iPhone 14 Plus átlátszó tok

Az új iPhone SE megkaphatja a Dinamikus szigetet a notch helyett

Neked is bejött az új SE-t várhatóan inspiráló iPhone 14, annyira, hogy épp ezt a szériát választottad? Nálunk minden modellhez találsz kiegészítőket, nézd meg például az egyik legnépszerűbbet, ami az iPhone 14 Plus átlátszó tok:

 

Borítókép: Majin Bu

 

Az okostelefonok folyamatosan fejlődő birodalmában az Apple közelgő iPhone SE-je jelentős felhajtást generál. Bár a 2025-ös megjelenés várható, a mendemondák arra utalnak, hogy ez az iteráció talán jobban igazodik az Apple zászlóshajó iPhone-családjához, mint elődei. A találgatások szerint az iPhone SE az alap iPhone 14 formatervét tükrözheti, egészen az olyan finomságokig, mint a beágyazott akkumulátor és az OLED-kijelző elfogadása. A legújabb hírek pedig a Dynamic Island átvételéről is szólnak – olvasd el a fejleményeket és nézd meg iPhone 14 Plus átlátszó tok tippünket is, ha Te már elköteleződtél a 14-es széria mellett és inkább a nagyobb iPhone-ok felé húz a szíved.

Lehetséges, hogy az Apple születőben lévő 5G-s modemchipjének tesztalkalmazásaként szolgálhat. Azonban a közelmúltbeli jelentések, amelyek az Apple-nek az új modemchip kifejlesztésével kapcsolatos kihívásait jelzik, árnyékot vetnek erre az állításra.

Ha a következő iPhone SE valóban a 2025-ös iPhone 14 stílusát tükrözi, akkor ez illeszkedik az Apple hagyományához, miszerint körülbelül 2,5 éves dizájnt alkalmaz a kedvező árú iPhone-ok esetében. Korábbi példák közé tartozik az iPhone SE (2016), amely az iPhone 5s (2013) dizájnján alapul, valamint az iPhone SE (2020), amely vizuálisan megegyezik az iPhone 8-cal, és az iPhone 11-es termékcsaládból származó, továbbfejlesztett A13-as chipet tartalmaz.

Míg a szokásos minta azt diktálta volna, hogy a 2022-ben kiadott iPhone SE a 2019-es iPhone 11 dizájnját vegye át, ez egy átmeneti frissítésként szolgált, amely az 5G-támogatás bevezetésére összpontosított a megfizethető árú iPhone-ban.

Figyelembe véve az iPhone 14 2022-es megjelenését, egy hasonló dizájnnal rendelkező, 2025 elején megjelenő iPhone SE megfelel a precedensnek. A spekulációk az iPhone SE-ben az arcazonosító elfogadását is körülveszik, eltérve a korábbi feltételezésektől, miszerint a belépőszintű iPadekhez hasonló, oldalsó gombos Touch ID-t használnak.

Vannak további pletykák, amelyek az iPhone 14 dizájnján túlmutató potenciális fejlesztésekre utalnak. Ezek a kisebb, de lényeges változtatásoktól, mint például az USB-C porttól az olyan szokatlanabb kiegészítésekig terjedhetnek, mint például az Apple többcélú Action Buttonja. Bár kezdetben kizárólag az iPhone 15 Pro termékcsaládra vonatkozott, a várakozások szerint ez a funkció az egész iPhone 16 családra kiterjed majd, beleértve potenciálisan a 2025-ös iPhone SE-t is.

Egy friss pletyka a kiszivárogtató Majin Bu-tól azt sugallja, hogy az iPhone SE elfogadhatja a Dynamic Island dizájnt, ami hasonlít a közelgő iPhone 16-ra. Bár ennek a pletykának a megbízhatósága bizonytalan, nem teljesen valószínűtlen, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy mire az iPhone 16 debütál, a notch már a múlté lehet.

A Dynamic Island dizájn esetleges elfogadása összhangban lehet azzal, hogy az Apple vonakodik újra bevezetni a bevágást, egy olyan elemet, amelytől a legutóbbi dizájnokban eltávolodott, és aktívan ösztönözte a fejlesztőket.

Egy másik érdekes szempont az Apple 2025-ös iPhone-családjának dizájnbeli egységessége. A legújabb jelentések szerint a kameraelrendezésben lehetséges a függőleges elrendezéshez való visszatérés, hasonlóan az iPhone 12-hez. Még a kamera dudorának iPhone X/XS stílusú pillérelrendezéséről is vannak spekulációk.

A Majin Bu által megosztott renderelések egy egykamerás iPhone SE-t képzelnek el ebben az elrendezésben, ami megegyezik a közelgő iPad Air rendereléseivel. Ez része lehet az Apple stratégiájának, hogy egységesebb dizájnnyelvet hozzon létre az egész iPhone-családban, a kedvező árú modellektől a zászlóshajókig.

Míg az Apple jellemzően élen jár a dizájninnovációban, úgy tűnik, hogy az iparágban szélesebb körben is az egységes esztétika irányába mutat a trend. Még a Samsung is közös dizájnnyelvet alkalmaz a Galaxy telefonjain, elősegítve az egység érzését az okostelefon-családon belül.

Az iPhone SE hagyományosan régebbi formaterveket használt az Apple átmeneti fázisaiban. Azonban az iPhone 12 óta egységes dizájnnal a 2025-ös iPhone SE eltérést jelenthet ettől a mintától. Hacsak nem történnek lényeges változások az iPhone 16 termékcsaládban, ami nem tűnik valószínűnek, ez egy olyan úttörő váltást jelentene, ahol az Apple több mint négy évig fenntartja ugyanazt a dizájnt, ami az iPhone történetében először fordul elő.

 

Köszönjük a figyelmed! Ha Te már elkötelezted magad az iPhone 14 széria mellett, akkor fedezd fel a webshopon iGlass iPhone 14 Plus átlátszó tok és más kollekcióinkat is!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük