet az Apple külön fog árulni az iPhone 15 Pro-hoz. Egy ilyen kábel létezése, ha igaz, megerősíti, hogy legalább az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max gyorsabb USB4 adatátviteli sebességet fognak elérni. Kosutami azt is hozzáteszi, hogy a kábel akár 150W-os töltési sebességet is képes lenne támogatni, ami gyorsabbá tenné az Apple 100W-os Thunderbolt 4 Pro kábelénél, amely 129 dollárért kapható és 1,8 méter hosszú. Ez az iPhone Pro-specifikus kábel várhatóan 0,8 méteres lesz, ami szintén hozzájárulhat ahhoz, hogy megfizethetőbb legyen.

Mielőtt azonban túlságosan reménykednénk, rendkívül valószínűtlen, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max támogatni fogják a 150 W-os töltési sebességet. Bár ezzel biztosan ott lenne a leggyorsabban töltő androidos okostelefonok mellett, a legtöbbjük még mindig kivételes esetnek számít. Egy másik múlt heti jelentés szerint egyes iPhone 15 modellek elérhetik a 35 W-os sebességet, ami sokkal ésszerűbbnek tűnik, és így is a riválisok szintjére emelné.

Kétségtelen, hogy a gyorsabb átviteli sebességre nagy szükség van, különösen az Apple iPhone Pro modellek esetében, amelyek hatalmas videofájlokat képesek tárolni, ha ProRes formátumban vesznek fel. Ez végső soron azon múlik, hogy az Apple mennyire akarja “profivá” tenni az idei iPhone 15 Pro modelleket.

Szerinted mennyi lesz az annyi a végén? Írd meg a véleményed hozzászólásban, és, ha már tudod, hogy valamelyik iPhone 15-ös modellre pályázol, akkor nézz körül a webshopon, ahol már most beszerezheted iPhone 15 MagSafe tok és más prémium kiegészítőinket az új szériához!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük