iphone 15 pro tok

Visszatérhet a Touch ID az iPhone 16-ban?

Ha Te épp az idei szériát szerezted be, akkor lehet, hogy nem izgat a 16-os, inkább gondoskodj új telefonod védelméről egy iPhone 15 Pro tok kiegészítővel:

 

Bár úgy tűnik, hogy az Apple nem nézett hátra, mióta 2017-ben megjelent a Face ID az iPhone X-ben, azóta számos olyan pletyka keringett, hogy az Apple fontolgatja a Touch ID hitelesítéshez való visszatérést egy kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelő formájában. Ezek a hírek szinte minden évben felbukkannak – és általában ugyanolyan következetesen tévesek. Minden új iPhone-család továbbfejlesztett Face ID-érzékelővel érkezik – és a Touch ID-t nem látjuk. Furcsa, de a pletykák megcsappanni látszanak a Touch ID-vel kapcsolatban a jövő évi iPhone 16-os termékcsaládban, lemondva arról, hogy az Apple valaha is visszaadja azt bármilyen formában. Úgy tűnik azonban, hogy legalább egy forrást mégis elkezdett foglalkoztatni a kérdést – olvass tovább, hogy megtudd, mire jutott. Ha pedig inkább az idei széria izgat, mert nemrég szerezted be, akkor egy iPhone 15 Pro tok kiegészítőt is mutatunk.

Mint arról a MacRumors beszámolt, egy jól ismert Weibo-forrás olyan információkat osztott meg, amelyek szerint az iPhone 16 nem csak, hogy nem kap Touch ID-t, de az Apple lényegében nyugdíjazta az iPhone ujjlenyomat-hitelesítési funkciójához szükséges chipek létrehozásához használt berendezések nagy részét.

Míg az Apple a belépőszintű és középkategóriás iPadeken áttért az oldalsó gombos Touch ID érzékelőre, az Apple kínálatában az egyetlen iPhone, amely még mindig rendelkezik ujjlenyomatos hitelesítéssel, a harmadik generációs iPhone SE, és ez kizárólag azért van, mert megtartotta az iPhone 8 régimódi home gombját – egy olyan dizájnt, amely legalább hat éve nem volt jellemző. A jelenlegi iPhone SE valószínűleg az utolsó modell, amelyet előlapi Home-gombbal látunk; a legújabb pletykák szerint a következő generációs iPhone SE 4 Face ID funkcióval fog rendelkezni, de még ha az Apple nem is megy ilyen messzire, valószínűleg az Apple modern iPhone-jaihoz jobban hasonlító dizájnt fog alkalmazni, ami azt jelentené, hogy az iPad, iPad Air és iPad mini modellekhez hasonló, oldalsó gombos Touch ID érzékelőre vált.

A legtöbb megbízható elemző és kiszivárogtató úgy tűnik, már lemondott arról, hogy a Touch ID bármilyen formában visszatérjen. Az utolsó jelentés erről 2021 elején volt, amikor a Bloomberg Mark Gurman úgy vélte, hogy az iPhone 13 inkább egy “iPhone 12S” lesz, és elfogadja a kijelzőbe épített ujjlenyomat-érzékelőt, amelyen az Apple a pletykák szerint már régóta dolgozik. Gurman és mások akkori jelentései szerint ez az új érzékelő nem váltotta volna fel a Face ID-t, hanem inkább kiegészítette volna azt, mint alternatív hitelesítési módszert, amely olyan helyzetekben hasznos, amikor a Face ID esetleg nem lenne praktikus – ez a lépés a COVID-19 járvány napjaiban lett volna érthető.

Ez soha nem történt meg, de valószínűleg nem azért, mert nem próbálkoztak. Számos bizonyíték van arra, hogy az Apple dolgozott a technológián – de végül valószínűleg nem tudta a saját magas elvárásainak megfelelően működésre bírni. Azóta egy hangot sem hallottunk a minderről, ami megerősíti a jelentéseket, miszerint a projektnek vége. Ehelyett az Apple arra összpontosított, hogy a Face ID fejlesztésével csökkentse a Touch ID érzékelő szükségességét. Ez nem jelenti azt, hogy nem elképzelhetőek olyan helyzetek, amikor a Touch ID hasznos lehet, de az iPhone minihez hasonlóan valószínűleg erre sincs elég kereslet ahhoz, hogy az Apple a fejlesztésébe fektetett költségeket igazolja – még ha feltételezzük is, hogy megbízhatóan és biztonságosan működne.

Az még a sors kérdése, hogy az iPhone SE 4 kap-e Face ID-t – a költséges True Depth kamera és érzékelő hardver miatt ez valószínűleg túl nagy kihívást jelentene egy pénztárcabarát iPhone esetében.

Te örülnél, ha visszatérne valamilyen formában a Touch ID, vagy teljesen meg vagy elégedve a Face ID-vel?

 

 

Köszönjük a figyelmed! Ha épp idén váltottál iPhone-t, akkor nézz körül a webshopon iPhone 15 Pro tok és egyéb kiegészítőinkért jelenlegi készüléked védelméhez.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük