iphone 15 szilikon tok

Válj az Időjárás alkalmazás mesterévé: Így állíts be szélsőséges időjárásra és csapadékra vonatkozó előrejelzéseket az iPhone-odon

A tavalyi iPhone széria tökéletes ahhoz, hogy minden új iOS funkciót a legjobb minőségben használj ki! Ne feledkezz meg mellé az iPhone 15 szilikon tok kiegészítőről sem, hogy biztonságban használhasd készülékedet esőben-hóban-szélben-viharban is:

 

Sokunk számára az Apple Időjárás alkalmazás kihasználatlan eszköz lehet, annak ellenére, hogy minden egyes iOS-frissítéssel folyamatosan javul. Az olyan bonyolult részletek beállításaival, mint a holdfázisok és a levegőminőség, az alkalmazás átfogó időjárási társsá fejlődik. Ebben a részben két különösen értékes funkciót fogunk megvilágítani: A szélsőséges időjárás-értesítések és a következő órában lehulló csapadék. Az előbbi a rendkívüli időjárási viszonyok során garantálja a biztonságodat, míg az utóbbi felkészít a közelgő esőzésre vagy havazásra. Nézd meg, hogyan csináld és gondoskodj iPhone 15 szilikon tok kiegészítődről is, mert sajnos az iPhone leejtésére semmi más nem készít fel előre!

A pontos és időszerű időjárás-előrejelzések létfontosságúak a különböző napi tevékenységekhez – az öltözködéshez, az ingázás megtervezéséhez, a szabadtéri rendezvények megszervezéséhez vagy a gyerekek sportedzésre viteléhez. Ez különösen fontos a kiszámíthatatlan időjárási mintákkal rendelkező régiókban, ahol a jéggel, hóval és a gyors időjárás-változásokkal való foglalkozás már-már a megszokott. Ezek az értesítési beállítások túlmutatnak a puszta kényelmen; fontos biztonsági funkcióként működnek.

 

Aktiválási lépések

 

Mielőtt belemerülnél ezekbe a funkciókba, feltétlenül szükséges, hogy iPhone-odon legalább iOS 15 fusson. Az iOS 15 megjelenése óta az alkalmazás új, dinamikus dizájnt kapott, amely az aktuális időjárási viszonyok alapján változik. Az időjárási térképek új sorozata kiemeli a csapadékot, a levegő minőségét és a hőmérsékletet. Még értesítéseket is beállíthatsz, hogy értesítést kapj, ha havazik vagy esik az eső. A watchOS 8-zal pedig az alkalmazás mostantól képes figyelmeztetéseket megjeleníteni a súlyos időjárási körülményekről és a következő órában esedékes csapadékról.

 

Időjárás-előrejelzési beállítások:

 • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást az iPhone-odon.
 • Görgess lefelé, és válaszd az Időjárás menüpontot.
 • Válaszd ki a Helyszínt.
 • A Helymeghatározási hozzáférés engedélyezése alatt válaszd a Mindig opciót.
 • Győződj meg róla, hogy a Precise Location (Pontos hely) be van kapcsolva.
 • Válaszd a bal felső sarokban az Időjárás lehetőséget, hogy visszatérj az előző képernyőre.
 • Most menj az Értesítések menüpontra.
 • Győződj meg róla, hogy az Értesítések engedélyezése és az Időérzékeny értesítések is be vannak kapcsolva.

 

Riasztások beállítása az Időjárás alkalmazásban:

 • Nyisd meg az Időjárás alkalmazást.
 • Válaszd ki a jobb alsó sarokban lévő háromsoros ikont.
 • Válaszd a jobb felső sarokban lévő hárompontos ikont.
 • A felugró menüből válaszd az Értesítések menüpontot.
 • Az Aktuális helyszín alatt kapcsold be a Heves időjárás és a Következő órás csapadék bekapcsolását.

 

Heves időjárási riasztás beállítása:

Ha ez az első alkalom, hogy beállítod a heves időjárás riasztásokat, egy bevezetővel fogsz találkozni. Arra is meg leszel kérve, hogy engedélyezd az Időjárás alkalmazásnak a kritikus riasztások küldését, különösen a rendkívül súlyos időjárási események, például tornádók és villámárvizek esetén.

A kritikus riasztások úgy vannak kialakítva, hogy hangot játszanak le és megjelennek a zárolási képernyőn, még akkor is, ha az iPhone elnémított vagy fókusz módban van. Az Időjárás alkalmazásban engedélyezheti a Heves időjárás és/vagy a következő órában lehulló csapadék riasztásokat az aktuális tartózkodási helyhez és az elmentett helyekhez. Az Időérzékeny értesítések felett az Időjárás-értesítésekben a Kritikus riasztások letiltására szolgáló opciónak is láthatónak kell lennie, ami rugalmasságot biztosít, ha később ki szeretnéd kapcsolni ezt a funkciót.

+ Apple tipp: Koppints az óránkénti előrejelzésre, amivel megtekintheted az óránkénti hőmérséklet-előrejelzést, a csapadék valószínűségét és az adott nap legmagasabb és legalacsonyabb hőmérsékletét is. Koppints a lefelé nyíl gombra, ha módosítani szeretnéd, milyen időjárási viszony jelenjen meg. Jobbra történő legyintéssel megtekintheted ugyanezeket az információkat az elkövetkező napokra vonatkozóan.

Az Időjárás alkalmazás ezen kiegészítései felvérteznek minket az anyatermészet gyakran kiszámíthatatlan szeszélyei ellen. Maradj biztonságban és szárazon, ha az Apple Időjárás alkalmazáson keresztül aktiválod a Heves időjárás és a következő órára vonatkozó csapadékriasztásokat.

 

Köszönjük a figyelmed! Nézd meg új iPhone 15 szilikon tok és további kiegészítőinket is a biztonságos iPhone-ozáshoz a webshopon.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük