iphone 15 üvegfólia

Segítség az újévi fogadalmadhoz: ezekkel a szokásokkal csökkenthetsz a képernyőidődön

A kijelző időt ugyan érdemes csökkenteni, de ez nem jelenti azt, hogy betört kijelzőt kellene nézned akkor, amikor mégis iPhone-ozol! Szerencsére ebben segítenek kiegészítőink, mint például a népszerű iPhone 15 üvegfólia:

 

 

A mai digitális korban a képernyő előtti idő csökkentésének fontosságára vonatkozó tudatosság általánossá vált. Ez nem kizárólag az iPhone-ra vonatkozik, hanem minden digitális eszközre, így a táblagépekre, okostelefonokra, számítógépekre, sőt még a televíziókra is. A képernyőidő bevezetése az Apple által 2018-ban az iOS 12-vel, mint szülői felügyeleti funkció, ráirányította a figyelmet a kérdésre. Az eszközökön eltöltött jelentős mennyiségű idő tanúsága ébresztőként szolgált, ami a következmények megalapozottabb megértését és a proaktív megközelítést sürgette azok kezelésére. Most ehhez adunk néhány hasznos évindító tippet és mutatunk egy iPhone 15 üvegfólia tippet is azért, hogy mégsem törött képernyőn töltsd a magadnak megengedett időt.

A túlzott képernyőidő mind a fizikai, mind a mentális egészséget megterheli, ami a szem megerőltetésében, fejfájásban és megzavart alvási szokásokban nyilvánul meg. A hosszú ideig tartó ülőmunka hozzájárul a megnövekedett egészségügyi kockázatokhoz, beleértve az elhízást, a szív- és érrendszeri betegségeket, a szorongást és a depressziót.

Ezen túlmenően a képernyő előtt töltött idő csökkenti a társadalmi interakciókat és akadályozza az interperszonális készségek fejlődését, különösen a gyermekek esetében. Bár a képernyőalapú tevékenységektől való szabadulás szinte lehetetlen, a képernyőidő felelősségteljes kiegyensúlyozására szándékos erőfeszítéseket lehet tenni. Íme hét gyakorlati tipp a felnőttek számára, hogy visszanyerjék a képernyőidő feletti kontrollt.

 

A fehér pont csökkentése

 

Fontold meg, hogy csökkented az iPhone-odon az élénk színek intenzitását a “Fehér pont csökkentése” funkció segítségével. A Beállítások > Hozzáférhetőség > Kijelző és szövegméret menüpontban található opció lehetővé teszi a színek intenzitásának csökkentését, enyhítve ezzel a képernyő általános fáradtságát.

 

Értesítési beállítások kezelése

 

Az állandó értesítések zavaróak lehetnek. Vedd át az irányítást az értesítési beállítások kezelésével a Beállítások > Értesítések menüpontban. Az értesítéseknek az alapvető alkalmazásokra és a kiemelt fontosságú figyelmeztetésekre való korlátozása segít minimalizálni a telefon gyakori ellenőrzésére való késztetést.

 

Tegyél be időzítőt

 

Munkaidőben állítgass be szándékos időzítőket 10-15 perces szünetekre. Használd ezt az időt arra, hogy kipihend a szemed és az elméd, kapcsolatot teremts a barátaiddal vagy a családoddal, és esetleg tegyél egy rövid sétát. Ezek a szünetek hozzájárulnak az energia feltöltéséhez és a termelékenység fokozásához.

 

Távolítsd el a munkahelyi e-maileket a telefonodról

 

Hívd ki magad arra, hogy távolítsd el a munkahelyi e-mailjeidet a telefonodról. A munkaidő utáni munkahelyi e-mailek ellenőrzése gyakran vezet felesleges stresszhez. Ennek a szokásnak a megszüntetése jelentősen növelheti az általános boldogságot.

 

Telefonmentes zónák létrehozása

 

Alakíts ki otthonodban meghatározott “telefonmentes zónákat”, kezdve olyan területekkel, mint a fürdőszoba, az ágy és a vacsoraasztal. Idővel ez a gyakorlat csökkenti azt a reflexet, hogy feleslegesen nyúlj a telefonod után, ami potenciálisan javítja az alvási szokásokat, és lehetővé teszi, hogy zavartalanul megörökítsd a pillanatokat.

 

Kerüld a képernyőket evés közben

 

Törd meg a képernyők használatának szokását étkezés közben. Képzeld el, hogy a reggeli kávét vagy a reggelit telefon nélkül élvezed. Ezt az időt használd arra, hogy teljes mértékben a partneredre vagy a családodra koncentrálj. A “nincs tévézés vacsora közben” szabály bevezetésével létrejöhetnek a közös kapcsolat pillanatai, zavaró tényezők nélkül.

 

Legyen ez egy csoportos erőfeszítés

 

Ahelyett, hogy pusztán a képernyőidőre vonatkozó szabályokat érvényesíted, vegyél részt olyan tevékenységekben a családoddal és a barátaiddal, amelyek nem tartalmaznak képernyőt. Legyen szó akár egy könyv elolvasásáról, kézműves foglalkozásról vagy egy új készség közös elsajátításáról, a képernyő előtt töltött idő közös tevékenységekkel való helyettesítése elősegíti az önfejlesztést és a kötődést.

 

Ne feledd, hogy a képernyőidő csökkentésének valódi előnyei attól függnek, hogy a megnyert időt hogyan használjuk fel. Lépj kapcsolatba szeretteiddel, vegyél részt fizikai tevékenységekben, olvass, játssz társasjátékot, vagy tervezz kirándulásokat. A képernyő kikapcsolása csak az első lépés; a kiegyensúlyozottabb, teljesebb és egészségesebb életmódhoz vezető szokások ápolása elengedhetetlen.

 

 

Köszönjük a figyelmed! Szerezd be a webshopon iPhone 15 üvegfólia és más üvegfólia kiegészítőinket, ha nem betört kijelzőt nézegetnél, főleg nem az új iPhone-odon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük