iphone 13 pro üvegfólia

Lehet-e még drágább az iPhone 15 Pro Max? Ezt mondják az elemzők

Ha megvédenéd jelenlegi csúcsminőségű iPhone-odat, amíg az új megjelenésre vársz, először is csapj le például egy iPhone 13 Pro üvegfólia kiegészítőre:

 

Ahogy az Apple már javában készül arra, hogy a jövő hónapban tömeggyártásba küldje iPhone 15-ös termékcsaládot, egy új jelentés szerint a legnagyobb zászlóshajó modellje ezúttal (még) drágább lehet. Jeff Pu, a Haitong International elemzője szerint az Apple a várható szeptemberi megjelenést követően mintegy 84 millió iPhone-t készül gyártani a teljes termékcsaládban, hogy a 2023-as év utolsó hónapjait lefedje. Ugyanebben a befektetőknek szóló jegyzetben Pu azt is megjósolja, hogy az iPhone 15 Pro Max az elődjénél magasabb áron fog elkelni az Apple által idén várhatóan belepakolt extra funkciók miatt. Nézd meg, mennyi is lehet az annyi és nézd meg iPhone 13 Pro üvegfólia tippünket is, ha elrettent az ár és inkább még jelenlegi készüléked biztosítanád be.

 

Az iPhone Pro és az iPhone Pro Max legtöbbször csak a méretben különbözött, illetve a nagyobb modell hosszabb üzemidőt kínált, egyszerűen azért, mert nagyobb akkumulátornak volt hely. Az egyetlen kivétel ez alól a trend alól 2020-ban volt, amikor az iPhone 12 Pro Max nagyobb érzékelővel és 2,5X-es teleobjektívvel különült el a kisebb testvérében lévő 2X-es objektívvel szemben. Az Apple azonban a következő évben korrigált az iPhone 13 Pro modellekkel, amelyek ugyanazt az érzékelőt és egy 3X teleobjektívet fogadtak el a 6,1 hüvelykes és a 6,7 hüvelykes változaton is – és ennek megfelelően az iPhone 13 Pro-nál egy érezhetően nagyobb kameradudorral. (Ehhez nézd meg iPhone 13 Pro üvegfólia kiegészítőnket is lejjebb).

 

Idén azonban az iPhone 15 Pro Max még egyel előrébb léphet, mivel a hírek szerint ez lesz az egyetlen modell, amely idén új periszkóp lencserendszert kap. Ez még nagyobb előnyt biztosít majd  az optikai zoomolási képességek terén, valószínűleg legalább 6X-os lesz, míg az iPhone 15 Pro megtartja az Apple iPhone 14 Pro modellekben is megtalálható 3X-os lencsét.

Valószínűleg ez lesz az egyetlen különbség a kettő között, de a Pu szerint ez elég lehet ahhoz, hogy igazolja az iPhone 15 Pro Max magasabb árcéduláját, ami más szempontból is költségesebb lehet az Apple számára. Az Apple várhatóan a Pro kameráit új, háromszoros szenzorrendszerre váltja és új titánium kivitelre is frissíti a készüléket. Az olyan magasabb szintű funkciók, mint a változó frissítési sebességű, 120 Hz-es, mindig megjelenő kijelző, szintén várhatóan legalább idén még a Pro termékcsalád exkluzívjai maradnak. A Dinamikus sziget azonban valószínűleg eljut majd a normál iPhone 15 modellekhez is, a Lightningról az USB-C portokra való átállással együtt.

 

Mennyibe kerülhet majd?

 

Érdemes szem előtt tartani, hogy ezt a pletykát már hallottuk Pu-tól korábban, és nem a legjobb megbízhatósággal rendelkezik, ha árjóslásról van szó. 2020-ban azt jósolta, hogy az új 5G technológia és az OLED képernyők magasabb költségei miatt a teljes iPhone 12 termékcsalád ára emelkedni fog, az új iPhone 12 mini ára 749 dollár lesz – 50 dollárral több, mint a 6,1 hüvelykes iPhone 11-é, míg szerinte a normál 6,1 hüvelykes iPhone 12 ára 849 dollárra ugrik majd.

Végül az Apple vitathatóan valóban arra használta az iPhone 12 minit, hogy feljebb nyomja a standard modellek árát, mivel az 5,4 hüvelykes iPhone ugyanolyan 699 dolláros induló áron landolt, mint 6,1 hüvelykes elődje. Az iPhone 12 Pro és az iPhone 12 Pro Max azonban ugyanazokon a 999 és 1099 dolláros árakon kelt el, amelyek azóta a szokásosak, hogy az Apple a 2017-es iPhone X-szel – vitathatatlanul az Apple első “Pro” modelljével – bevezette a magasabb szintet.

Bár Pu elég jól tudja, mi történik az Apple ellátási láncán belül, az árképzéssel kapcsolatos meglátásai a gyártási költségekből származnak, nem pedig magából az Apple-n belüli forrásokból. Még ha Pu információi pontosak is, és az iPhone 15 Pro Max előállítása és gyártása többe kerül az Apple-nek, ez nem jelent automatikusan magasabb eladási árat. Az Apple dönthet úgy, hogy a többletköltségek egy részét elnyeli, és így az árakat változatlanul tartja.

 

Te mire tippelsz: lesz majd áremelkedés? Mennyire tartanád elfogadhatónak/indokoltnak?

 

Ha amíg a 15-ös szériára vársz, megóvnád jelenlegi telefonodat, például az iPhone 13 Pro készülékedet, akkor válogass iPhone 13 Pro üvegfólia és más kiegészítőink között IDE kattintva.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük