iphone 14 plus tok

5 gyakori hiba, amit szinte minden iPhone-os elkövet – Te ne tedd

A nulladik, és egyben egyik legvégzetesebb hiba, ha nem véded az iPhone-odat megfelelően! Mielőtt rátérnénk a többire, először is mindenképp gondoskodj például egy iPhone 14 Plus tok beszerzéséről, hogy jelenlegi iPhone-od még jó sokáig bírja:

 

Az iPhone-t nem lehet nagyon rosszul használni. Kiveheted a dobozból, és nagyjából úgy használhatod, ahogy akarod. Ha azonban nem tudod, mit csinálsz, valószínűleg sok iPhone-oshoz hasonlóan elkövetsz néhány hibát, amiket jobb, ha elkerülsz. Ha a lehető legjobban szeretnéd használni az iPhone-odat, íme 5 hiba, amit mindenképpen el kell kerülnöd. És egy iPhone 14 Plus tok tipp is, mert az iPhone-od védelmének hiánya az egyik legnagyobb.

 

Hagyod, hogy az Apple mindent tudjon rólad

 

Amint először bekapcsolod az iPhone-t vagy egy nagy szoftverfrissítés után vagy, az iPhone megkérdezi, hogy meg akarsz-e osztani néhány adatot az Apple-lel, hogy segíts neki a termékek fejlesztésében. Bár alapvetően teljesen rendben van, ha meg akarod osztani ezeket az adatokat a céggel, néhányan inkább hagynánk, hogy az Apple maga találja meg a módját, hogyan javítsa termékeit és szolgáltatásait.

Ha elkövetted azt a “hibát”, hogy megosztottad az adataidat az Apple-lel, itt van, hogyan tilthatod le.

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess lefelé, és koppints az Adatvédelemre.
  • Görgess le az aljára, és koppints az Analytics & Improvements (Elemzések és fejlesztések) pontra.
  • Távolíts el minden olyan opciót, amelyet szeretnél. Kezdetnek javasoljuk az iPhone & Watch Analytics és az iCloud Analytics megosztásának letiltását, de általános szabályként minél kevesebbet osztasz meg, annál jobb.

 

Nem töltöd megfelelően

 

Az akkumulátor élettartama az iPhone legfontosabb jellemzője, ezért fontos, hogy a a lehető leghosszabb ideig bírja. Számos módja van annak, hogy maximalizáld az iPhone akkumulátor élettartamát, de a legegyszerűbb, ha megfelelően töltöd az iPhone-t. Mit értünk ez alatt?

Először is – ez meglepő lehet egyeseknek – ha lehet, ne használd az iPhone-t töltés közben. Emellett próbáld meg az iPhone-t egy jó hőmérsékletű helyiségben tölteni. Ha az iPhone túlságosan felmelegszik, akár azért, mert használod, akár csak az időjárás miatt, automatikusan leáll a töltés. Nem csak ez, de ha ez túl gyakran történik, az iPhone akkumulátora gyorsabban kezd el öregedni.

Hasonlóképpen használhatod az optimalizált akkumulátortöltést is, így az iPhone akkumulátora nem öregszik olyan gyorsan. Ehhez a Beállítások > Akkumulátor > Akkumulátor állapota és töltés menüpontra kell menned, és engedélyezned kell az Optimalizált akkumulátortöltést.

 

Bekapcsolva hagyod az AirDropot

 

Az AirDrop kétségtelenül szuper praktikus funkció a fájlok és fényképek megosztásához a barátokkal és a családdal, vagy akár csak a többi Apple-eszközzel. Az AirDrop állandó bekapcsolva tartása azonban nem jó ötlet. Először is, feleslegesen fogyasztja az akksit. Másodszor, és ami a legfontosabb, saját magadat teszed ki veszélynek.

Számos jelentés szólt arról, hogy az AirDropot arra használták, hogy privát információkat szivárogtassanak ki, rosszindulatú szoftvereket telepítsenek, sőt, még a felhasználó iPhone-ját is megpróbálták irányítani.

Remélhetőleg a legrosszabb forgatókönyv az lenne, hogy valaki megoszt Veled egy idegesítő mémet, de miért kockáztatnád meg? Különösen, ha éppen nem használod az AirDropot.

 

Nem kezeled megfelelően a tárhelyed

 

Ma az összes legújabb iPhone legalább 128 GB tárhellyel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy számtalan fényképet, videót és alkalmazást tárolhatsz a készülékeden elvileg gond nélkül.

Ha azonban nem vigyázol, előfordulhat, hogy csak haszontalan fájlokkal, képekkel és olyan alkalmazásokkal töltöd meg a tárhelyet, amelyeket már nem igazán használsz. Íme, hogyan kezelheted iPhone-od tárhelyét:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess lefelé, és koppints az Általános menüpontra.
  • Válaszd ki az iPhone tárhelyet.
  • Eltarthat egy darabig, de látni fogod az iPhone tárhelyének aktuális állapotát, azt, hogy milyen típusú fájlok használnak több tárhelyet, és azoknak az alkalmazásoknak a listáját, amelyek a legtöbb tárhelyet foglalják az iPhone-odon.

Ezen információk birtokában nyugodtan törölhetsz minden olyan alkalmazást, amelyet nem használsz, és megszabadulhatsz azoktól a fájloktól, amelyekről tudod, hogy már nincs szükséged rá. Emellett néhány tippet is láthatsz az iPhone-odhoz, amelyek segítenek a tárhely kiürítésében.

 

Bezárod az appjaidat

 

Akár hiszed, akár nem, már régen elmúltak azok az idők, amikor azt hittük, hogy folyamatosan be kell zárnunk az alkalmazásokat, hogy az iPhone-unk hatékonyabban működjön. Manapság az összes megnyitott alkalmazást közvetlenül az App Switcherben tarthatod, és ez nem befolyásolja az iPhone teljesítményét vagy az akkumulátor élettartamát.

Ezzel szemben az alkalmazások manuális bezárása, majd újbóli megnyitása azt eredményezi, hogy az iPhone nagyobb erőfeszítéseket tesz az alkalmazások megnyitásához, ami azt jelenti, hogy több energiát fogyaszt, és csökkenti az akkumulátor élettartamát. Miután abbahagytad egy alkalmazás használatát, nyugodtan hagyd, hogy az iPhone gondoskodjon a továbbiakról.

 

Köszönjük a figyelmed! Kerüld el az iPhone-od betörésének végzetes hibáját is: ehhez IDE kattintva beszerezheted prémium iGlass Case 2.0 iPhone 14 Plus tok és más készülékekhez tervezett iPhone-kiegészítőinket értékes telefonod tökéletes védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük