gyorstöltő kábel

Nem (vagy csak lassan) tölt az iPhone-od? Tippek és megoldások, valamint egy gyorstöltő kábel ajánlás az extra gyors sebességhez

 

Azt már most kijelenthetjük, hogy a gyors sebesség kulcsa egy gyorstöltő kábel kiegészítő, amit itt tudsz beszerezni:

 

Az iPhone-od nem töltődik, vagy lassan töltődik? Akár egy adott töltőkábellel, akár több kábellel/töltővel, akár időszakos problémákkal küzdesz, olvass tovább a lehetséges megoldásokért, amelyek segítségével kijavíthatod a normálisan feltöltődni nem akaró iPhone-t. Azt is megnézzük, mit tehetsz, ha az iPhone-od 80%-nál leáll a töltéssel, ugyanis ez is egy gyakran előforduló probléma. Végül, de nem utolsósorban egy gyorstöltő kábel kiegészítőt is mutatunk, amely garantálja, hogy a sebességgel többé ne legyen gondod, sőt, még szakadásmentes is.

Az iPhone-ok (ez hamarosan megváltozik) Lightning kábelt használnak a töltéshez, amely megfordítható, így a kábel mindkét oldalát használhatod. Ha pedig iPhone 8-ad vagy újabb iPhone-od van, akkor vezeték nélkül is tölthetsz.

Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb problémákat, amelyek megakadályozhatják, hogy iPhone-od a tervezett módon töltsön. Érdemes megjegyezni, hogy a modern iPhone-ok nem tartalmaznak tápegységet a dobozban. A külön (vagy egy külön, például tőlünk vásárolt) hálózati adapterrel gyorsan tölthető az iPhone.

 

Ha nem tölt az iPhone – Lehetséges okok és megoldások

 

Győződj meg róla, hogy az iPhone nem melegedett túl vagy hűlt ki

0 ºC és 35 ºC között van az iPhone számára megfelelő környezeti hőmérséklet-tartomány, amikor ideálisan tud működni és így értelemszerűen – töltődni is. Hagyd lehűlni vagy felmelegedni, ha túl meleg vagy hideg van számára.

Próbáld meg a töltést a Lightning kábel hátoldalával, amelyet általában egy hálózati adapterrel használsz, olyan konnektorba dugva, amelyről biztos vagy benne, hogy működik.

Az Apple szerint előfordulhat, hogy 30 percig kell bedugva hagynod, de általában 5-10 percen belül látni fogod, hogy töltődik-e a készülék.

Ha még mindig nem töltődik, próbálkozz egy másik kábellel/adapterrel, ha van, és/vagy másik konnektorral.

Ellenőrizd a Lightning-portot, hogy nincs-e rajta vagy benne lerakódás vagy szennyeződés.
Használj nagyítót vagy egy másik iPhone kamerát, ha segítségre van szükséged, hogy beleláss a port belsejébe. Ha szöszöket, törmeléket, stb. látsz, akkor óvatosan távolítsd el, mivel a töltőcsapok megsérülhetnek – egy műanyag fogpiszkáló óvatos használata hatékony lehet. A töltő tűcskék a Lightning-port alsó oldalán találhatók. Ha nem érzed komfortosnak saját magad számára kitakarítani a töltőportot, akkor vidd el az iPhone készüléked egy Apple szervizbe vagy vedd fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálattal. A legtöbb szervizben készséggel segíteni fognak Neked.

Nézd meg, hogy vezeték nélküli töltővel töltődik-e az iPhone-od.

Kényszerítsd az iPhone újraindítását (force restart) majd csatlakoztasd 30 percre a készüléket.

iPhone 8 vagy újabb iPhone és iPhone SE 2/3: Nyomd meg és gyorsan engedd fel a hangerő-fel gombot. Nyomd meg és gyorsan engedd fel a hangerő-le gombot. Nyomd meg és tartsd lenyomva az oldalsó gombot, amíg az Apple logót nem látod.
iPhone 7 és iPhone 7 Plus: Nyomd meg és tartsd lenyomva az oldalsó (vagy felső) gombot és a hangerő-le gombot, amíg meg nem látod az Apple logót.
iPhone 6s vagy korábbi iPhone és iPhone SE (1. generáció): Nyomd meg és tartsd lenyomva az oldalsó (vagy felső) gombot és a Home gombot, amíg meg nem látod az Apple logót.

 

Az iPhone-od csak 80%-ig tölt, utána leáll a töltéssel?

 

Ha azt veszed észre, hogy az iPhone-od 80%-nál leállítja a töltést, az valójában egy optimalizált akkumulátortöltésnek nevezett funkció, amely segít csökkenteni az akkumulátor öregedését. A funkciót azonban ki lehet kapcsolni.

Menj a Beállítások > Akkumulátor > Akkumulátor állapota menübe és kapcsold ki az Optimalizált akkumulátortöltés funkciót.

 

Ha pedig csak a töltési sebességgel van gondod, akkor mutatunk egy gyorstöltő kábel tippet lentebb…

 

Ha az iPhone-od töltési sebessége a fő probléma, akkor itt az ideje, hogy beszerezz egy gyorstöltőt: IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass gyorstöltő kábel eszközünket!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük