gyorstöltő kábel

8 tipp az iPhone-od és a töltés felgyorsításához – (Nem csak) a gyorstöltő kábel beszerzése a kulcs

A mai napig sokan egyetértünk abban, hogy Apple gyártja a világ leggyorsabb és legmegbízhatóbb okostelefonjait. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy egyes készülékeknél nem fordulhat elő lassulás vagy szakadozó teljesítmény, vagy éppen a hagyományos, gyorstöltő kábel nélküli töltés nem bizonyul már kellően hatékonynak. Ha úgy érzed, a Te iPhone-od lassabb a kelleténél, szerencsére nem a csere az egyetlen megoldás: ebben a néhány egyszerű lépésben felgyorsíthatod az iPhone-odat és a töltési sebességet is maximalizálhatod.

 

0. lépés: teszteld le az iPhone-od sebességét

 

Mielőtt a probléma kijavításába kezdenél, nem árt, ha tudod, mekkora is a baj. Ehhez egy gyorsaságot mérő alkalmazás letöltésére lesz szükséged. Mi az iGlass-nél a Geekbench 5 nevű app-ot ajánljuk a processzor tesztelésére, melynek segítségével könnyen kideríthető, van-e bármilyen hiba az iPhone-od teljesítményével. Ha szakadozást észlelsz vagy összességében lassúnak érzed a telefonod, menj végig a következő tippeken!

 

1. Indítsd újra az iPhone-od

 

Banálisnak hangzik, de lehet éppen ez nem jutott az eszedbe: az iPhone újraindításával kiürítheted az iPhone RAM-ját – ha az iPhone hirtelen lassúvá válik, és nem tudod kitalálni az okát, akkor első körben az iPhone újraindítása segíthet.

 

2. Bizonyosodj meg arról, hogy a legfrissebb iOS-t használod

 

Az Apple által kiadott legtöbb iOS-frissítés magával hoz némi teljesítménynövekedést is. Ez lehet csak egy kicsit jobb teljesítmény, vagy egy kisebb memóriakezelési optimalizálás, de ezek az apró változások idővel felhalmozódhatnak és észrevehetővé válhatnak.

Az iOS-frissítések manuális ellenőrzéséhez menj a Beállítások, majd az Általános menüpontba, és a Szoftverfrissítésre kattintva ellenőrizd, hogy az iOS legújabb verzióját futtatod-e. Wi-Fi hálózathoz kell csatlakoznod, miközben a készüléked töltőn van. Mivel a rendszerfrissítések telepítése eltarthat egy ideig, kiválaszthatod azt is, hogy az iPhone akkor telepítse-e a frissítést, amikor alszol.

Az egyetlen eset, amikor nem javasoljuk az iOS legújabb verziójára való frissítést, az, ha nagyon régi iPhone-od van. Az Apple ugyanis csak úgy tudja bevezetni az új, hardverigényesebb funkciókat, ha figyelmen kívül hagyja azok teljesítményre gyakorolt hatását a régi iPhone-okon.

 

3. Szerezz be egy gyorstöltő kábel kiegészítőt

 

Lehet, hogy nem is az iPhone-od lassúsága okozza számodra a legnagyobb szenvedést, hanem az, mire feltöltődik. Nos, az idő kincs, erre pedig szerencsére könnyen találsz megoldást egy gyorstöltő kábel beszerzésével, amely a közhiedelemmel ellentétben nem rontja az iPhone-od akksijának egészségi állapotát – erről bővebben ITT olvashatsz.

 

4. Néhány kiegészítő tipp a töltés felgyorsításához

 

gyorstöltő kábel

 

El a kezekkel az iPhone-tól töltés közben, ha azt szeretnéd, hogy az iPhone a lehető leggyorsabban töltődjön. Ha videókat streamelsz vagy játszol, miközben töltöd az iPhone-t, az akkumulátor sokkal lassabban töltődik, ezért ha teheted, hagyd érintetlenül legalább ilyenkor.

Még ha a képernyő alvó üzemmódban is van, a telefon akkor is dolgozik a háttérben, folyamatosan frissíti az alkalmazásokat, értesítéseket küld ki és bekapcsolja a képernyőt – mindezek pazarolják az akkumulátort. Ha azt szeretnéd, hogy iPhone-od gyorsabban töltődjön, a legjobb, ha kikapcsolod.

Ha nem akarod kikapcsolni az iPhone-t, de mégis szeretnéd, hogy gyorsabban töltődjön, bekapcsolhatod a repülőgépes üzemmódot, amely kikapcsol minden vezeték nélküli átviteli funkciót, például a mobiltelefont, a Wi-Fi-t és a Bluetooth-t, ráadásul gyorsan ki-be kapcsolhatod, ha mégis csekkolnád az értesítéseidet.

 

5. Nagytakarítás: Töröld le a felesleges fájlokat és adatokat

 

Az alkalmazások, a képek, a videók, a zene és a médiafájlok gyorsan felhalmozódnak az iPhone-odon, és lassítják azt. A rendszeres fájl-nagytakarítás segít az iPhone-odat tisztán és gyorsan tartani. Az alkalmazásokat, amiket már nem használsz, töröld le, és a képeket és videókat, amikre már nincs szükséged, mentsd le a számítógépedre.

 

6. Iktass be egy akkumulátor cserét

 

Az iPhone-ok akkumulátora idővel kopik még akkor is – vagy inkább attól függetlenül, ha nem alkalmazod a gyorstöltő kábel adta lehetőségeket. Az akkumulátor állapota pedig befolyásolhatja az iPhone teljesítményét. Ha az iPhone-od akkumulátora már nem töltődik fel rendesen, csökkent az egészségi állapota vagy érezhetően gyorsan lemerül, érdemes lehet cserélni egy Apple Store-ban vagy szervizben.

 

7. Kapcsold ki az összes olyan funkciót, ami nem szükséges

 

Az iPhone-okban sok olyan funkció van, amiket ritkán használunk, de amik mégis feltartják az erőforrásokat. Ilyenek például a háttérben futó frissítések, a lokációs szolgáltatások, a Siri és az iCloud szinkronizálás. Kapcsold ki azokat a funkciókat, amiket nem használsz, hogy az iPhone-od ne pazarolja az energiát rájuk.

 

8. Végső esetben: vegyél egy új iPhone-t

 

Lehet, hogy nem szívesen hallod, de néha jobb, ha búcsút mondasz a régi iPhone-odnak, és szimplán veszel egy újat. A mindössze egy-két generációval előrébb ugrás jelentős teljesítménynövekedést, valamint számos új, izgalmas szoftveres és hardveres funkciót kínálhat. Megjegyeznénk, hogy mivel az iPhone-ok sokkal hosszabb ideig megőrzik viszonteladási értéküket, mint az androidos készülékek, érdemes viszonylag gyakran eladni és frissíteni őket.

 

Ha az iPhone-od töltési sebessége a fő probléma, akkor itt az ideje, hogy beszerezz egy gyorstöltőt: IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass gyorstöltő kábel eszközünket!

 

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük