iphone 14 plus tok

Menő iOS 17 funkciók, amiket az Apple be sem jelentett – Meztelenség szűrő, Automatikus SMS-takarítás és más

Ha épp az új 14-es iPhone széria valamely tagjának tulajdonosa vagy, akkor először is mindenképp gondoskodj például egy iPhone 14 Plus tok beszerzéséről, hogy biztonságban próbálhasd ki az új iOS 17 funkciókat:

 

Az Apple a hónap elején tartott WWDC konferencián bejelentette az iOS 17-et, a következő nagy iPhone-szoftverkiadást, amely idén ősszel érkezik az iPhone-odra. Az iOS 17 számos menő új funkcióval érkezik, amelyek a következő szintre emelik az iPhone élményt. Ráadásul annyi újdonság érkezik az iOS 17-be, hogy az Apple-nek nem is volt ideje mindent bejelenteni a bemutató során. Szerencsére azonban már elég sokat tudunk az Apple közelgő frissítéséről, és íme néhány új “titkos” funkció, amit imádni fogsz (és egy iPhone 14 Plus tok ajánlás is, hogy biztonságban várd az újításokat).

 

Még Privátabb lesz a Fotók alkalmazás

 

Kétségtelen, hogy a Fotók alkalmazás már most is eléggé biztonságos. Nemcsak az összes privát fényképét tárolhatjuk biztonságosan és rejthetjük el a Face ID vagy a Touch ID mögé, hanem engedélyt is kell adnunk minden olyan alkalmazásnak, amely hozzáférést szeretne kapni a fotóinkhoz.

Az iOS 17-tel azonban az Apple egy lépéssel továbbviszi a Fotók alkalmazás biztonságosságát. Mostantól megkérdezi, hogy beleegyezel-e abba, hogy az alkalmazások továbbra is hozzáférhessenek a fotóidhoz. Ahogy azt Ben Geskin Twitter-felhasználó észrevette, az iOS 17 néhány hónap elteltével emlékeztetni fog, ha egy alkalmazás még mindig hozzáfér a teljes fotótáradhoz, és megkérdezi, hogy továbbra is engedélyezed-e a teljes hozzáférést, vagy korlátozni akarod az alkalmazás hozzáférését.

 

Még könnyebb vizuális keresés

 

A vizuális keresés egy igazán klassz funkció, amelyet az Apple az iOS 15-ben vezetett be. Ha még nem tudsz róla, a Visual Lookup automatikusan átvizsgálja a fotóidat, és lehetővé teszi, hogy a fotón lévő konkrét objektumok kiválasztásával további információkat tudj meg róluk.

Segítségével például többet tudhatsz meg ikonikus nevezetességekről, különböző állatfajtákról, virágokról, növényekről vagy akár szobrokról és műalkotásokról. Az iOS 17-tel az Apple kibővíti ezt a funkciót, így már recepteket is kereshetsz egy ételről készült fotóról, sőt, videókban is találhatsz kereshető objektumokat. Csak meg kell állítani egy videót, és máris kiválaszthatsz bármelyik egyértelmű tárgyat, és további információkat kaphatsz róla.

 

A privát Safari ablakaid mostantól tényleg privátak lesznek

 

Ha a Safari privát lapjainak használatával keresel valamit, akkor nagy valószínűséggel nem szeretnéd, ha bárki is tudna róla.

Nos, mostantól az iOS 17 segítségével még privátabbá teheted a privát böngészést. A szoftverfrissítéssel bevezetik a privát lapok zárolásának lehetőségét. A zárolást csak Face ID vagy Touch ID segítségével tudod majd feloldani, így a privát böngészési munkameneted rajtad kívül senki más számára nem lesz elérhető.

 

A jelszavaidat megoszthatod a családoddal

 

Előfordul, hogy meg akarsz osztani egy jelszót a családtagjaiddal, hogy hozzáférhessenek egy streaming szolgáltatáshoz vagy más platformokhoz, amelyeket megosztanáé velük. Mostantól az iOS 17-ben az iCloud Keychain segítségével ezt minden eddiginél egyszerűbben teheted meg. Ezzel az új funkcióval megoszthatod a jelszavakat vagy jelszókulcsokat a kapcsolataiddal. A csoportban mindenki megoszthatja majd a saját jelszavait másokkal, és frissítheti ezeket a jelszavakat, ha esetleg módosítani kell őket.

 

Automatikus eltakarítás funkció a már nem szükséges SMS-ekre

 

Manapság a legtöbb platform kéri, hogy kétfaktoros hitelesítési módszert használjunk, így fiókjaink akkor is biztonságban maradnak, ha valaki megszerezné jelszavunkat.

Bár a 2FA használata a fiókok védelme érdekében manapság elengedhetetlen, az ellenőrző kódokat tartalmazó üzenetek vagy e-mailek hamar bosszantóvá válhatnak. Arról nem is beszélve, hogy ez felesleges üzenetekkel tölti meg a postaládádat. Az Apple tisztában van ezzel, ezért vezet be egy új funkciót, az Automatikus tisztítást. Ez a funkció automatikusan megszabadul minden olyan üzenettől az Üzenetek alkalmazásban vagy e-mailtől a Mailben, amelyben bármilyen ellenőrző kód van, így néhány érintéssel megtisztítja a postaládádat.

 

Nincs több kéretlen fotó

 

Az Apple tudja, milyen bosszantó lehet, ha olyan képeket kapunk, amelyeket valójában sosem akartunk (khm… igen, akár pucér fotókat is), ezért a vállalat bevezet egy meztelenség-szűrőt. Az Apple elmagyarázza, hogy ez a szűrő a meztelen fotókat és videókat vizsgálja, amikor csak megkapod őket. Az iPhone beolvassa a fotókat, és azonosítja, hogy a privát testrészek fedve vannak-e. És mik azok a privát testrészek? Nos, az Apple szerint minden, amit általában fehérnemű vagy fürdőruha takar, privát testrésznek számít majd.

Ha az iPhone úgy gondolja, hogy a képen vagy videón explicit tartalom látható, előzetesen üzenetet küld, amelyben tájékoztat, hogy a fénykép érzékeny lehet, és lehetővé teszi, hogy eldönthesd, meg akarod-e nézni vagy sem. Nem csak ezt, hanem néhány javaslatot is ad, hogy mit tehetsz, ha nem szeretnéd az ilyen tartalmakat.

 

Maradj velünk, mert hamarosan további titkos iOS 17 funkciókat is bemutatunk! Te mit szólsz az újításokhoz?

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass Case 2.0 iPhone 14 Plus tok és más készülékekhez tervezett iPhone-kiegészítőinket értékes telefonod tökéletes védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük