iphone 15 szilikon tok

Nemcsak hogy USB-C-s lesz az iPhone 15, de még erősebb is lehet a csatlakozó

Egyre közeleg az iPhone 15 széria – és vele együtt olyan kiegészítőink, mint az iPhone 15 szilikon tok (stay tuned) – megjelenése, ezzel együtt pedig a pletykák is napról napra sűrűsödnek. Jelenleg szinte biztosra vehető, hogy az Apple a jövő hónapban az idei iPhone 15-ös termékcsaláddal áttér az USB-C-re, de most egy új jelentés azt sugallja, hogy még egy nagy lépéssel továbbléphet. Az elmúlt egy hétben több kiszivárgott fotó jelent meg, amelyek állítólag az iPhone 15 USB-C csatlakozó alkatrészeit mutatják. Ezek között szerepel maga a port, valamint több olyan chip is, amely az új csatlakozót táplálná. Ha már kiegészítők, akkor mi pedig az iPhone 15 szilikon tok és társaira készülünk, na de ugyanennyire érdekesek ezek az új, csatlakozóról szóló hírek is, nézzük is őket!

Nézzük is az előzményeket: Majin Bu az X-en közzétett egy képsorozatot, amely állítólag az iPhone 15 Plus USB-C alkatrészei. A képek közül kettő az alkatrész-összeállítás elülső és hátsó áttekintését mutatja, míg a többi felvételen az USB-C csatlakozók és az azonosító címkék közeli felvételei láthatók. A Majin Bu eddigi statisztikái igen hullámzóak. A Majin Bu arról is hírhedt, hogy más forrásokból származó képeket tesz közzé, anélkül, hogy azokat feltüntetné, így nehéz megmondani, hogy a képek valódiak-e vagy sem, vagy hogy mi volt az eredeti forrásuk. Ahogy az az ilyen “kiszivárgott” képek esetében lenni szokott, nem fogjuk biztosan tudni, hogy az Apple milyen típusú csatlakozót használ az új iPhone 15 termékcsaládban, amíg a vállalat szeptemberben be nem mutatja azt.

Most a ChargerLAB munkatársai közelebbről megnézték ezeket, valamint egy másik, közvetlenül nekik küldött képsorozatot, és felfedezték, hogy az egyik chipet nagyobb sebességű Thunderbolt/USB4 adatátvitelre tervezték. Az iPhone 15 csatlakozójának kialakításán kívül egy titokzatos IC is halványan látható az USB-C női aljzat mögött. Nagyításkor kiderül, hogy ez az IC egy Retimer chip. Ez arra utal, hogy az iPhone 15 sorozaton belül több modell is támogatni fogja a Thunderbolt/USB4 nagy sebességű, 40 Gbps-os adatátvitelt.

 

Míg a Thunderbolt/USB4 nem tesz semmit a töltési sebességért, az adatátviteli sebesség jelentős javulását ígéri – elméletileg akár 40 Gbps sebességgel, feltéve, hogy más belső hardverkomponensek, például a flashmemória chipek lépést tudnak tartani.

 

Ami különösen érdekes, az az a lehetőség, hogy az Apple a Thunderbolt/USB4-et az egész iPhone 15 termékcsaládra kiterjesztheti, ahelyett, hogy csak az iPhone 15 Pro és iPhone 15 Pro Max készülékekre korlátozná. A ChargerLAB megjegyzi, hogy a kiszivárgott fotókon három modell USB-C hardvere szerepel: az iPhone 15 Pro Max, az iPhone 15 Plus és az iPhone 15. Bár az iPhone 15 Pro hiányzik erről a listáról, elképzelhetetlen, hogy ez lenne a kivétel; sokkal valószínűbb, hogy a szivárogtató forrásai nem tudtak mind a négy iPhone-modell alkatrészeinek fotóit biztosítani.

Ha már itt vagy, emlékeztetünk, hogy hamarosan a mi várva-várt iPhone 15 szilikon tok kiegészítőnk is érkezik!

Ez a nagyobb sebességű technológia nem újdonság az Apple-termékeknél, de ez lenne az első alkalom, hogy az iPhone-hoz nagyobb adatátviteli sebesség érkezik. Az Apple teljes mértékben átvette a Thunderbolt/USB4-et, mint minimumot a teljes Apple szilícium Mac termékcsaládban, néhány magasabb kategóriás modell pedig egy szinttel feljebb lép a teljes Thunderbolt 4-ig. A meglévő sebességek hagyományosan rendben voltak a legtöbb iPhone-felhasználó számára, különösen egy olyan korszakban, amikor viszonylag kevesen csatlakoznak a számítógépükhöz az adatátvitelhez, azonban ez mégiscsak jelentősen megváltozott néhány ember számára két évvel ezelőtt, amikor az iPhone 13 Pro ProRes videofelvételt hozott az óriási videófájlok miatt.

Bár nem kizárt, hogy a Thunderbolt/USB4 megjelenik az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modelleken, meglepő plusz öröm lenne. Az iPad esetében az Apple a Thunderbolt/USB4-et csak a Pro modellekhez hozta el, és ez még értelmesebbnek tűnne az iPhone esetében, ahol a ProRes videofelvétel és a nagyobb ProRAW képformátumok, amelyek gyorsabb átviteli sebességet igényelnek, kizárólag a Pro termékcsaládhoz tartoznak.

 

Köszönjük a figyelmed! Szerinted tényleg jön idén az USB-C-re történő váltás? Tippeld meg, miközben várjuk az iPhone 15 szilikon tok és más, az új szériához készült iGlass kiegészítőink megjelenését!

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük