iPhone 14 Pro Max szilikon tok

Emlékszel még a repülőből kizuhant iPhone-ra? Ez történt vele végül

Spoiler: az iPhone-ok 99,9% nem élne túl egy ilyen mutatványt. A töréstesztek is bizonyítják, hogy bizony kell például az iPhone 14 Pro Max szilikon tok, hogy ezt elkerüld, akkor itt már be is szerezheted, ha Te is ezt a nem épp olcsó készüléket választottad:

 

Talán még emlékszel – hiszen mi is beszámoltunk róla – hogy idén januárban történt egy eset, amikor egy iPhone túlélt egy drámai zuhanást az Alaska Airlines járatáról, amikor egy hirtelen dekompressziós esemény során 16 000 láb mélyre zuhant a földre. Figyelemre méltó módon a készülék sértetlen és működőképes állapotban maradt a megpróbáltatás után. De milyen tényezők járultak hozzá a túléléshez a puszta szerencsén kívül és mi lett végül az iPhone sorsa? Most megnézzük és, ha Te egy drága új iPhone-t használsz és nem szeretnéd még csak hasonló kockázatnak sem kitenni, akkor nézd meg iPhone 14 Pro Max szilikon tok tippünket is fentebb.

 

Foglaljuk össze az eseményt: Az Alaska Airlines 1282-es járatán, röviddel a felszállás után egy nem használt kabinajtó leszakadt, ami hirtelen dekompresszióhoz vezetett. Az iPhone mellett más elektronikus eszközök és fejhallgatók is kiszívódtak a repülőgép burkolatán keletkezett nyíláson keresztül.

 

Az iPhone, egy tokkal felszerelt 14 Pro Max modell, 16 000 lábnyira zuhant le a gépről, mielőtt egy füves területen landolt volna. Később Sean Bates fedezte fel, aki a készüléket lezáratlanul találva előkereste az Alaska Airlines poggyászfelvételi elismervényét, és azonnal átadta azt a Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottságnak (NTSB).

A Wall Street Journal munkatársa, Joanna Stern, akit ez a csodás túlélés történet érdekelt, úgy döntött, hogy vizsgálatot folytat az ügyben.

Stern két okostelefonnal – egy iPhone 14-gyel és egy Samsung Galaxy S23-mal – végzett ejtési teszteket, különböző magasságból, tokkal és tok nélkül, egy füves felületre dobva őket. Meglepő módon mindkét telefon viszonylag sértetlenül, csak kisebb szennyeződésekkel és fűfoltokkal megúszta a 300 méteres zuhanást.

A jelenségre magyarázatot keresve Stern szakértőkhöz fordult, és a „végsebesség” fogalmába mélyedt.

Mark Rober, a NASA egykori gépészmérnöke elmagyarázta, hogy a magasságtól függetlenül egy zuhanó tárgy, például egy okostelefon, a légellenállás miatt eléri a maximális sebességet, amit végsebességnek neveznek. Rhett Allain, a fizika docense tovább magyarázta, hogy az okostelefonok tömegük, méretük és alakjuk miatt körülbelül 60 mérföld per óránál érik el a végsebességet.

Mindkét szakértő hangsúlyozta, hogy a füves leszállóhely hozzájárult a telefonok túléléséhez, mivel tompította a becsapódást és elősegítette a lassabb lassulást. Ha azonban a telefonok keményebb felületre, például járdára vagy úttestre zuhantak volna, a hirtelen lassulás valószínűleg súlyos károkat okozott volna.

Lényegében az iPhone túlélése a nagy magasságból történő zuhanás után a fizika alapelveit hangsúlyozza – konkrétan a végsebességet és a fű ütéselnyelő tulajdonságait. Ez az érdekes eset értékes betekintést nyújt a modern okostelefonok ellenálló képességébe és a váratlan zuhanások során a túlélőképességüket befolyásoló tényezőkbe.

Bár az iPhone túlélése az Alaska Airlines incidensében lenyűgöző volt, fontos megjegyezni, hogy a legtöbb iPhone nem járna ilyen jól hasonló körülmények között. Megfelelő védelem nélkül a készülékek törékeny üveg- és fémszerkezete miatt még kisebb esések esetén is sérülésre hajlamosak. Ezért erősen ajánlott egy hasonlóan tartós iPhone 14 Pro Max szilikon tok kiegészítőbe fektetni, mint amit itt is használtak. Az ilyen tokok extra ütéscsillapítást és ütésállóságot biztosítanak, jelentősen javítva annak esélyét, hogy az iPhone túlélje a véletlen leejtéseket vagy potenciálisan drága baleseteket, melyek a mindennapok során leselkednek rájuk.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te inkább elkerülnéd a lehetséges drága baleseteket, akkor szerezd be iPhone 14 Pro Max szilikon tok kiegészítőnket, ami már kapható a Tokok menüben.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük