iphone 12 üvegfólia

Az Apple elárulta: ez az év 18 legjelentősebb újítása – Lista

Mielőtt megnéznéd az újdonságokat, ne feledkezz meg a biztonságos iPhone-ozásról sem, melynek alapfeltétele egy olyan kiegészítő, mint például az iPhone 12 üvegfólia, ha ezen régebbi, de még mindig népszerű készüléken fedezed majd fel a lehetőségeket (bár sajnos némelyik újabb iPhone-t igényel majd):

 

Apple második legnagyobb éves eseménye is lezajlott. A 2024-es Worldwide Developers Conference (WWDC24) megmutatta, min dolgozott az Apple, és izgatottan várjuk az új szoftverfrissítések érkezését később az év során. Mindannyiunknak megvannak a kedvenc funkcióink, amiket minél előbb ki akarunk próbálni, de az Apple-nek is megvan a saját listája az esemény legfontosabb újdonságairól. Egy YouTube-videóban az Apple megosztotta a WWDC24 top 18 dolgát. Íme a legjobb funkciók, amik idén érkeznek – fentebb pedig egy iPhone 12 üvegfólia ajánlás, ha ezen a régebbi, de még mindig szuper készüléken próbálnád ki az újításokat, biztonságban.

 

Saját Emoji Létrehozása

Az Apple erősen invesztál a mesterséges intelligenciába, vagy ahogy ők nevezik, Apple Intelligence-be. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a készülékeidet új és innovatív módon használd.

Egy ilyen funkció a Genmoji, amivel bármilyen emojit létrehozhatsz. Például megkérheted az iPhone-odat, hogy készítsen egy emojit egy szülinapi kalapos macskáról. Sőt, akár a névjegyzékedben szereplő emberek alapján is készíthetsz emojikat. Válaszd ki a művészeti stílust, és oszd meg bárhol.

 

Illusztrációk Másodpercek Alatt

Az Apple Intelligence másik előnye, hogy kreatív módon fejezheted ki magad, még ha nem is vagy profi művész. Az Image Playground alkalmazás lehetővé teszi, hogy illusztrációkat, skicceket vagy animációkat készíts pár másodperc alatt. Csak írd le, mit szeretnél, és az alkalmazás gyorsan elkészíti.

Az Image Playground-ot használhatod az olyan alkalmazásokban is, mint az Üzenetek vagy a Jegyzetek. Az Üzenetekben azonnal készíthetsz és megoszthatsz rajzokat. A Jegyzetekben az alkalmazás releváns skicceket készít a tartalmad alapján, hogy feldobd a jegyzeteidet.

 

Fejlett Fotókeresés

Az Apple Intelligence másik funkciója a fejlett fotókeresés Siri segítségével. Megkérheted Sirit, hogy találjon képeket egy barátodról kék ruhában vagy a háziállatodról egy vicces kalapban, és az iPhone-od megtalálja őket. Videókat is kereshet, és a leírt szakaszt azonnal lejátssza.

 

Könnyű Képszerkesztés

A Clean Up eszköz, amit az Apple Intelligence mutatott be, megkönnyíti a képszerkesztést. Az iPhone-od felismeri a képeid alanyait, és eltávolíthatod a nem kívánt elemeket anélkül, hogy tönkretennéd a fotót. Siri is segíthet a képek javításában.

 

Okosabb Siri

Az Apple az AI segítségével okosabbá teszi Sirit. Jobban megérti majd, még ha hibázol is a kérdésedben. Siri több kontextust is felismer, így könnyebb lesz linkeket keresni, vagy előhívni a jogosítványod számát egy fotóról.

 

Fejlettebb E-mailek

Az Apple Intelligence megkönnyíti a profi e-mailek írását. Az eszközöd lektorálja és javaslatokat tesz a szöveged javítására. Összegzést vagy felsorolást is készíthet a könnyebb áttekintés érdekében. Kérheted, hogy a szövegedet alakítsa profi e-mailé.

 

Prioritási Értesítések

Az Apple Intelligence rangsorolja az értesítéseidet. Elemzi őket, és a legfontosabb üzeneteket helyezi előre. Így a csoportos chat értesítései helyett a legfontosabb üzenetek összegzését láthatod. Természetesen minden értesítést ellenőrizhetsz, ha szeretnél.

 

Új Számológép Alkalmazás iPadre

Először az Apple bemutatta a Számológép alkalmazást iPadre. Ez az okos számológép lehetővé teszi a váltást az alap és tudományos mód között, valamint egységek átváltását. A History szekcióban ellenőrizheted korábbi számításaidat is.

 

Könnyebb Házi Feladat a Math Notes-szal

A Math Notes egy hasznos funkció Mac, iPhone és iPad számára. Írj vagy gépelj be egyenleteket a Jegyzetek alkalmazásba, és az eszközöd azonnal megoldja őket. Egyszerű és összetett számításokkal is működik, és grafikont is készíthet az egyenleteid alapján. Az iPad-en az Apple Pencil támogatása is elérhető.

 

Szebb Kézírás a Smart Scripts-szel

Az Apple új Smart Script funkciója a Jegyzetek alkalmazásban javítja a kézírás olvashatóságát és nyelvtani javaslatokat tesz. Az elfogadott javaslatokat a kézírásoddal javítja.

 

Jobb Apple Üzenetek

Az Apple Üzenetek új funkciókat kap. Ütemezheted az üzeneteidet, bármilyen emojit vagy matricát használhatsz a reakciókhoz, és szövegeffekteket adhatsz hozzá. Még műholdon keresztül is küldhetsz üzeneteket, így bárhol kapcsolatban maradhatsz.

 

iPhone Tükrözés

Az iPhone Tükrözés elérhető lesz az iOS 18 és macOS Sequoia rendszereken. Használhatod az összes iPhone alkalmazást a Mac-en, miközben az iPhone-od zárolva marad. Az iPhone értesítéseit is megkaphatod a Mac-en, így könnyebb lesz naprakésznek maradni.

 

Testreszabható iPhone Képernyő

Az iOS 18-tól kezdve testreszabhatod az iPhone Kezdőképernyőjét. Widgeteket és alkalmazásokat helyezhetsz bárhová, megváltoztathatod az alkalmazás ikonok színét a háttérképedhez illeszkedve, és a Zárolási képernyő gombjait is testreszabhatod.

 

Alkalmazások Rejtése vagy Zárolása

Az iOS 18 lehetővé teszi az alkalmazások elrejtését vagy zárolását. A zárolt alkalmazásokhoz Face ID vagy Touch ID szükséges a hozzáféréshez. Az elrejtett alkalmazások nem jelennek meg a Kezdőképernyőn vagy az App Library-ben, hanem egy rejtett mappában, ami szintén biometrikus hozzáférést igényel.

 

Siri Irányítása Fejmozdulatokkal

A 2. generációs AirPods Pro-val csendben válaszolhatsz vagy elutasíthatod a hívásokat fejmozdulatokkal. Biccentéssel válaszolhatsz, vagy fejrázással elutasíthatod a hívásokat, így könnyen reagálhatsz anélkül, hogy beszélnél.

 

Edzés Intenzitás Mérése

A watchOS 11 bemutatja az edzésterhelési funkciót, ami értékeli az edzésed intenzitását. Összehasonlítja a legutóbbi edzéseidet a korábbiakkal, és személyes adatok alapján határozza meg az erőfeszítés értékelését, segítve megérteni a tested reakcióit.

 

2D Képek 3D-s Átalakítása

A visionOS 2 bemutatja a térbeli fotókat, amik a 2D képeket 3D-s térbeli fotókká alakítják. Bár nem tökéletesek, mégis élvezetesebbé teszik a képeket.

 

Virtuális Kijelző Méretének Módosítása

A visionOS-ben választhatsz különböző kijelzőméreteket a Mac használatakor, beleértve egy ultra-széles kijelzőt, ami két 4K monitor méretének felel meg. Ez javítja az Apple Vision Pro élményét, és sokoldalúbbá teszi.

Ezek az izgalmas funkciók a WWDC24-en mutatják az Apple elkötelezettségét az innováció és a felhasználói élmény iránt, így izgatottan várjuk az új szoftverfrissítéseket.

 

 

Köszönjük a figyelmed. IDE kattintva beszerezheted iPhone 12 üvegfólia és más iPhone kiegészítőinket a biztonságos iPhone-ozáshoz, akár ezt a még mindig népszerű modellt használod, akár bármely másikat.

0 hozzászólások

Válasz

Szeretnél te is hozzászólni?
Regisztrálj ingyenesen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

© Copyright | iGlass Minden jog fenntartva.