iphone 12 tok

Az iPhone-osok nagy részét aggasztja, hogyan használják fel az adataikat – De tesznek is ellene?

Ha épp egy még mindig népszerű iPhone 12-ről olvasod ezt, akkor mielőtt rátérnénk a cyberbiztonságra, szerezz be egy prémium iPhone 12 tok kiegészítőt is, mert az iPhone-od külső védelme is épp ugyanannyira fontos, mint az adataidé – főleg, ha még nem akarsz váltani egy ideig:

 

Egy nagyszabású tanulmány szerint az okostelefon felhasználók 81%-a aggódik amiatt, hogy a vállalatok hogyan használják fel személyes adataikat. A megkérdezettek kétharmada azt mondta, hogy nem vagy alig van tisztában azzal, hogy a vállalatok mit kezdenek a róluk gyűjtött adatokkal, és még többen úgy vélik, hogy nem tehetnek ellene semmit… Ezutóbbiról eláruljuk, hogy miért nem igaz, van-e okod aggódni és mutatunk egy iPhone 12 tok tippet is, ha nemcsak a digitális biztonságodra, de régebbi iPhone készülékedre is szeretnél vigyázni.

A Pew Research Center több mint 5000 amerikai felnőtt körében végezte el a felmérést:

 

A lakosság egyre inkább azt mondja, hogy nem érti, mit csinálnak a vállalatok az adataikkal. A korábbi 59%-ról 67% mondta, hogy nem vagy nem igazán érti, hogy a vállalatok mit is csinálnak a személyes adataikkal.

A legtöbben úgy vélik, hogy alig vagy egyáltalán nem tudják befolyásolni, hogy a vállalatok vagy a kormány mit tesznek az adataikkal. Bár ezek az arányok 2019-hez képest csökkentek, a nagy többség így gondolkodik a vállalatok (73%) és a kormányzat (79%) által gyűjtött adatokról.

 

Az olyan közösségi médiavállalatok, mint az X (korábbi Twitter) és a Meta által gyűjtött adatok különösen nagy aggodalomra adnak okot, mivel a felhasználók nem bíznak sem magukban a vállalatokban, sem a kormány ellenőrzési képességében. Az amerikaiak mintegy 77%-a nem vagy alig bízik abban, hogy a közösségi médiavállalatok vezetői nyilvánosan beismerik a hibákat és vállalják a felelősséget az adatokkal való visszaélésekért. És nem optimistábbak azzal kapcsolatban sem, hogy a kormányuk képes lesz-e megfékezni őket: 71%-uk egyáltalán nem bízik abban, hogy a kormányzat felelősségre vonja ezeket a technológiai vezetőket az adatkezelési hibákért.

A legnagyobb aggodalmak a gyermekek adatvédelmével kapcsolatban merülnek fel.

Mintegy 89%-uk nagyon vagy valamennyire aggódik amiatt, hogy a közösségi médiaplatformok ismerik a gyerekek személyes adatait. Nagy arányban aggódnak a hirdetők és az online játékok vagy játékalkalmazások miatt is, amelyek felhasználják a gyerekek adatait. És bár az amerikaiak többsége (85%) szerint a szülők nagy felelősséggel tartoznak a gyermekek online adatainak védelméért, 59%-uk szerint a technológiai cégek, 46%-uk szerint pedig a kormányzat is így vélekedik.

 

Bár úgy tűnik, egyeseknek maguknak is többet kell tenniük: a jelentés szerint az okostelefon-tulajdonosok 16%-a nem védi a telefonját. Mármint belülről. Nevezetesen, az okostelefon-használók 16%-a állítja, hogy nem használ biztonsági funkciót – például jelkódot, ujjlenyomatot vagy arcfelismerést – telefonja feloldásához. Ez a 65 év feletti korosztály körében a legrosszabb, ahol ez az arány 28%-ra emelkedik.

Nos, akkor mit tehetsz mégis, hogy “cyberbiztonságban” légy? (Amellett, hogy a telefonodat már véded kívülről egy iPhone 12 tok vagy más modellre való tokkal, és fóliával – ugye ez az alap!)

Az olyan alap dolgok, mint a jelkód, a Face vagy Touch ID beállítása, valamint kétes forrású applikációk letöltésének mellőzése mellett van néhány még fontosabb dolog, amit megtehetsz a nem kívánatos adatlopás elkerülése érdekében. A hacker eszközök egyre okosabbá válásával minden eddiginél fontosabb, hogy jó jelszóhasználati szokásokat tartsunk fenn – vagy kijavítsuk a gyenge pontjainkat. Ragadd meg az alkalmat arra is, hogy megoszd a legjobb biztonsági gyakorlatokat barátaiddal vagy családtagjaiddal, vagy nézd meg, hogy Te magad a helyzet magaslatán vagy-e cyberbiztonság téren. Íme néhány fontos módszer a jelszavak ellenőrzésére és a biztonság javítására – IDE kattintva elolvashatod az erről szóló cikkünket is fontos tippekkel.

Te aggódsz, hogy a cégek, appok, ellopják az adataidat? Mit teszel ellene?

 

Köszönjük a figyelmed! IDE kattintva megnézheted iPhone 12 tok és egyéb iPhone kiegészítőinket is a webshopon, hogy a telefonod külső védelme is biztosítva legyen. Nemcsak iPhone tok, hanem AirPods tok kiegészítőket is találsz IDE kattintva.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük