iphone 15 üvegfólia

Jó hír a nagy elhagyóknak: jöhet az AirTags 2 3D-s precíziós kereséssel, új akksival és sok mással

Oké-oké, mostmár mindenkit az iPhone 15 széria (és az iGlass iPhone 15 üvegfólia, ugye?!) izgat, de azért ne feledkezzünk meg arról sem, hogy nem az iPhone az egyetlen termék az Apple tarsolyában. Amíg szorgosan dolgozunk az iPhone 15 üvegfólia termékünkön, mesélünk egy kicsit arról is, hogy a pletykák szerint az Apple nyomkövető eszköze, az AirTags folytatását már jövőre láthatjuk. S bár még nem tudni pontosan, hogy mit hozhat a második generációs AirTags, néhány találgatás már most is előkerült.

Ming-Chi Kuo elemző megosztott egy előrejelzést, amely szerint az “AirTag 2” várhatóan 2024 végén kerül tömeggyártásba. Mivel Kuo mély kapcsolatokkal rendelkezik az Apple ellátási láncán belül, valószínű, hogy ezt úgy határozta meg, hogy összerakott néhány darabot az alapján, hogy az Apple milyen típusú alkatrészek beszerzésén dolgozik a beszállítóitól. Kuo azt is előrevetítette, hogy az új “AirTag 2” valamilyen egyedi “térbeli számítástechnikai” integrációt kínál majd az Apple Vision Pro-val, amelynek a megjelenés idejére már a piacon kell lennie.

Nem teljesen világos, hogy Kuo mit ért ezalatt, de az egyik lehetőség az lenne, hogy a Vision Pro viselése közben a Precision Finding segítségével egy elveszett AirTag felé lenne irányítható. Bár ez a ma elérhető AirTag-ekkel valamennyire lehetséges lenne, a Precision Finding jelenlegi verziója csak egy kétdimenziós mezőben működik: az iPhone meg tudja mondani, hogy milyen messze van az AirTag, és balra/jobbra navigációs utasításokkal meg tudja mutatni, de nem tud igazán pontosan navigálni. Egy másik kiszivárogtató, a LeaksApplePro azt írta, hogy egy új “AirTag 2” “3D Precision Finding” funkciót kínálhat, de hozzáteszi, hogy ez legalább 2025-ig nem fog megjelenni.

Ami az időzítésnél is fontosabb, hogy a “3D Precision Finding” igényel-e hardverfrissítést az AirTaghez. Végül is, ha valaha is próbáltál már keresni egy AirTag-et, amely az otthonod egy másik emeletén veszett el, mint ahol éppen keresed, akkor biztosan rájöttél, hogy az iPhone tudja, hogy egy AirTag milyen messze van feletted vagy alattad – csak nem irányít, hogy felfelé vagy lefelé menj a kereséshez. Az új “AirTag 2” viszont egy nagyobb teljesítményű lokátorchippel rendelkezhet, amely még pontosabb helymeghatározást tesz majd lehetővé.

Az iPhone már évek óta támogatja a kiterjesztett valóságot, ezért meglepő volt, hogy az AirTag nem kínál ilyen “kamerán keresztüli” képességet a eltűnt AirTag megtalálásához. Az AirTag megjelenését megelőző pletykák azt sugallták, hogy az AR szerepet fog benne játszani, az iOS-ben található kód még egy virtuális lufira is utalt, amely megjelenik, hogy segítsen a felhasználóknak megtalálni az elveszett AirTaget. Sajnos, amikor az AirTag végül megjelent, az iPhone Precision Finding funkciója csak alapvető irányt és távolságot adott meg, ami arra utal, hogy az Apple eredeti AirTagjében lévő U1 chip nem rendelkezett olyan szintű pontossággal, amely lehetővé tette volna az AR funkciók pontos működését.

 

Mi a helyzet a teljesítménnyel?

 

Tavaly év eleje óta hallottuk, hogy az Apple egy új “U2” chipet fejleszt, amely az AirTagek következő generációját táplálhatja. Júniusban az erről a chipről szóló jelentések új életre keltek, amikor Kuo azt sugallta, hogy az iPhone 15-ös termékcsalád egy új UWB chipet vagy gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt kap a Vision Pro-val. Kuo szerint ez az új chip egy fejlettebb 7 nanométeres (7 nm) gyártási eljárással készülne, ami javítaná a teljesítményt és csökkentené az energiafogyasztást.

Egy ilyen sebességfejlesztés lehet a kulcsa annak, hogy az AR-alapú precíziós keresés megfelelően működjön, mivel a kulcskérdés nem a jel pontossága, hanem inkább az, hogy milyen gyakran frissíthető az információ, miközben az iPhone-nal mozogsz. És amellett, hogy a 7 nm-es chip gyorsabb teljesítményt nyújt, ami ezt lehetővé tenné, kevesebb energiát is fogyasztana, ami talán azt is eredményezné, hogy az “AirTag 2” hosszabb ideig bírja egyetlen akkumulátorral, vagy kisebb akkumulátor használatával csökkenthetné az AirTag méretét. Ez akár arra is elég lehet, hogy olyan RF-üzemű AirTageket hozzon el nekünk, amelyek az otthoni Wi-Fi-n keresztül tölthetők.

 

Neked van AirTaged, vagy tervezed a beszerzését? Írd meg, mit gondolsz, miközben várjuk az iPhone 15-öt és az iPhone 15 üvegfólia termékeinket, hiszen ez is ugyanolyan izgalmas téma, nemde?

 

Kövess minket, mert hamarosan megjelenik a várva-várt iPhone 15 széria és vele együtt az iPhone 15 üvegfólia kiegészítőnk is!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük