iphone 12 tok

5 tipp a biztonságos és profi iPhone töltéshez – Így tovább bírja majd a telefonod

 

Mielőtt a biztonságos töltésre térnénk, ne feledkezz meg a biztonságos használatról sem, melynek alapfeltétele egy olyan kiegészítő, mint például az iPhone 12 tok:

 

Akár hiszed, akár nem, az iPhone megfelelő töltése az egyik legfontosabb dolog, amikor a helyes iPhone-ozásról van szó. Végül is, nagyszerű akkumulátor-üzemidő nélkül az iPhone már nem is annyival jobb, mint bármely más, apró akkumulátorral rendelkező kisebb telefon. Önmagában az iPhone akkumulátora jó néhány évig kitart, de ha azt szeretnéd, hogy még tovább bírja, fontos, hogy megtanuld, hogyan lehet a legjobban tölteni az iPhone-t – ne aggódj, ez meglehetősen egyszerű feladat. Csak ezeket a tippeket kell követned, és automatikusan sokkal egészségesebbé teszed iPhone-od akkumulátorát, mint volt. Sőt, biztos lehetsz benne, hogy nem okozol tüzet véletlenül. Olvass tovább az 5 tippért és egy iPhone 12 tok ajánlásért a külső biztonsághoz.

 

1.Ne akkor töltsd, amikor már szinte teljesen lemerült

 

A legtöbben az utolsó pillanatig szeretjük használni az iPhone-unkat. Bár ez papíron jó ötletnek tűnhet, de az iPhone akkumulátorának valójában nem tesz jót, ha addig várunk, amíg az iPhone le nem merül – azaz le nem megy 0%-ra. Nem véletlenül jelzi az iPhone, hogy az akkumulátor 20% alá csökkent. Ez a lehető legjobb időpont arra, hogy csatlakoztasd az iPhone-t, és hagyd, hogy feltöltődjön.

Bár igaz, hogy az iPhone-nak még van egy kis akkumulátor töltöttsége, amikor automatikusan kikapcsol, ezt a legjobb, ha teljesen elkerülöd. Ha túl gyakran teszed ezt, az károsíthatja az akkumulátor maximális kapacitását.

 

2.Ne töltsd fel teljesen

 

Egy szokás, amire sokan hajlamosak vagyunk, az az iPhone-ok teljes kapacitásig történő feltöltése. Bár ez nem tűnik kézenfekvőnek, sok szakértő azt állítja, hogy ez valójában gyorsabban öregíti az akkumulátort.

Szóval, mit kellene tenned? Nos, azt javasolják, hogy addig töltsd az iPhone-odat, amíg el nem éri a 80%-os töltöttségi szintet. Ez segít csökkenteni az akkumulátor megterhelését a nagyobb kapacitású töltés és az ott tartás miatt, így a benne lévő akkumulátor tovább marad egészséges. Ez persze azt jelenti, hogy figyelned kell arra, hogy mikor töltöd az iPhone-odat, ezért a szakértők azt is javasolják, hogy ne töltsd az iPhone-t éjszaka, hogy ne maradjon hosszabb ideig bekötve. Ha nem akarod ezt állandóan csinálni, akkor javasoljuk, hogy térj át a következő tippre.

 

3.Optimalizáld a töltést

 

Néhány évvel ezelőtt az Apple bevezetett egy új funkciót, amely segíthet csökkenteni az akkumulátor öregedését. Ez a funkció az Optimized Battery Charging (optimalizált akkumulátortöltés) nevet viseli, és lehetővé teszi az iPhone számára, hogy megértse a különböző töltési szokásaidat.

Mivel az iPhone 100%-os töltöttséggel csatlakoztatva hagyva nagyobb nyomást gyakorol az akkumulátorra, az iPhone hosszabb töltési időszakokban, például alvás közben 80%-nál megáll, és az utolsó 20%-os töltést az ébredés előtti pillanatig tartogatja. Ez jól működik, ha normális rutinod van, de azt is jelenti, hogy előfordulhat, hogy nem lesz teljesen feltöltve az akkumulátor, ha korán kell kelned egy megbeszélés miatt, vagy szokatlan időpontban kell elmenned.

Ha szükséged van az iPhone gyors töltésére, ki-be kapcsolhatod ezt a funkciót. Ezt a következőképpen teheted meg:

  • Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
  • Görgess lefelé, és válaszd az Akkumulátor lehetőséget.
  • Válaszd az Akkumulátor állapota és töltés lehetőséget.
  • Engedélyezd vagy tiltsd le az Optimalizált akkumulátortöltés funkciót.

Ha bekapcsolod ezt a funkciót, és az iPhone többet tanul a töltési szokásaidról, értesítést kapsz, amint az iPhone eléri a 80%-ot, és tudatja veled, hogy mikor töltődik fel az iPhone 100%-ra.

 

4.Megfelelő kábelt használj

 

Sajnos, ha újabb iPhone-t vásárolsz, nem kapsz hozzá töltőt. Ez azt jelenti, hogy ha nincs saját töltőd, akkor be kell szerezned egyet.

Bár csábító lehet, hogy az elérhető legolcsóbb lehetőséget válaszd, ez általában nem jó ötlet. A legjobb esetben az iPhone nem fog megfelelően töltődni, és az akkumulátor is megsérülhet. A legrosszabb esetben még kárt is okozhatsz magadnak. Számos jelentés szólt már olyan tűzesetekről, amelyek egy elektronikus eszköz töltése közben felmerült problémák miatt kezdődtek.

Ha nem akarod, hogy ez veled is megtörténjen, akkor a legjobb, ha beszerzel egy megfelelő töltőt az iPhone-odhoz, mint például az iGlass Cable.

Ha pedig már kábel, akkor ne feledkezz meg egy védő kiegészítő, például egy iPhone 12 tok beszerzéséről sem.

 

5.Ne töltsd extrém hőmérsékletben

 

Az iPhone nem szereti a szélsőséges hőmérsékleteket, és különösen nem szereti a forróságot töltés közben, mivel ilyenkor még több hőt termel. Ha a szoba hőmérséklete túl alacsony, és az iPhone túl hideg lesz, az iPhone furcsán viselkedhet. Kikapcsol, és észreveheted, hogy az akkumulátor élettartama lerövidül. Ez átmeneti, és amint az iPhone visszanyeri a megfelelő hőmérsékletet, bekapcsolja magát, és normálisan fog működni. Ha viszont túl magas a hőmérséklet, az iPhone azonnal leállítja a töltést, és akár ki is kapcsolhatja magát. Légy óvatos, mert a túl meleg iPhone töltése vagy használata maradandó károsodást okozhat az akkumulátorban.

Szóval, mi a megfelelő hőmérséklet az iPhone töltéséhez? Az Apple szerint az iPhone-t (és más Apple-eszközöket) 0º és 35º C közötti környezeti hőmérsékleten kell igyekezned tölteni. Ha nincs meg a megfelelő hőmérséklet, a legjobb, ha nem töltöd az iPhone-t, amíg nem találod meg azt. Erre ebben a nyári melegben érdemes odafigyelni.

 

Köszönjük a figyelmed. IDE kattintva beszerezheted iPhone 12 tok és más iPhone kiegészítőinket a biztonságos iPhone-ozáshoz.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük