iphone 13 pro üvegfólia

Élet az iPhone 13 Próval 2023-ban: mennyire számít szuperkészüléknek? Eláruljuk, és iPhone 13 Pro üvegfólia tippet is adunk mellé

Ha Te is épp erről a készülékről olvasol minket, akkor mindenek előtt itt van két iPhone 13 Pro üvegfólia tipp készüléked tökéletes védelméhez:

 

Az iPhone 13 Pro első pillantásra hasonlít elődjére a maga alumínium vázával, a hármas hátsó kamerabeállítással és a kijelző bevágásával. Közelebbről megvizsgálva azonban a figyelemre méltó változások közé tartozik a kisebb bevágás, a nagyobb kameramodul és a friss színválaszték. Most megnéztük, milyen most, két évvel a megjelenés után használni ezt a készüléket és egy iPhone 13 Pro üvegfólia kiegészítőt is ajánlunk mellé, mert egyet már elöljáróban biztosra mondhatunk: költséges mulatság lenne összetörni.

 

Még mindig jó telefon?

 

Az iPhone 13 Pro továbbra is egy lenyűgöző okostelefon, amely a ProMotion 120Hz-es kijelzőjének köszönhetően rendkívül zökkenőmenttes és gyors élményt nyújt. A telefon három kamerája, amelyek közül mindegyik képes Éjszakai módban is fotózni, továbbra is a piacon elérhető legjobb készülékek közé tartozik. Az A15 Bionic chip továbbra is kiváló teljesítményt és hihetetlen energiahatékonyságot biztosít. Természetesen a 48 megapixeles kamera és a híres Dynamic Island hiányzik az új 14 Pro-hoz képest, de kijelző, teljesítmény és sok más szempontból az iPhone 13 Pro még mindig abszolút csúcsmodell idén. Az Apple idő közben eltávolította az iPhone 13 Pro-t a hivatalos iPhone-kínálatból, de még mindig számos ajánlatot találhatsz rá a szabadpiacon és a különböző szolgáltatóknál.

 

Dizájn kérdések

 

Hardver és dizájn tekintetében az iPhone 13 Pro nagyjából ugyanúgy nézett ki, mint az előtte lévő iPhone 12 Pro, kivéve két különbséget: egy sokkal nagyobb kameradudor és egy kisebb notch. Bár a kameramodulok nagyon hasonlónak tűnnek, ha egymás mellett tartod az iPhone 12 Prót és az iPhone 13 Prót, a nagyobb kameradudor eléggé szembetűnő (még az iPhone 11 Próhoz képest is).

Másrészt a notch kevésbé kirívó. az Apple szerint a notch körülbelül 20%-kal kisebb, mint az iPhone 12 Pro esetében. De az igazat megvallva, valójában az iPhone 14 Pro dinamikus szigete az, ami hatalmas előrelépés az iPhone 13 Pro notchjához képest, és ez határozottan egy erős ok arra, hogy fontolóra vegyük az újabb modellt. Ugyanakkor: ha nem szoktad meg, akkor semmit nem fogsz hiányolni.

 

ProMotion kijelző

 

Az iPhone 13 és az iPhone 13 Pro közötti jelentős különbség a kijelző. Az iPhone 13 Pro egy Super Retina XDR OLED kijelzőt kínál ProMotion funkcióval, ami azt jelenti, hogy az adaptív frissítési frekvencia 10 Hz-től egészen 120 Hz-ig terjed. A kijelző frissítési sebessége a képernyőn megjelenő tartalomtól és a felhasználói interakciótól függ.

A ProMotion kijelző a mindennapi használat során a legtöbb ember számára nem feltétlenül észrevehető. Azonban ha egyszer használod, majd átváltasz egy iPhone-ra, ahol nincs ilyen, például az iPhone SE-re, akkor nagyon feltűnő lesz. Az iPhone 13 Pro ProMotion kijelzője leginkább erőforrás-igényes mobiljátékok lejátszásakor mutatkozik meg, mivel simább mozgást és átmeneteket kapunk. Akkor is segít, ha sokat kell fényképezni vagy videót szerkeszteni útközben, mivel a színek és a mozgások sokkal élénkebbek és csiszoltabbak. (Ugye, mondanunk sem kell, hogy egy ennyire extra kijelző iPhone 13 Pro üvegfólia védelemért is kiált?)

 

Válaszd ezt, ha…

 

Nagyszerű iPhone-kamerát szeretnél, rengeteg tárhellyel: azok számára, akik elsősorban fő kameraként használják az iPhone-t, az iPhone 13 Pro remek választás. A mindhárom objektív nagyobb szenzorainak köszönhetően kiváló fényképeket készíthetsz, még gyenge fényviszonyok mellett is. A makró mód segítségével külön tartozék használata nélkül is közelebb kerülhetsz a makrófotózáshoz. És bár a Fényképezési stílusok, a Filmes mód és a ProRes videó szép dolog, valószínűleg nem fogod őket gyakran használni. Mivel azonban az iPhone 13 Pro rendelkezik teleobjektívvel, ez némi előnyt jelent a normál iPhone 13 és iPhone 13 mini kamerákkal szemben. Ráadásul az akár 1 TB-os tárhelynek köszönhetően a Pro modellek az egyetlen megoldás, ha sok fényképet és videót tervezel készíteni.

 

Egy erős iPhone-t szeretnél, amely egész nap kitart: az iPhone 13 Pro akkumulátora nagyszerű, és egy teljes napot kibír, mielőtt be kellene dugnod tölteni.

 

Gyönyörű iPhone-kijelzőt szeretnél: míg az Apple az iPhone X-től kezdve 2017-ben kezdett el OLED-kijelzőket használni az iPhone-hoz, a vállalat még tovább ment a Super Retina XDR OLED-kijelzővel, a ProMotion segítségével. A színek lenyűgözően élénkek és lenyűgözően élénkek ezen a kijelzőn, a 10 Hz és 120 Hz közötti adaptív frissítési frekvencia pedig mindent sokkal simábbá tesz.

Egy szó mint száz – ha egy nagyszerű iPhone-t szeretnél anélkül, hogy pénzt költenél egy iPhone 14 Pro-ra, akkor az iPhone 13 Pro a megfelelő megoldás. Míg tehát a legtöbb embernek a hagyományos iPhone 13-at ajánljuk, azoknak, akik olyan iPhone-t szeretnének, amely szinte mindent is elbír, amit csak akarnak, érdemes az iPhone 13 Pro-t választaniuk.

 

Kinek van ilyen telefonja? Mennyire vagy elégedett vele?

 

Ha megóvnád iPhone 13 Pro készülékedet, akkor válogass iPhone 13 Pro üvegfólia és más kiegészítőink között IDE kattintva.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük